Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.8.2019

Kati Immosen agilitykoulutuksessa - liiku kuin smoothie

Maanantaina oli AST:lle järkkäämäni Katin koulutus. Jäi vajaaksi niin ostin molemmille koirille paikan. Olo ei ollut itsellä mikään parhain, onneksi särkylääke vähän auttoi ja agilityn huumassa se unohtui. Toki näkyi ehkä vauhdissa ja tehtiin pätkiä. Alunperin olin ajatellut, että Gavan kanssa olisi kiva tehdä nollatreenikin muttei tuossa kunnossa.

Rata oli sm:itä edeltäen "helppo" mutta oli siellä silti kohtia, missä haettiin radanlukutaitoa. Tutustuminen oli lyhyt ja laiskasti olin kotiläksynä rataa opetellut niin se oli kostautua. Mutta onneksi ehdin oppia, tosin ei silloin ehtinyt yhtä tarkkaan miettiä yksityiskohtia.

Nova oli mun koirista ekana, rimat 55 ja 60cm. Puomille asti ja siinä haukkui alasmenolla. Palkkasin siihen nameilla. Jatkettiin keinulle, jossa ei malttanut pysyä ja palautin. Päätin sitten juosta A:n jälkeen persjätön ja Novaa sai hyvin lähetettyä hypylle 7-8. Kontakti oli hyvä joka kerta! (Ehkä piirroksessa hyppy 10 oli vähän ylempänä.) Hypylle 10 ohjasin eka normaalisti ja tuli kulmahypyn ohi. Sitten kun pidin kropan auki kohti koiraa ja kulmassa otin askeleen kohti koiran juoksireittiä (ei estettä päin) niin onnistui.

Kepeille vienti testattiin leijeröiden, Nova tosin bongasi putken mun takana (minkä oli jo ennen rataa käynyt juoksemassa) mutta mutkan kautta kepeille. Toisessakin oli haastetta irrota kepeille, mutta kuljetin lähemmäs vastakkaisen käden kanssa ja sen jälkeen leijeröin putken. 10 hypyn takana työntämisen jälkeen piirroksessakin "viiva" mitä viedä kepeille. Palkka keppien jälkeen Katilta.
Sitten kepit niin, että tein persjätön lopussa ja palkka sen jälkeen. Onnistui!

13-14 hyppyjen kanssa tulikohan kerran kieltoa tai yritti kääntyä ennen. Siinä myös piti tehdä työntö hyppyjen keskikohtaan, että saa koiraa paremmalle linjalle.
16 pyöritys sujui hyvin ja siitä pääsin lähtemään aiemminkin kun katsoin laskeutumispaikkaan.
päällejuoksu 18 onnistui, hypyltä 16 suoralinja siivekkeen kulmalle niin säästää aikaa. Puomilla sai kouluttajalta namipalkan, meni vauhdilla loppuun. Tehtiin sama kahdesti, koska ekalla tein liian äkkipysähdyksen hypylle 19. Toisella kerralla sille vienti parempi.
21-23 kokeilin takaaleikkausta, ekassa yritti mennä Aalle edestä. Toisessa näytin kahdella kädellä ja sain hypyn yli. Mutta putken suu jäi. Kerran putken suuta taputettuna, mutta jäi kyllä katsomaan missä se pallo on. Vielä persjätöllä, joka paras Novalle ja sillä ok.Gavan kanssa heti perään. Tajusin radalla aiemmin, että olin mun maastolenkkareissa eli paksupohjaisissa vedenpitävissä kengissä (taas radalla). Gavalle vaihdoin agilitykengät nopeasti. Ekassa takaakierrossa vihje myöhässä ja menin tosi lähelle siivekettä vaikka puomin linja olisi ollut jo keskivälillä. Keskeytin rimaan. Toistolla hyppäsi reilummin ja itsekin ohjasin paremmin. Puomi ok ja keinullakin malttoi.

Tein valssin A:n edessä ja vaihdoin puolen, koska ilman sitä Gava ehti hypylle 16. :D Kepeille haki hienosti! Tosin ekalla kertaa oli vähän rajalta, että taipuu vauhdissa niihin. Leijeröin putken ja ohjasin poispäin käännöllä hypylle 14.

Hyppy 16 ensin takaakierto persjättö pyörityksenä, josta pääsin hyvin liikkeelle. Vinkkinä sitten ottaa sylkkäri hypyn toiselta puolelta, se olikin ruosteessa, kun ei heti ekalla kääntynyt oikein. Jäin tosin liikaa katsomaan, kääntyykö se. Kerran taas jätin liikaa yksin ilman kontaktia ja oli tulla ohi. Novan kanssa mietin, että apua kun oli hilkulla hypylle 18 ehtiminen mutta kun lähtee ajoissa niin olin melkein jo liiankin pitkällä. Pidin ohjauksen ja katseen laskeutumiseen ja haki hypylle hyvin kauempaakin!

Lopussa Gavalla leikkaus hyvä putkeen. Sieltä taas poimi ansahypyn. Kunnes olin paikallaan merkkaamassa. Vaikein oli sitten siitä ottaa vielä välistäveto ja kokeiltiin siihen vielä sylkkärillä käännös koti mua/takaisin päin. En lähtenyt liikkeelle ja kääntyminen sylkkäristä kiikasti vain siitä. Piti jotenkin tehdä jo silloin ohjaus, kun tuntui liian aikaiselta.

Harmi, ettei videoita tullut koulutuksesta, mutta toki ei haittaa kun ei ihan samalla tavalla jaksanutkaan mennä. Novan kanssa tuli ainakin testattua irrottamista ja kauempaa, koska en jaksanut kilpajuosta joka paikkaan. Se riitti oikein hyvin, ainut vaan että täytyy - liikkua kuin smoothie eli jotkut lähetyskohdat pehmeämmin.

Hyvät treenit ja taas ihana kouluttaja! Muistutteli myös, että aina treeneissä ensin palkataan koira. Jos itse ohjasi väärin tai teki muuta niin ensin koira. Sitten kuunnellaan kouluttajaa. Muuten voi käydä niin, että koira alkaa pikkuhiljaa hidastua ja ottaa itseensä ohjaajan harmittelut. Eri asia sitten taas jos rima tippuu huolimattomuutta koiralta. Kuuntelin vielä muita ja möllikoirilta sai myös hyvää muistuttelua linjaohjauksesta ja siitä että on katsekoirassa. Kisoissakin voi hokea "katso koiraan" lähdössä.

Novan kynnet vaikutti taas kuluneilta, nyt en uskalla treenata sen kanssa AST:n kentällä, jossa osa hiekasta on isompaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!