Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.7.2020

Viikon tokoinnostus!

TI TREENIT JA AGILITY

Ti aamuna 7.7 Tofu tarjosi häkkiin menoa. Tai alkuun asia oli unohtunut ja yritti tavoitella vain ruokaa ja mennä maahan häkin eteen. Osoitin kyllä häkkiä. Ensin kelpuutin tassu 5cm häkissä ja sitten tajusi mennä kokonaan sinne.

Ti korokkeella odottamista agikentällä. Yksi koira oli radalla ja pari ihmistä lähellä sekä yksi koirakin. Tofu innoissaan juoksi korokkeelle (betoniporras) . Tein hihnan mitalla ja jopa niin että menin kanttiinikopin kulman taakse. Ekalla lähti, korjaisi takaisin korokkeelle kun kävelin kohti. Ja sitten kesti häiriön. :) piti pidellä tiukalla hihnalla jos halusi Tofun pysyvän poissa korokkeelta. :D

Novan agility:
- pari lähtötreeniä, hyvin
- irtoaminen: lelu edessä, palkkaaja edessä mutta multa lelu, ei palkkaajaa edessä. 
- kepit ja in-in kuvio. 

Tofulle
- varistreeni, video: en ehtinyt sulattaa ja viime kerrasta aikaa niin näytin jäisenä. Vähän heitteli alkuun ja piti pinnallista otetta. Tehtiin lyhyeltä matkalta tuomista. Osassa tuli jopa aika nätisti kohti. 
- damin pitoa: kokeilin niin että istuu. Alkuun sai muistuttaa että pysyi istumassa. Ote oli kevyt tai alkoi äkkiä pureskelemaan. Vielä liian aikaista näille. Tai jollakin esineellä mitä ei pure. 


KE TOKO

Ke 8.7 tokotreenit Konalassa videoituna pääosin:
Alussa treffattiin kavereita pikasesti. 

Nova tunnari, video:
- puolet oikein ja puolet niin että nostaa väärää ja tuo oman. 
Kerran sitten ekaa kertaa keskeytin kun juoksi heti nappaamaan väärän. Sen jälkeen onnistui? 

Tofu odotti puussa kiinni ihan lähellä. Kävin aina keskenkin Novan treenin palkkailemassa. Tarjosi maahanmenoa. Pari haukahdusta kierron aikaan. 

Tofun treeni
- istu-maahan-istu kaukoja tai vaihtoja. Meni hyvin! 
-liikkeestä maahanmeno ok (peruutin itse) 
- istumista ekaa kertaa leluhäiriöllä, video: ekoissa yritti nousta. Sitten alkoi sujua. Meni paremmin kuin Novalla. Nova kierto, video
Kierrossa oli hyppy, kapulat ja 3 lelua vasemmassa reunassa. Palkkailin paljon kontaktia muhun. Tehtiin myös seurausta, mikä ei kuulu liikkeeseen mutta näkee keskittyykö. 
Kierto ihan läheltä, ekan lelun tasalta. Sen jälkeen pidemmältä matkalta, yritti hakea lelun. Toistolla sujui, namipalkka. Kierto leluhäiriöllä oli vaikea, kuten liikkurin kapuloiden viennin jälkeenkin. Yhdistin vähänvoi ohjatun ongelmia (pitää ottaa kontakti virittelyn jälkeen ja luopua) ja evl opettelua. Novalla on iso odotusarvo noutamiselle (kaikessa). 

Estehyppy, Nova: 
-namirasialle lähetyksiä, tehtiin kulmia vaikeuttaen metri kerrallaan. Niin että näkee keskivaiheella rasian hypyn ohi. 
- kutsuhyppyjä vaikeuttaen kulmaa. Hyvin sujui! 
- lopuksi palasien yhdistäminen. Vein kapulan paikalleen ettei tule kuumentavaa heittoa. Pyysin noutamaan ja hyppynoudon idea onnistui. :) kerran vielä vinommasta kulmasta, vähän sai hakea kapulaa. Muistutin käskemällä hypyn takaisin tullessa. 

Novan videolla hyppy ja kaukot


Kaukot: videolle nämä myös. Käsiavuin ja ihan läheltä. Osan pysyy ja osassa liikkui. Seiso-istu vaihtoon ajattelin käskyksi "pakki". Seiso-maahan on vaikea ja samoin aiemmin mainittu. Kaikki seisomiset kyllä. 


TO TOKO 
Torstaina 9.7 pihassa tokoa Novalle, video 
- tunnari: 2 oikein, ekassa väärät kasassa rasian alla. Sitten väärät vähän levällään. Oma samassa paikassa. Sai etsiä mun luona namit maasta ja mennä tunnariin. Oikein molemmilla ja sopiva vire! Sitten ilman nameja nappasi heti väärän. Keskeytin. Toistolla otti väärän ja vaihtoi sen oikeaan, ei palkkaa (alussa palkkasin näitäkin). Sitten 1 oikein. Eli 3/5 onnistui. 

Novan tunnarilaskuri?? Syksyllä aloiteltiin oman piilotuksilla&vääriä rasiassa ja talvellakin sisätreenejä. Kesällä 3?
Liikaa taukoa väleissä? Liikaa toistoja, tosin yhdessä vaiheessa max 3/kerta. 

- estehyppy: metallikapulan tuonti ensin yksittäisenä. Sitten hypyn yli. Keskikokoista toi paremmin. (Pienellä osuu leuka maahan helpommin?) 
Ideana tuli tehdä kun kerran yritti varastaa häiriöheittoja yli ja palkata pysymistä lelulla ja kontaktia. Aika hyvin meni! En sano käskyä "odota" aiemmin ollut sivulle tai seuraa. 
Lopussa liikkeenä ja meni hyvin. :) Video 

- ohjatun suunnat namirasialle: pienessä tilassa. Ekalla yritti suoraan noutaa kapulan! 

To Tofulle 
- damiin tarttumista liikkeessä ja vastustamista (hyvä ote silloin). 
- Pari tuomista käteen 1-2m matkalta. 

Pe-su Novalle mökillä
- pe tunnari ulkona aloitin tällä. Ekoissa sai etsiä maasta namin ja sitten piilotetun oman. Ne ok. Mutta kun tunnareita laittoi leveemmälle, kävi poimimassa sen mikä sattui ekana osumaan. Lisäksi kun vaihdoin oman paikkaa hämmentyi siitä.
- pe ohjattu: äiti liikkuroi apuna ja ensin kahdesti kapuloiden vienti. Palkkasin kontaktista. Seuraus ja stoppi ok. Kerran vasen ja oikea namikuppi.
- Sitten kapuloiden heitto edessä ja luoksetulo niiden ohi, nyt se onnistui eikä yrittänyt rosvota kapulaa.

- la ja su tunnari sisällä&ulkona uuniritilän alla, video  Enemmän onnistumisia näin. Yritti ritilän läpi ottaa vääriäkin. 

- Vähän kaukoja Novalle, takajalka targettina lauta ei toiminut yhtään.
- Tofulle kahlailua. Sai hakea muutaman kerran damin kahlailu etäisyydeltä. Hyvin sujui, rauhallisesti. Kokeiltiin toisessa kohtaa vähän lisää matkaa, että maalla sai tuoda pidemmälle. Sekin sujui, mutta namit ollessa kädessä tiputti damin eteen ja tuli katsomaan kättä.

- Nova nouti vedestä mun kanssa, kerran niin että äiti tiputti rantaan damin ja pyysin siitä seuraamaan kauemmas. (jos olisi varastanut olisi ehtinyt poimia) Sitten niin, että heitti damin, kun seuruutin poispäin. Takaisin tullessa lähetin n. 8m päähän sokkona. Yksin sellaista, että jätin odottamaan rantaan ja kävelin laiturille, tiputin veteen damin ja nostin pois. Sitten seuraavalla kerralla, kun oli hiljaa sai hakea. Sellainen myös, että jätin Novan maahan kauemmas ettei näe veteen ja heitin damin valmiiksi veteen. Seuruutin pidempään, ennen kuin malttoi pysyä korrektisti. 


LA Tofu täyttyi 19vk eli kohta 5kk. 
Otin uudet kasvukuvat 19,5vk iässä, korkeus 46cm ja paino 11,2kg. Etuhampaat vaihtuneet, mutta muut ei vielä heilu.


Tällä viikolla lähdetään Gavan kanssa reissuun Lappiin ja käydään Norjan puolella. Tollerit jää äitille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!