Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.8.2023

Kimppatottikset ja omatoimitreeniä videolle

Ma 7.8 tottista Vanttilassa, treeniseurana Tofulle Satu&mudi Sulo sekä Erja&hoffi Xena (juoksut) . Lämpöä oli joku 27astetta niin mentiinkin puiston varjopuolelle ja otettiin koirat varjopuihin odottamaan. Tuulista oli niin ei tuntunut niin pahalta varjossa olla.

Xena jäi kauemmas reunaan, tuuli vei hajuja poispäin. 

Tofu aloitti, tehtiin ensin muutama katsekontakti. Jota ennen sanoin virittelynä "tehdään tottista". Ekoista namirasiasta palkka, pinaattilettua. Kontaktiin voisi ehkä kohta kokeilla häiriöitä.. 

Sitten seuraukseen liikkeelle lähtöjä sekä muutama pidempi pätkä. Nami tai lelupalkalla. Kaikissa oli hyvä asenne ja tajusi liikkeelle lähdöt. Edistystä! Pitkän suoran lopulla ehkä vähän tuntui laskevan virettä vaikka oli edelleen oikea paikka.

Sivulta maahanmenoja ja joku liikkeestä maahanmeno myös. Vaati käsiavun, että oli nopea. Kokeiltiin myös namirasiaa edellä. 

Näyttelytreeninä hyödynnettiin vähän vieraampi treenikaveri. Tehtiin etupalkalla käsittelyä. Tofu pienesti murahti, kun meinasi kopeloida jalkoväliä. Tätä murahdusta tehnyt muutamasti lapsille ja ehkä kerran aiemmin käsittelytreenissä. :/ tehtiin sitten niin, ettei kosketus mene takapuolen puolelle niin saatiin toistoja, missä ei väistä tai sano mitään. Vähän parempi oli myös namikädessä. Tofu ei pahemmin nojannut mua päin ja seisoi aika ryhdissä. Epävarmuudesta päästy näköjään siihen, että kertoo jos ei tykkää. 

Kapulan pitoa voisi myös muistutella. Paikkista ei nyt tehty, mutta Tofu odotteli rauhallisesti maaten kytkettynä odottelupaikallaan.

Hyvä fiilis jäi treenistä! :)

Kuvituskuvaksi yksi Norja kuva

Tottiskuuri auttanut taas arjen koiraohituksiin ja niistä luopumiseen. On sillä kyllä yhteys arkitottelevaisuuteenkin.


Ke 9.8 tottis Saunalahdessa Tofulle ja Novalle.
Tofulle samalla kaavalla kuin aiemmin. Naksuttelin hyviä kohtia. Otin myös videolle Tofun treenin niin näkee ulkopuolisen silmin. 
Katsekontakti ja liikkeelle lähdöt parempia. Sivulletuloissa autan välillä. Kerran alkoi jätättää ja otettiin uusiksi. Ehkä pitää kohta alkaa olla itse passiivisempi. Novakin sai seurata lelupalkalla. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!