Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.11.2014

Halliaksaa ja kisamaiset tokot

AGILITY
Tänään Gavan hallivuoro ja agilitya tehtiin. Sovittiin treffit seuralaisen Annukan kanssa ja treenattiin vuorotellen. Kännykän unohdin kotiin niin ei tullut taaskaan videota. Ehkä seuraavalla kertaa kolmen videottoman agivuoro viikon jälkeen.

Puomi: toinen kerta, kuppiin nami ja remmissä alusta loppuun. Koko puomin oli ajatus lopussa ja nopeata ravia meni. Lopussa söi 2on-2offissa namit kupista. Näitä 4 toistoa. Vikassa pystyi hölkätä vierellä. Hienosti meni toiseksi kerraksi (ja 2vk taukoa). Tarkoituksena oli vain totuttaa "kävelemään" korkeata puomia pitkin.

- tauko

Puomin alastulo: tehtiin ekaa kertaa nyt naksutellen 2on-2offin tarjoamista. Alkuun naksautin "painamisesta" eli kun etutassut osui puomiin. Sitten heti seuraavana neiti tarjosikin 2on-2off asennon! Viime kerralla naksahti aivoissa ja tänään toi sujui kuin vanhalta konkarilta. Ensin tehtiin Gava "sivulla olo puolella" eli vasemmalla. Sitten oikealla, joka vähän vaikeampi. Gava kävi yksin kävelemässä alasmenon päälle ja kääntyi ja tuli tekemään 2on-2offin. Ajateltiin tehdä oikeaa puolta toisella puolen alastulolla. Mutta Gava oli sitä mieltä, että täältä suunnasta puomi suoritetaan kokonaan. Se odotti keskikohdassa ja sitten loppuun tarjosi 2on-2offin! Koko puomi sujuu siis 2on-2offilla nyt vapaana ;) Sitten tulikin häiriötä, kun seuraava ohjaaja tuli halliin sisään, niin ihanaa, ihminen. Piti vähän komentaa ettei sinne saa mennä ja pitäisi malttaa tehdä vielä yksin 2on-2off. Kerran oli myös hankalaa, kun Annukka puhui juuri ennen 2on-2off kohtaa ja oli kyykyssä sivussa. Niin ja näitä tehtiin kahteen otteeseen, välissä tauko mutten muista missä välissä.

Lopuksi parsoneiden kanssa metsään juoksemaan. Gava on ihan sinut niidenkin kanssa. :D

Ruutille maistui Marianne Fazerin sininen viikolla, jätin 3h yksin


TOKO
Kisamaiset tokotreenit Malmilla
Porukkaa oli mukavasti, saatiin pöyrimään kaksi evl kehää samaan aikaan. Hyvä häiriö! Oli tarkoitus tehdä vähän ja helpotetusti. Mutta nyt taas, kun oli kisamaiset niin Ruuti teki aika treenivireellä eli ihan hyvällä. Jätin tosin pallon treenitaskun viereen kehän laidalle, joka vähän nostatti. Kisoissa se oli treenitaskussa ja myös eri pallo.

Kehä 1, liikkuri Salla:

  • zeta "7": kehääntulo oli hyvä. Tästä yhdet "taitava" kehut ja käsien kohotus eli suullinen kehu. Ja sitten zetaan. Ekaan halusin istumisen, päästiinkin ongelmaan että pelkkä käsky ilman apuja kahteen otteeseen ei totellut. Sitten vähän katse avulla meni. Vaikken mä treeneissäkään katso niin. Seuraavalla sivulle seiso ok. Sitten seuraamaan ja siitä vapautus ja kehut. Mutta, koska kehääntulo ja asenne ihan eri niin zetassakin työskentelyasenne oikea.
  • luoksetulo 6: onneksi pallosta pois päin. Stoppi oli ruma, kun Ruuti ennakoi palloa ja meni ihan poikittain. Maahan ok. Pa hyvä.
  • ohjattu 0/8: tässä olikin hyvä, kun liikkuri vei kapuloita niin viereisessä kehässä bc juoksi merkille ja ruutuun. Kun Ruuti havahtui meidän liikkeeseen kapulat oli jo viety. Merkin löysi, mutta sitten juoksi vaan kohti palloa (keskimmäisen suunta) ja oli pihalla kuin lumiukko. Ilman ruutu häiriötä teki oikein ja oikea-kapula palautui. Treenaa: kapuloiden vienti ja toinen koira tekee ruutua. 
  • metsku 8: keskeytin ekan, kun äänteli. Toisella meinasi varastaa, kun odotin ettei nyi sivulla. Sitten seuraavassa oli sivulla rauhassa ja paremmin meni. Nyt hyppääminen otin tosin hypyn sen korkuisena, että joissain kisassa voisi olla yksi lauta lisää. Ehkä tänkin ääntelyyn voisi auttaa, joku ettei sivulta hypylle menon oletusarvo ole niin suuri. Sitten haettuna ok ja hiljaa, laskin numeroon onnistuneen ääntelyllä mikä perus.


Kehä 2, liikkuri Elina:

  • Välipalkkaus pallolla ennen ja sitten jatkamaan toiseen kehään. Näissä treeneissä lähemmin SM-kisoja kehänvaihto kun normikisoissa yhdellä kehällä vasta kaikkien koirien jälkeen. Pallo näkyviin kehän laidalle ja treenitasku myös.
  • Kaukot 8-9: Seiso-istu kääntyy, muuten ok kaukot. Sitä pitäisi yksitellen treenata ja vain suorat ok. Teki reippaasti vaihdot ja hyvä asenne. Kehuin ekaa vaihtoa. Sitten istuen viereen ja siitä vapautus. 
  • ruutu 0: merkki ok. Tässä sitten Ruuti suunnisti suoraan ja viistosti ohi ruudun ja kohti palloa. Huusin stop, ei reaktiota. Vasta useamman käskyn jälkeen. Menin sinne sitten sanomaan, että tässä kohtaa oli stop eikä toteltu. Seuraten takaisin. Nyt stoppasin ennen merkkiä, käskyllä sitten merkin taakse (ihme kyllä sujui hienosti).  Ruutuun käskettyä suunnisti kohti palloa taas. Huusin maahan, totteli hitaasti. Siitä uusi ruutuun- käsky ja nyt totteli. Jätin seisomaan ja menin sivulle ja siitä vapautus. 
  • seuraus 7: välillä jotain ininää. Sellaista pientä. Varmaan jonkin verran tiedostamatonta. Huomasin, että edisti yhdessä kohtaa tavallisessa kävelyssä. Jokunen pysähdys huonoja ja edessä. 
  • tunnari 9,5: nappasi oman tosi nopeasti, että mietin arpoiko vaan. Mutta oli oikea ja laukalla meni. Kerran korjasi otetta.
Tuon vireen, kun saisi kokeeseen! Pallon näkyminen kehänlaidalla tosin toi vähän kurittomuutta.. Mutta liikkeiden välit oli tosi hienot! 

Gava pääsi lopussa vähän tekemään omalla ruualla. Sivulletuloja, seurausta (vähän vaisu kun ei niin erikoinen palkka). Pari seisomaan pysähdystä. Eteentuloja ja paikallaan istumisesta (odottaminen) palkkaa. Tehtiin vähän imutuksella lopussa, kun vesikoira juoksi lelun kanssa ja pelkäsin, että karkaa leikkimään. Hyvin siihen malttoi. Hihnassa vesikoiraa katsellessa tärisi ihan, ois ne niin ihania muut kaverit. Hyvä nähdäkin koiria, jotka ei ole kavereita treenikentällä. 

Kotona tehtiin "narttu"- käskystä seisotus ja juoksutarkastusmainen kosketus taakse. Pitäisi tehdä näitä vieraiden tekemänäkin. Tokossa, kun kysyvät aina narttu vai uros. Ja välillä korjasin tassusta seisotusasentoa, asettelee itse jo aika hyvin. Myös sellaista, että pidin kevyesti lavan edestä ja vein namin eteen (Gava seisoo) ja sitten toin namin takaisin. Tavoitteena näyttelyseisomisessa, kun namia katsotaan edessä paikallaan. Auttamassa H:n metsästyksessä näyttelyistä ja jos jonkun mätsärin kävisi ennen niitä. 

 
Vas. Gava ja lelu, hyvä päikkäri tuoli. Toinen korva on elävä. Oik. Gava mahtui hyvin vielä Ruutin viereen, pitäähän sillekin olla sohvatilaa. Ruuti tyytyi vaan mulkaisemaan. 

On se sellainen tilaihme neiti. Ja niin ketterä sujahtamaan eri paikkoihin, kun tänään porukoilla näki vieraiden cockeria niin Gava ehti liikkua vaikka missä ennen sitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!