Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.2.2024

Nosework kurssin 1.kerta

To 1.2.2024 nosework kurssi 1/4 kerta

Oli hyvät ekat nosetreenit, hajuna eukalyptus. Yksi tippa puolikkaassa puuvilla tyynyssä. (Jos vaikea piilo voi laittaa 2-3.) 

Paikka oli Kerassa Espoossa, Suomen Eläinkoulutuskeskuksen järkkäämä. Kouluttajana Mervi. 

Tofun parina oli uros seisoja, joka tullessaan vähän haukkui, samoin vuoroa odotellessa. Alussa sisääntulossa Tofun häntä meni kippuralle, mutta muuten ei häirinnyt. Otin tutun taukomaton mukaan. Tofu oli silti siinä vähän malttamaton. Vuoroa odoteltiin näkösuojan takana (eri puolilla treenipaikkaa) ja tehtiin useampi lyhyt treeni. 



Kouluttajalle kävi tosin ekassa treenissä moka ja purkissa ei ollut hajua, kun palkattiin yhden ilmaisusta. 

Mutta sitten kun otettiin 2 purkkia niin tajusi ottaa myös hajullisen.

Tofu sai kokeilla korkeaa purkkia, mikä oli sellaisessa kipsilevy ja putken pätkä yksittäistelineessä ja sitten toinen oli pitkä purkkiteline. Tofu jonkin verran käveli niiden kaikkien päällä, vähän kokeili sellaistakin. Kokeili jonkin verran ilmaista myös väärää purkkia. Ilmaisutreeni seinän vieressä oli vähän helpompi kuin keskellä lattiaa. 

Vein namilla pois (käänsin ympäri) ja purkkien tai niiden telineiden paikkaa vaihdettiin. Namilla sen takia ettei tule turhaumaa jos haluisi jäädä purkille. 

Oli aika innoissaan uudesta paikasta ja alkuun luuli että tehdään tottista tms. Tofu seurasi ilman käskyä "siirtymän" taukopaikalta treenipaikkaan. Kokeilussa oli panta ja valjaat, molemmat päällä. Valjaiden kanssa hihna oli vähän helpompi. 


Vinkkejä:

Ilmaisussa koira ei saa laatikkoetsinnässä siirtää laatikoita. Eli ilmaisussa pitää olla tarkkana ettei opi tönimään tai ottamaan hampailla. Tuijotus purkkiin on hyvä. 


Kotona pilttipurkit on myös hyviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!