Siirry pääsisältöön

Josefina Sipilän ja Marko Kivihalmeen agilitykoulutukset

PE AGI GAVA
Josefina Sipilän eurooppalaistreenit ja Gava pääsi treenaamaan. (Novan tassuhaavat myös paranemaan päin) 

Katsoin piirrustusta alkuun että apua miten vauhdikasta. Mutta yllättävän hyviä kohtia ja osassa yllätti että 2 ohjausvaihtoehto olikin parempi. Takaakiertokäskyjä ei kuunnellut niin hyvin, enemmän ohjausta.
Kepeillä sivuttaisetäisyys ekalla ok, sen jälkeen jätti 2 vikaa välistä. Paitsi kun jatkoin liikettä pujottelun loppuun asti. Olin ajatellut juosta itse vasenta pidempää reittiä, kun ajattelin etten uskalla mennä putken eteen. Mutta lopulta oli parempi keppien kannalta juosta hyppy leijeröiden pidemmälle ja ohjata poispäin kääntönä putkesta takaakierto. 

Gava videolla

Treenaa:
- Novalle 5-9
- 11-13
- 16-18


TI AGI Marko Kivihalmeen koulutus (Omd tyyliä)

Treenasin molempia ja Gavan kanssa vähän lisää loppuun. Novan haavat oli reilu viikossa hyvin parantuneet, ihan pienesti erottaisi kohdan jos tiesi mihin katsoa. Silti Nova sai varalta ottaa tossun siihen jalkaan.

Novalle odottelua. Korokkeella olemista ja sen tarjoamista. Luvalla seuraamaan. Luopumista. Aika hyvin malttoi toisen koirakon vuoron.

Novan kanssa katsottiin pätkiä ja palkkasin kädestä tai heittäen lelun hihnajatkolla. Takaakierto persjättö sujui, kun takaakiertoon ohjaus oli selvä.
4 hypylle ekalla kerralla epävarma, toisella meni jo hyvin.
5 hypyn takaakierto päällejuoksussa, ekassa unohtui oikea käsi ja katse laskeutumiseen.
Kokeiltiin ensin persjättö 6 jälkeen, toisella kertaa taas valssia. Mutta en ehtinyt oikein jatkoon. Kerran kokeilin persjättöä valssin jälkeen 8 hypyn eteen, mutta olin ihan liian myöhässä. Kokeiltiin sitten 6-8 ohjaus niin, että itse menin oikeaa puolta ja tehtiin in-in hypyll 8. Novalle se toimi! Ainakin kun pohjalla jo oltiin tehty hypyt.

14-17 rengas oli ok, samoin keinu. Mutta lähtiköhän ennen lupaa? Toistolla pysyi paremmin keinulla. Jätettiin siihen, Novalla oli jo sen verran kuuma.


Gavan kanssa jatkettiin ensin siitä mihin Nova jäi. 17-22 putket ekalla niin, että kiersin hypyn 9 lähempää. Olin ajatellut että voisin ottaa hypyt myös toiselta puolelta, mutta persjättö lyhyen putken edessä käänsi koiraa niin tiukasti (hyppäsi päin siivekettä) . Gavan irtoamisella onnistui tehdä niin, että lähetin kauempaa putkiin ja oikaisin takaakiertoon 22.

22-26: takaakierrot 23 ja 24 sujui. Takaaleikkaus hypylle 25 ja siltikin meni sen aika naftisti, kun laskeutui 24 niin viistoon ja pitkälle. Osa ehti siihen persjätön. Takaakiertoa ei totellut kauempaa. Otin erikseen 25 ja takaakierto, sen jälkeen sujui kuviossakin. Kerran kokeilin vetää mun puolelta takaakiertoon, mutta ei totellut. 26 ja 27 takaakierrot ok.

Gavalle vielä alkua. 1-4 tein takaaleikkauksen hypylle 4, mutta siitä Gava juoksi putkeen 14. Takaakierto päällejuoksu 5 ok. Ei meinannut lähteä hyvin hypylle 6 kun tuli mun liikehäiriötä sivuun. Kun ajattelin kokeilla in-in tyyliin. Mutten päässyt niin lähtemään että olisin ehtinyt päällejuoksuun hypylle 7. Täytyi tehdä valssi ja leikkaus. Jarruvalssi lähellä hyppyä 6 toimi hyvin. Ja ehdin, vaikka ajattelin että lähempää hyppyä mulla menisi pidempään aikaa. Vaikea oli saada hyppäämään ristiin takaakierrossa 8, pieni rytmitys sai pyörimään Gavan mua päin. Kun nostin vastakkaista kättä niin lähti jo hakemaan putkea.

Treenaa
- 1-8 haastetta lyhyestä pätkästä!
- Novalle 18-22
- 23-28

Käytiin vielä pitkällä lenkillä treenien jälkeen ja löysin ihan uusia lenkkipaikkoja. Tofu oli mukana lyhyemmillä lenkeillä ennen ja jälkeen lenkin.

Tofu treenasi myös vähän korokkeella odottamista ja sen tarjoamista, laitan videota myöhemmin. 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...