Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.7.2020

Josefina Sipilän ja Marko Kivihalmeen agilitykoulutukset

PE AGI GAVA
Josefina Sipilän eurooppalaistreenit ja Gava pääsi treenaamaan. (Novan tassuhaavat myös paranemaan päin) 

Katsoin piirrustusta alkuun että apua miten vauhdikasta. Mutta yllättävän hyviä kohtia ja osassa yllätti että 2 ohjausvaihtoehto olikin parempi. Takaakiertokäskyjä ei kuunnellut niin hyvin, enemmän ohjausta.
Kepeillä sivuttaisetäisyys ekalla ok, sen jälkeen jätti 2 vikaa välistä. Paitsi kun jatkoin liikettä pujottelun loppuun asti. Olin ajatellut juosta itse vasenta pidempää reittiä, kun ajattelin etten uskalla mennä putken eteen. Mutta lopulta oli parempi keppien kannalta juosta hyppy leijeröiden pidemmälle ja ohjata poispäin kääntönä putkesta takaakierto. 

Gava videolla

Treenaa:
- Novalle 5-9
- 11-13
- 16-18


TI AGI Marko Kivihalmeen koulutus (Omd tyyliä)

Treenasin molempia ja Gavan kanssa vähän lisää loppuun. Novan haavat oli reilu viikossa hyvin parantuneet, ihan pienesti erottaisi kohdan jos tiesi mihin katsoa. Silti Nova sai varalta ottaa tossun siihen jalkaan.

Novalle odottelua. Korokkeella olemista ja sen tarjoamista. Luvalla seuraamaan. Luopumista. Aika hyvin malttoi toisen koirakon vuoron.

Novan kanssa katsottiin pätkiä ja palkkasin kädestä tai heittäen lelun hihnajatkolla. Takaakierto persjättö sujui, kun takaakiertoon ohjaus oli selvä.
4 hypylle ekalla kerralla epävarma, toisella meni jo hyvin.
5 hypyn takaakierto päällejuoksussa, ekassa unohtui oikea käsi ja katse laskeutumiseen.
Kokeiltiin ensin persjättö 6 jälkeen, toisella kertaa taas valssia. Mutta en ehtinyt oikein jatkoon. Kerran kokeilin persjättöä valssin jälkeen 8 hypyn eteen, mutta olin ihan liian myöhässä. Kokeiltiin sitten 6-8 ohjaus niin, että itse menin oikeaa puolta ja tehtiin in-in hypyll 8. Novalle se toimi! Ainakin kun pohjalla jo oltiin tehty hypyt.

14-17 rengas oli ok, samoin keinu. Mutta lähtiköhän ennen lupaa? Toistolla pysyi paremmin keinulla. Jätettiin siihen, Novalla oli jo sen verran kuuma.


Gavan kanssa jatkettiin ensin siitä mihin Nova jäi. 17-22 putket ekalla niin, että kiersin hypyn 9 lähempää. Olin ajatellut että voisin ottaa hypyt myös toiselta puolelta, mutta persjättö lyhyen putken edessä käänsi koiraa niin tiukasti (hyppäsi päin siivekettä) . Gavan irtoamisella onnistui tehdä niin, että lähetin kauempaa putkiin ja oikaisin takaakiertoon 22.

22-26: takaakierrot 23 ja 24 sujui. Takaaleikkaus hypylle 25 ja siltikin meni sen aika naftisti, kun laskeutui 24 niin viistoon ja pitkälle. Osa ehti siihen persjätön. Takaakiertoa ei totellut kauempaa. Otin erikseen 25 ja takaakierto, sen jälkeen sujui kuviossakin. Kerran kokeilin vetää mun puolelta takaakiertoon, mutta ei totellut. 26 ja 27 takaakierrot ok.

Gavalle vielä alkua. 1-4 tein takaaleikkauksen hypylle 4, mutta siitä Gava juoksi putkeen 14. Takaakierto päällejuoksu 5 ok. Ei meinannut lähteä hyvin hypylle 6 kun tuli mun liikehäiriötä sivuun. Kun ajattelin kokeilla in-in tyyliin. Mutten päässyt niin lähtemään että olisin ehtinyt päällejuoksuun hypylle 7. Täytyi tehdä valssi ja leikkaus. Jarruvalssi lähellä hyppyä 6 toimi hyvin. Ja ehdin, vaikka ajattelin että lähempää hyppyä mulla menisi pidempään aikaa. Vaikea oli saada hyppäämään ristiin takaakierrossa 8, pieni rytmitys sai pyörimään Gavan mua päin. Kun nostin vastakkaista kättä niin lähti jo hakemaan putkea.

Treenaa
- 1-8 haastetta lyhyestä pätkästä!
- Novalle 18-22
- 23-28

Käytiin vielä pitkällä lenkillä treenien jälkeen ja löysin ihan uusia lenkkipaikkoja. Tofu oli mukana lyhyemmillä lenkeillä ennen ja jälkeen lenkin.

Tofu treenasi myös vähän korokkeella odottamista ja sen tarjoamista, laitan videota myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!