Siirry pääsisältöön

Tollershow

Sunnuntaina 18.8 oltiin Tampereella Tollershowssa. Yövyttiin edellinen yö äitin ja Novan kanssa Lempäälässä vanhassa kartanossa. Tollereita oli ilmoitettu toiseksi eniten 174kpl, paikalle saapui tosin 164tms. Käyttöluokkaan oli ilmoitettu uroksiin 12kpl, mutta paikalla oli 9?

Kuvia

Novan vuoro oli lähempänä päivällä. 
1) Sitä ennen kävelin alueella (tavallisessa hihnassa) ja palkkasin aina katsekontaktin "aktivoitumisen". Muun aikaa käytti aikaa nuuskimiseen tai yritti rynnätä moikkaamaan.

2) Näyttelyhihnassa treenattiin juoksemista, seisomista ja ympyrää sivumpana. Heitin juoksemisessa palkan eteen kun katsoi sinne. Alkaa jo hoksata katsetta eteenpäin. Seisomiset ei ehkä niin hyviä, mutta osa ok. Tehtiin niitä myös "käytävällä". Juoksunarttujen hajuja löytyi yhdestä kohtaa, se meinasi olla liiankin hyvän hajuista.

Ennen Novan kehää otin sen jo odottelemaan. Avoimissa oli viimeiset yksilöarvostelut ja kilpailuluokka (kaikki erin saaneet). 

3) Ryhmäkehässä Nova tokavikana. Tuomari kävi katsomassa koirien ilmeet. Juoksutusta ja sitten yksilöt. Yksilökehässä seisotus, jonka jälkeen koiran tunnustelu. Siitä jäätiinkin seisottamaan(?). Jonkin ajan kuluttua edestakaisin ja siitä ympyrä. Seisotus ja taisi olla valmista. Nova juoksi hyvin, pysyi ravilla ja ei törmäillyt. Edestakaisin täyskäännöksessä mietti hetken aikaa kääntymistä. Kuvista näki, että yksilöarvostelussa Novalla oli "nuuskahuulessa". :D 
Arvosteluksi ERI. 

Tuomari oli ruotsalainen Ann-Christin Johansson. 

Arvostelu: 
Välformat huvud, bra uttryck, bra hals, tillräckling kropp, mycker bra vinklar, bra benstomme, ngt brant kors, mycket bra rörelser, sommarpäls. 

Suomennos: 
Hyvin muotoutunut, Hyvä ilme, hyvä kaula, riittävä kroppa. Erittäin hyvät kulmaukset, hyvä jalkojen luusto, hieman leveä edestä? Erittäin hyvät liikkeet, kesäturkissa. (Turkki onkin ohuempi vs mitä talvella)




Nova pääsi kilpailuluokkaan, erin saaneita oli 5kpl. Mutta seisotuksesta meidät tiputettiin pois. Muut urokset oli kompaktimpia. Aika moni sai EH:ta joten saa olla tyytyväinen. 

Jäätiin kasvattajaluokkaan vielä. Novan puoliveli Ukko (S. Metsään Menee) ja kaksi narttua: äiti ja tytär tuli myös. Nykyään saa kuulemma olla yhdestäkin pentueesta koirat, meillä oli neljästä. Tuomarina Pekka Teini.

Yllätykseksi Siipiveikkojen vuorolla kasvattaja Annalle annettiin palkinto siitä, että kasvatteja oli ilmoitettu eniten näyttelyyn! Siitä järjestäjiltä ylimääräinen pokaali. 
Saatiin myös kunniapalkinto.




Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...