Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.2.2024

Kranio ja noseworkiä kellarissa

Torstaina 22.2 kolmikko kävi Marilla kraniossa

- Novan käsittelyssä kesti pisimpään. Kotiläksyksi myös näytetyllä tavalla mobilisoida leikkaushaavan kohtaa, siinä oli n. 2mm kohdasta ihon liikkuvuus huonompi. 

- Tofulla oli kannuskynnen juuressa (takana) pienessä luussa pieni jumi, varmaan osunut hankeen. Sitten jotain muuta pientä. Tofu otti tänään aika rennosti ennen hoitoa ja sen jälkeen, ei yhtään kitinää ja rauhoittui hyvin makoilemaan! 

- Gavalla oli oikean polven alapuolelta se vähän vino ulospäin. Korostuu silloin kun kyykistää jalkaa. Päässä oli myös tassun osumasta tms silmän lähellä jumi. Gavalla oli vähän enemmän kohtia ja pähkäili vuorotellen seistä, istua, seistä, maata jne asennon kanssa.  


Noseworkkiä kolmikolle Virpin ja Adan kanssa. Tehtiin molemmat vähän omatoimisesti treenit kellarivarastolla, kuitenkin osittain vuorotellen. Mun koirat odotti häkkivarastossa.

- Tofu teki kolmen purkin rataa eukalyptus hajulla, ehkä yhdessä oli vanhaa hajua kun sitä yritti ilmaista ja samoin Adakin. Hajullista purkkia, missä vanulapun puolikas sitten ilmaisi myös. Nämä purkit kaatui vielä helpommin kuin hillopurkit, joita kotona. Loppua kohden ehkä parempi. 

- Tofun toinen treeni oli etsiä magneettipiilo patterilta, jonka takana oli. Tehtiin kaksi paikkaa. Tässä etsintäalue oli n. 1x1m. Hyvin löysi! Aluksi toki katsoi vanhan piilon kohdan. - Nova teki kahdella purkilla hajuerottelu harjoituksen (eukalyptuksella), laitoin purkit seinän viereen ja silti osa kaatui. Mutta haistoi oikein, missä haju on. 

- Novan treeninä oli näkyvillä oleva metallirasia, jonka tajusi heti. Sitten laitoin rasiaa vähän piiloon. Nekin löytyi! Novalla vauhtia oli, mutta onneksi 1x1m tilassa ei pääse juoksemaan.
- Gavan toinen nosework treeni, laitoin metallirasian (eukalyptuksella) maahan ja naksutin sen koskemista tai nuuskimista. Kokeilin myös magneettia oveen, mutta ei tajunnut sitä. 


La 24.2 käytiin päivällä Nuuksiossa ja illalla Tofu kävi pesussa ja föönauksessa.

Ekaa kertaa kokeiltiin terassin pöytää föönaukseen ja vähän ergonomisempi oli. Tofu halusi maata siitä, kylmä pöytä viilensi ja märkä pyyhe ja ikkunakin oli raollaan, kun fööni taas lämmin ja aiemmin oli sauna. Gava kävi taas saunassa. Föönauksessa itsellä oli peltorit ja Tofulla huivi. Pesussa oli nuolumatto kissan märkäruualla. Namipurkki föönauksessa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!