Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.7.2020

Tofu 18vk, pyöräretki, tokoa ja hakua

Lauantaina Tofu täytti 18vk! Mittailut jäi taas, kun pidin la-su aika paljon taukoa koneesta, vasta su iltana.

Käytiin aamusta ennen sadetta ekaa kertaa pyöräkärry lenkillä. Lähilenkkipoluilla ja päädyin ajamaan sieltä porukoille. Siellä huomattiin että renkaat oli ihan tyhjiä. (Opiskelin sitten autotallissa pumppausta, kun alkoi satamaan. Löysin renkaan kumeista merkinnät bar-paineista ja omassa pyörässä mös Psi tms. Jalallisessa pumpusta löytyi samat merkinnät. Kun pumppu kiinni niin nostettiin vipu ylös törröttämään. )

Pysähtelin matkalla ja palkkailin. Nova vaihteli että oliko kyydissä. Tofu oli myös muutamassa kohtaa jaloittelemassa. Kodin lähellä oli kauheasti koiria liikenteessä.Sunnuntaina pyöräretki AST:n agikentälle. Google Maps arvioi 30-32min, meidän tahdilla oli 1h 10min, koska välillä piti palkata tai vaihtaa kyytiin Novaa ja ottaa pois. N.8,6-8.8km suunta. Jyrkät ylämäet talutin myös. Osassa piti Novan tulla pois, että jaksoin työntää (vaihtelin pyörässä vain kahta vaihetta).

Ajettiin Olarinluoman suunnilta kentälle, se oli mäkien kannalta helpoin reitti! Paitsi meno suunnassa oli Olarissa aika jyrkkä alamäki hiekkatiellä. Yhdet liikennevalot Mankkaan kohdilla?

Takaisin ajoin keskuspuiston läpi Kauniaisten kautta. Keskuspuistossa oli taas paljon jyrkkiä ylämäkiä ja Kauniaisiin saapuessa. Samoin olisi toiseenkin suuntaan. Vaikka ajallisesti oli sama. Paremaa kuntoilua itselle. Enemmän tienylityksiä, Kauniaisissa yhdet liikennevalot. Vähän enemmän porukkaa, mutta toki myös klo 13-14 enemmän. Ihania metsiä ja uusi reitti!

Tokoa
- Kentällä tein Novalle evl kierto-ohjatun. Kapulan ohitus vaikeata.
- Metallikapulalla hypyn yli paluunouto, piti eka muistutella yksittäisenä metskun palautus.

Tofulle
- odottamista pöydällä ja hihnassa
- istumasta maahan, pompun kautta sujui täydellisesti! :)
- pari sivulletuloa ja miniseurausta

  
SU HAKU 
Su hakutreenihin Korson mäntymetsään pelkästään Novan kanssa ja napattiin kaverit mukaan kyytiin. 

Tofu jäi yksin kotiin puolikkaaseen kämppään. Jätin luun syötäväksi (meni syömään sitä meidän sängylle :D) ja mies tuli 2h päästä. Noin vapaammin testailujen mukaan odottaa hiljaa, mutta jos jättää toimiston aitaukseen siellä huudetaan!

Novalle 4 pistoa ilman apuja. Ei oo monta treeniä vielä 100% ilman treenejä, tai olisko nämä toiset? Pistot oli aikas hyviä, yhdessä meni S tyyliin mutta korjasi kun sai hajun. Otin joko lähetysasennosta tai kutsuen yliheittoon niin että Nova odotti 5m takana. Niitä pitäisi harjoitella missä voi tulla vinosta kulmasta siirtymään sivulle ja lähtee luvalla jatkamaan, kun on suoristunut. 

Kaikkiin haukun aloitukset. Jossakin oli hakenut purkkia jalan alla, jotka olikin nyt 5x5cm minikokoisia. Namikoppien jälkeen sai lelua kopitella, kunnes ehdin paikalle. 

Vikassa 4 piilolla pressu-kompostikehikko umppari, ihan ministi raollaan että maalimies näki läpi. Kiersi ensin sen paristi läpi ja sitten sanoi hau. Maalimies palkkasi siitä. Näitä pitää treenata erikseen!

Ehkä myöhemmin L-pistoja, sisääntuloa, lisää umppareita, lisäksi voisi olla ohitettavaa umpparia, ilmaisutreeniä.. täytyy hakea treeni-ideoita Reijan kirjasta. 


Tofun KUULUMISIA
Tofu on arjessa nukkunut välillä puolikkaassa kämpässä tai makkarin rajatussa tilassa. Alussa se sattoi herätä isommassa tilassa aiemmin leikkimään, mutta nyt on jo välillä sujunut hyvin. On pääosin sisäsiisti, muutamaa vahinkoa lukuunottamatta. Osaa myös pyytää ulos ja tehdä lenkille tarpeet. Lenkit on lyhyitä, pidemmiltä saa jäädä kotiin. 

On tosi ahne ja tulee keittiöön, jos sieltä kuuluu ääniä. On maisteltu vähän kaikkea.. kivistä kielletty, mittarimatoa ihmetteli ja sitten se katosi suuhun, raakoja karviaisia, raakoja omenoita, etana koteloineen käynyt suussa mutta tiputtanut, rasvat maistuisi iholta jne. Pupunpapanoita etsisi paljon lenkillä, koittanut palkata niistä luopumista tai komentaa pois (kun olisi joka lenkillä popsimista). 

Eturivi hampaista on vaihtunut ja loputkin kohta (4,5kk). 
Vähän vahtihaukkuu jos naapuri kävelee ohi tai tullaan kotiin. Linnuista on vähän enemmän kiinnostunut lenkillä, täytyy palkata niistä luopumista. Pupuja ei ole tajunnut. Tykkää ohikulkevista ihmisistä lenkillä, täytyy palkata sujuvempia ohituksia. Samoin kaikki koirat olisi kivoja. 

On aika sylikoira koko perheelle, tulee kunnolla syliin, tosin pusujen lomassa pitää varoa kynsiä ja puremiseen vaihtamista. Kynsienleikkuu menee hyvin nameja syöden. 

Lenkillä on harjoiteltu nättiä hihnakävelyä. Sadekeleille mahtui nyt Gavan pienimmät takit. Ja pyöräillessä Gavan valjaat, jotka oli vielä vähän isot mutta pysyi päällä. 

Lapsia on nähty aika vähän ja niitä oon pyytänyt antamaan herkkuja. Äkkiä mielikuva lapsista parani, kun sai herkkuja. :) Aluksi on suhtautunut vähän epäilevästi kohti kurottelevia käsiä. 
Skeittiramppeja alussa ihmeteltiin, nyt ne ei enään kiinnosta. 

Muita koiria kun nähdään, Tofu menee aika itsevarmasti moikkaamaan eikä ihan osaa aina kunnioittaa vanhempia koiria. Kun ei päässyt mäyräkoiria kiusaamaan, alkoi haukkua kun ei saanut tahtoa läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!