Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.8.2019

Agility tuntuu vatsalihaksissa

Ilmeisesti, kun kahtena iltana peräkkäin pääsi juoksemaan ratatreeniä ja sai nauraa kentällä niin ihan illalla oli vatsalihakset kipeenä. :D Kunnon kohotukseen saisi myös ryhtyä. Syyskuntoon! 

KE
Keskiviikkona koulutin Tiia N rataa. Sen jälkeen Novan kanssa tehtiin
- A:n juoksarin käännöksiä. Alkuun loiva ja sitten metrin jyrkempänä. Kaikki sujui molemmin puolin. Juoksin rinnalla ja sai ottaa kopin pallosta.
- käännöskäsky tuli myös siivekeparille
Gava teki takaakiertoja parit ja Noava odotti käy siihen- makuussa.

Gavalla oli aikaa 5min tehdä rataa ennen hiljaisuutta. 55cm rimat ja testiin.
Alun takaakierto ja päällejuoksu ok. Kepeille vientiin ehti käydä keinun luona, joka oli väärinpäin. 90asteen kulmassa tuli sieltä avokulmaan, joka sujui! Valssin kesti myös lopussa (rinnalla). Putkesta takaakierto hieno, vaikka putki syötti siivekkeelle. Puomin jälkeen poispäin kääntö.

Mutkaputki 2 hyppyä luukutusta ja siitä piti tehdä käännös hypylle ja kääntyä Aalle. Eka valssilla, jossa ehti aika kauas seläntaakse. Takaaleikkauksella meni taas takaakiertoon. Sitten tuli taas rima, kun otin jo siellä haltuun. Sitten saatiin nätti leikkaus.
Loppu oli ok, tehtiin keinulta vain yksi hyppy. Toki keinu oli lennokas, lauta lappui jalkojen alta ja stoppi tuli maahan. Vähän rajalta siis. :D


TO LOTAN TREENIT
Novan vuoro oli nyt treenata samaa rataa. Pitkästä aikaa ohjatusti. Mentiin vikana ja oli ehtinyt jo vähän rauhoittua. Palkattiin vähän lyhyempiä pätkiä kuin Gavalla. Pallo lensi kouluttajan kädestä "viime tinkaan" että Nova voisi ottaa kopin vauhdista. Koska muuten tekee äkkijarrutuksia ja pelkäsin kynsien kulumista. Nyt ne pysyi onneksi normaalina! Hiekka ei ollut myös kuumaa.

Kepit oli hyvät, kontaktit ok. Paitsi puomin ylösmenon yli meni alkuun, otettiin yksittäisenä jolloin ok. Hyvin odotti alasmenolla, että ehdin paikalle. :)

- poispäinkääntö/in-in ja sylkkäri: tässä treenattavaa. Ekassa oli mennä putkeen (olin kauempana hypystä), kerran hypylle mentyä taas hypätä sen väärinpäin. Saatiin onnistuneita toistoja, mutta niissä myös kolautti rimaa. Halusin tahalleen treenata tätä. :)
- takaaleikkaus 11-14 suoran jälkeen: ekassa jarrutin liikaa ja ehti pyörähtää mua kohti. (Gavan takaaleikkauksen ohjausta Nova ei osaa..) kun muistin pysyä liikkeessä niin sujuu. Palkattiin ensin leikkauksen jälkeen, sitten A:n jälkeen. Novan kanssa saa mennä lähemmäs hyppyä ja juosta "J lenkki".
- takaakierrot sujui kaikista. :)
- keinun jälkeinen välistäveto/ in-in 10 tyylinen hyppy vaati vähän harjoittelua. Sanoin ekalla "tässä" ja Nova tuli liikaa haltuun ohi hypyn. Pelkällä in-in sujui. Hypyn kulma vain vaikea miinuskulma ja sai miettiä tosissaan.

Novalle parasta kyllä, kun saa kouluttajan palkkaamaan. :)

Treenaa
- sylkkäri 10
- takaaleikkaus 14

Gava lähti mökille ja Novalla on sunnuntaina tollerien erikoisnäyttely Tampereella, jossa on ennätysmäärä tollereita! 245 tms. Ihanaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!