Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.7.2020

Tofu 17vk ja Marianne Forsselin tokotreenit

La 27.6 Tofu täytti 17vk. Punnitukset oli 16,5vk 9,9kg ja 17,5vk n. 10-10.2kg (M&M vaaka vaihteli 9.8-10,3kg). Korkeus 17vk 44cm.

Ti 30.6 korokkeella odottaminen, Tofu: Palkkasin kun tarjosi sille kävelyä, menin ihan viereen. Harjoiteltiin etäisyyttä niin, että otin askeleen taakse, mutten käskenyt käskyn alle. Jos pysyi palkkasin, jos lähti ilman lupaa olin hiljaa. Välillä kutsuin pois ja palkkasin.Ke kraniosakraaliterapia koirille. Novalla varpaissa pientä. Gavalla oik takajalassa jotain ja olikohan edessä jotain.

Ke Tofu haki myös toisen rokotuksensa. Seuraava 1v iässä.


TO TOKO Marianne Forsselin tokokoulutus Heurekan nurtseilla. 
Tein ensin Tofun kanssa ja loppuaika Novalle.

Tofun treeni, video tulossa
- sivulletulot: käsi jalan vieressä (missä namia), hyvin sujui. Paikkaa ehkä vähän taakse, joten käsi sauman kohdalla. Tofu on jo oppinut vähän eteen paikkaa.
- seuraus: muutamaa askelta ja pari paikallaan käännöstä
- maahanmeno: tätä tehty enemmän rauhoittumistreeninä. Tokon liikkeestä maahanmenoa ajatellen voisi odottaa, että laskee vähän takapäätä ja siitä maahan.
- istu-maahan: istumisessa pieni pomppu ylös. Tätä treenattava erikseen. Siitä sitten maahan niin tulee vauhdilla.
- luoksetulo: kiinni pidettynä ja suoraan lelupalkka.
- Heitin Tofulle nameja, kun jäi odottamaan Novan treenin ajaksi. Lopussa tuli muutama haukahdus.Novalle
- ohjattu: ei ollut paras aloittaa tällaisella ja karkasi muutamaan otteeseen siirtymässä Mariannen luo, jolla kapulat ja namipurkit. Otettiin voittajan tyyliin liikkurointi ja syöttelin nameja jos odotti hyvin. Tässä otettava niin, että pitää kontaktia. Tehtiin seurausta muutamaan otteeseen. Ekassa seisomisessa käskin myös väärällä sanalla. Lisäksi kuikuili täyskäännöksessä kapuloita.
Tehtiin stopista kerran oikea (tuo) ja sai namin rasian päältä. Tiputti namit maahan ja sai etsiä niitä kapulan vierestä.
Vielä lopuksi seuraus, missä otin maahan, mua kiertämään ja ylimääräisiä täyskäännöksiä.
Katsekontaktia liikkurin viedessä kapulat. Sanoin katso ja liikkuri huuteli alkuun kapulan luona vain uudestaan ja uudestaan "liike alkaa" jne. Novan piti alkuun katso usein. Sitten alkoi pysyä kontakti lyhyitä pätkiä. Täytyy nyt treenata kontakti noihin noutoihin ja eteen lähetyksiin..

- kapulahäiriöitä: ekana liikkuri heitti kaksi kapulaa ja sitten jätin Novan ja kutsuin luokse. Ensin ei pystynyt totella heti ekalla tai tuli hitaasti. Paristi yritti myös hakea kapulan matkan varrelta, vaikka oli kaempana. Näissä ei selkeästi alkuun ollut kuulolla. Tällaisia ei ollakaan tehty. Vain sivulla ollen. Mutta noissakin tulee hyvin odottamista ja kaavan rikkomista.
Seurausta kapulahäiriössä, täyskäännöksiä x 5.

- kierto ohjattu yhdellä hypyllä: Joku haju maassa häiritsi tms. Piti mennä 4 tötsän viidakkoa kohti ihan 5m päähän, että onnistui? Sitten kasvatin matkaa kapuloiden tasolle. Se vielä ok. Sitten hypyn tasolta, meni nuuskimaan sivuun. Otettiin välissä niin, että liikkuri nosti kapulat.
Otettiin vielä uuden näköinen hyppy. Kokeilin kapulalla paluu noutoa, mutta juoksi kapulan kanssa ohi. Sitten yksin hyvin. Tässä treenattava myös katsekontaktia, kun kapulat viedään. Alkuun merkin virittely ja sitten kontakti.

Hihnassa odottamista: Tofu ja Nova sai harjoitella puuhun kytkettynä odottamista. Novalla sujui hyvin, kun toinen koira teki sopivan rauhallista tai simppeleitä vauhtiliikkeitä. Hyvänä esimerkkinä. Jäin sen verran kauas, ettei Tofu ylettänyt muhun. Alkuun kelpuutin istumisen. Sitten tarjosi maahankin. Harjoiteltiin myös mun poiskävelyä, n.10m oli alkuun riittävä matka. Kun oli hiljaa palkkasin.

Ostin tuollaisen lasten pyöräkärryn ja on harjoiteltu kaikkien koirien kanssa siellä odottamista ja pientä liikettä. Tarkoitus jos menisi jotain treenimatkaa tai pyörälenkkiä niin että voi olla osan aikaa sisällä. Tofu viihtyi koska odottamalla sai namia! Gavankin kanssa Tofu mahtui näin pentuna. Ja samoin Novankin kanssa.


Pe ja su muistuteltiin damin tuomista käteen Tofulle. Ehkä pientä edistystä.


PE tolleri TOKO Sirkuskenttä, treenattiin Ellin &tollerityttöjen Nekun ja Toscan kanssa.

Tehtiin kotiläksyjä Mariannen kurssilta. Otettiin myös vähän kuvia, kun kamera oli mukana. Niitä myöhemmin Tofusta ja tytöistä.

Tofu teki vähän sivulletuloa. Istumassa etujalkojen hyppyä ylös ja maahan.

Novalle tehtiin ohjatun liikkurointia niin, että palkkasin kontaktista. Tarvittaessa liikkuri kyseli enemmän. Vain yhden kapulan laittamisessa ääni, muuten hiljaa. Kerran musta katsottuna vasen, namikulho kapulan luona.

Nova liikkuri tiputtaa/heitää kapulat ja luoksetulo. Ekoissa parissa yritti varastaa kapulalle. Lähti kuitenkin ekalla käskyllä. Parani loppua kohdin.

Nova tunnari: tauon jälkeen. Ensin oman piilotus ja tunnarit rasiassa. Oma samaan paikkaan ja tunnarit kasassa ja rasia päällä. Hyvin! Sitten oma samassapaikkaa ja tunnarit maassa, vaihdoin vähän kulmaa että juoksi väärien kautta. Hajotti vähän niiden asetelmaa. Muissa pito korrekti paitsi vikassa puraisi kapulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!