Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.1.2024

Hoitokoirat ja tokotreeni, kuulumisia, sivut päivitetty

Viime viikolla oli ke-su Tofun äiti Maire ja sisko Miina meillä hoidossa. (Äitillä oli sen aikaa Gava ja Nova, Gava ei niin nopeasti totu uusiin koiriin niin pidettiin ne yhden toimistopäivän aikana oven toisella puolin.) Tofun kanssa tytöt meni kivasti ja oli kiva tutustua niihin tarkemmin. 

Tehtiin torstaina Kauklahden aseman parkkikselle kaikille pienet treenit yksitellen. 

- Mairen kanssa seurausta ja vähän rally-toko juttuja mitä lennosta keksin (hihnassa). Namipalkalla ja sitten leikittiin tyynyllä.

- Miinan kanssa seurauksessa vähän enemmän apuja. Leikittiin jonkin verran ja nameilla myös. 

- Tofulla oli intoa, mutta myös tyttötuoksuista häiriötä. Tehtiin seurausta lelupalkalla ja lopuksi nameilla. Kertailtiin myös sivulta maahanmenoa ja ylösnousua, kerran yritti ennakoida. Muuten kivasti. Aika lyhyen treenin jälkeen keskittyminen alkoi loppua ja jätettiin siihen. Maastossa Tofu jaksaa hyvin pitkiä treenejä, mutta tottiksessa tuntuu että jaksaa lyhyen setin hyvällä motivaatiolla ja sitten se alkaa hyytyä. Tehtiin Tofun kanssa istu- lelu- istu -lelu treeniä kun välillä irroituksen jälkeisessä istumisessa jää turhautuneeksi. 

Totesin kyllä myös, että Tofun seuraustyyli ei varmaan sovi rally-tokoon ellei sinne ota eri vihjettä. Eipä lajia ole hirveästi jaksettu tehdä, tarvitsisi varmaan kivan porukan jonka kanssa treenata. Mutta toisaalta alossa voisi käydä hakemassa kisakokemusta, kun on matalan kynnyksen luokka. 

Tytöt oli kyllä niin ihania, että vahvistui haave joskus omasta tolleritytöstä. Pk-puolen tuleva uusi koemuoto myös mahdollistaa pienemmän kanssa kokeisiin menon jos lajin parissa silloin vielä on. Toisaalta haaveissa ollut välillä myös pienempi seurakoiramaisempi rotu tai koira villis, sheltti tai papillon. Muitakin perhehaaveita, mutta ne ei tapahdu yhtä suunnitellusti. Eikäpä vielä aikoihin ole koiranpaikkaa auki, Tofussa on vielä paljon työmaata.
Novalle kuuluu hyvää patinpoiston jäljiltä, paraneminen sujunut ongelmitta. Vielä näkyy leikkauskohta ja karva on vielä lyhyempää. Ei häiritse Novaa.

ma 15.1 jumpat kolmikolle, toinen treeni tälle vuodelle. 
- Gava erikseen etujalat ja takajalat. Sitten muutama toisto kaikki jalat tyynyille. Gavalla sujui helpoiten. 
- Nova erikseen etujalat ja takajalat tyynyille. Ja kerran tai kaksi onnistui kaikki jalat tyynyille. Lyhyesti. 
- Tofu osaa laittaa etujalkoja (hirveällä kiireellä) ja välillä yrittää kaapia tyynyjä. Puolipalloilla saatiin myös onnistumisia, ensin palkkasin yhtä jalkaa ja saatiin myös muutama kaksi jalkaa. Takajalat tyynylle ei tajunnut, ei ole treenattu niitä korokkeelle, siinä olisi yksi homma ensin laatikolla tms. 


Ostettiin kokeiluun Effektri Omega3&6 öljyä koirille. Gava ja Tofu ainakin rapsuttelee välillä ja pojilla on kuivat anturat. Tassuja toki myös välillä rasvataan. Aiemmin ollut rypsi- ja lohiöljyjä.

Ti 16.1 luut, namien etsintää ja lelujen siivousta koriin
- Pojat sai eilen luut hampaiden puhdistukseen, molemmat valitsi kahdesta vaihtoehdosta Hau hau kunnon puruluun (kana, Euroopassa valmistettu).
- Myöhemmin laitettiin leluja toiseen laatikkoon ja pari namia joukkoon, jotka sai etsiä sieltä.
- Lelujen siivoamista, piti tuoda leluja mun kädessä olevaan laatikkoon ja lopuksi sai namin (Tofu) tai Nova päätti muutaman jälkeen, varastaa itselle parhaimman lelun. Novalla myös unohtui toisen namin etsintä, kun törmäsi kivaan palloon.
- Tofu halusi penkoa vielä lelukorista omavalintaisen (isompi laatikko on suljettu ettei kaikki lelut ole aina saatavilla). Valitsi narupallon, jonka nauhassa solmu jota halusi mussuttaa. Tehtiin vähän seurausta ja täyskäännöksiä myös lisäksi.


Ke 17.1 Tofun kynsienleikkaus ja lenkillä valokuvausta. 

Varasin Tofulle myös ell ajan huomiselle kun huomasin eilisen lattian pesunjälkeen että siltä oli tullut tiploja maahan, sohvalle useampikin ja portaille sekä Tofun verkkosängyn alle kerman värisiä tiploja pipulista, se myös vähän punoitti kärjestä. Viime viikolla huomasin pedin alla isomman tahran. 

Päivitin pitkästä aikaa blogin sivulehdet (koirat ja oma) sekä aiemmilla viikoilla myös koirien kotisivuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!