Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.10.2011

Rasmuksen osteopatia

Kuulin yhdellä kurssilla suosituksia osteopatiasta, ja vaikken tiennyt ihan miten se toimii. Mutta tarinat, joita kuulin oli vakuuttavia. Halusin koittaa sitä Rasmukselle. Varasin ajan Helsinkiin Maaria Kaiperlalle. Rasmus ei ollut ontunut nyt vähään aikaan.

Menimme Rasmuksen kanssa kahdestaan huoneeseen. Rasmus oli vähän stressaantunut, mutta antoi käsitellä nätisti. Alkuun Maaria kävi läpi jokaisen luun ja nivelen liikkeet ja katsoi mitä ovat oikein ja mikä on pielessä. Heti alkuun huomasi että lonkat on kipeät ja niiden risteämiskohta. Kerroin myös pääpiirteittäin, että vasen etujalka oli silloin oireillut. Itse hoito näytti kuin se ei olisi tehnyt mitään, liikutti jotain niveltä tai painoi ja kokeili toisesta paikkaan mihin liike heijastui. Näin kuulemma vaikutetaan sisäisiin kudoksiin, he ovat käyneet 5vuoden koulutuksen + erikoistumisen ja opetetaan tuntemaan miltä terve keho tuntuu. Ja osteopaatin tehtävänä on muokata se taas terveen kehon muotoon, eikä tehdä yhtään enempää kun kaikki on kunnossa. Keho rupeaa sen jälkeen rakentamaan sitä muokattuun malliin. Ja koira voi olla pari päivää kipeä. Hoidon pitää olla myös terapeuttinen koiralle, eikä sitä satuteta.

Lisäksi vasen etujalka ei liikkunut normaalisti, se on voinut heijastaa rinnakkaisesti selkään/lonkkiin. Askel olikin takajaloilla tosi töpöttävää. Selkä ranka oli myös pienellä kierteellä. Niskasta löytyi kahdesta alanikamasta myös kipea paikka, se on myös voinut heijastaa etujalkaan. Epäili kuitenkin että jalan luupiikki on jonkin trauman seurauksena syntynyt. Jos nivel toimii jonkun aikaa epänormaalisti se alkaa keräämään veren mukana luukudosta ja se voi aiheuttaa luupiikin. Kaikki luuston muutokset voi aiheutua jostain toisesta kipeästä kohdasta, käsittääkseni. On myös ollut tapauksia kun nivel on saatu oikein liikkuvaksi ja veri joka on luupiikin kasannut on veren alkaessa kiertää, pikku hiljaa kuluttanut sitä pois. Itsekin huomasi nuo kipukohdat kun rasmus pienen inahduksen päästi.
Tämä oli tosi hämmentävä kokemus, kaikki mitä yli 700e, + lääkkeet, röntgen, tähystys oltiin laittettu eläinlääkäriin huomattiin nyt ja mitkä muut paikat kuten se lonkkien seutu oli tosi kipeä. Katsotaan nyt ehkä joulukuussa toinen hoito, ainakin jos se vähän oireilee. Ja haluan myös Ruutin viedä tuonne jossain vaiheessa katsottavaksi. Jo ennalta ehkäisynä.
Kysyin myös siitä että vaikka lonkat ja kyynärpäät on kuvattu. Niin lonkissa se kuva sisältää vain lonkkamaljan ei muuta kuten ylempiä luita. Ja jos siellä on jotain pielessä se vaikuttaa.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tääkin mielenkiinoitselta. Paljonko yks kerta kustansi? Kio on käynyt kerran manuaalisessa käsittelyssä, joka kaiketi smantyylistä. :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin käytin mun vanhinta koiraa Maarella, ja vaikka se hoito näytti "ettei se mitään edes tee" niin koira vaikutti kuitenkin iloisemmalta käynnin jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Se maksoi 80e, oli kyllä erikoista. Koitin tossa tuijotella Rasmuksen liikkeitä kun viimeksi sitä näin. Kovin vallaton se oli ainakin meidän tullessa kotiin. :D Hoito suhtautetaan sen mukaan 30min-1h, lopetetaan heti kun koiralla on kaikki "kunnossa".

  VastaaPoista
 4. Kaiperlaa kovasti kehutaan ja on kaiketi yksi Suomen parhaista. Aika tyyrishän se on, mutta pääasia jos koiralle on siitä apua.
  Osteopaattista hoitoa saa myös (hieman huokeampaan hintaan) Riihimäellä Laioksen Markukselta ja Turussa/Halikossa Leena Piiralta.
  Molemmilla ollaan käyty ja apua on ollut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!