Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.8.2023

Tottisteluja ja näyttelytreeniä

Ma 14.8 Vanttilassa tottistreenit/toko. Mukana Erja ja hoffi Zena (juoksut), Satu & mudi Sulo sekä Sari & mudi Keijo.

Tofu teki seurausta, naksuttelin hyviä kohtia. Oli lämmintä niin jonkin verran myös namirasiasta palkkaa. Pidemmällä pätkällä petrasi heti enemmän eri tavalla, jos rasia oli oikeassakin kädessä vs taskussa. Koitin vaihdella pätkän pituutta. 

Ja alussa tehtiin "tehdään tottista" perusasento ja jähmetyin paikalle odottamaan, sitten jes ja palkka. Nämä parantuneet! 

Maahanmenoja sivulta ja liikkeestä. Oikea tekniikka vaatii käsiapua. Ellei sitten ennakoi maahan. Tofu ei ihan tiedä vielä, että ennakointi ei ole tottelevaisuudessa aina niin sallittua. Kokeiltiin myös rasiaa takapalkkana liikkeestä maahanmenoon. Kauempana oleva juoksunarttu ei myöskään haitannut. 

Tokopaikkis tehtiin ryhmällä. Sujui ihan hyvin, mitä sitä ennen Tofu ja Keijo vähän murisivat toisilleen. Palkkasin lyhyemmästä pätkästä. Laitettiin yksitellen alas ja ylös. 


To 15.8 Tali tottis Tofu

Oli aikaa käydä Talissa lenkillä ja tottista Tofulle. Heinä oli aika pitkää niin sai siitäkin häiriötä ja kaikista hajuista. On kehittynyt hajuhäiriöissä, kun nyt teki tosi hyvin vs viime syksy/kevät! Silloin myös palkan piti olla esillä. 

Ensin tottisvirittelyllä palkkasin katsekontaktin. Koitin olla ihan jännittynyt ja jähmettynyt, "feikata" jännitystä. 

Seurausta eri pituisia pätkiä. Palkkana oli lelu liivin takataskussa. Kun oltiin tehty pätkinä n. 30-40m "suora". Niin otettiin se sitten kerran kokonaisena. Jossain kohdin meinasi pienesti vilkaista alas.

Tauko Tofulle (lämmintä n. +25 ja tehtiin varjossa), Nova teki seisomaan pysähtymistä, peruutin edessä. Oli niin intona ja kierroksilla odottamisesta. Otin varjoon aitaan kiinni. 

Tofun toisella kierroksella tehtiin loiva A-este ensin lelu näyttäen, sitten kädellä näyttäen harjanteen yli. Jätin molemmissa odottamaan toiselle puolelle. 

Maahanmenoja sitten sivulta. Vapautin siitä suoraan ylös, kun olin palkannut alas. Ja liikkeestä lelu takapalkkana. Vähän käsiapua, että sai nopean maahanmenon. 

Tällä viikolla ei näkynyt yhtään jätätystä seurauksessa, se ollut huonoa virettä ja osaamattomuutta.


Ti 15.8 näyttelytreenit Swiiti ja Nova Konala.. Nurtsilla ensin Swiitin kanssa treeni. Ravi, seiso, ympäri, hampaat jne käskyjä, 3v.

Novalla oli vauhtia ravissa, ekan yrityksen jälkeen meni vähän paremmin. Seisominen oli muistissa, mutta jalkojen asento vaihteli.

Tofu sai odotella. Lähtiessä oli ihmeissään, kun liivin takataskusta ei löytynyt lelua, millä treenata. Tai ei Tofu tajunnut että se oli tyhjä, kun yritti hamuilla lelua. Niin sitä junioreita helposti huijataan. :D Kivasti vähän huonosti leikkivästä on saatu leikkiä kaiveltua esille! Ja kun aiemmin teki vaikeata vaihdella nami ja lelupalkan välillä. Niin nyt sekin onnistunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!