Siirry pääsisältöön

Rasmuksen osteopatia

Kuulin yhdellä kurssilla suosituksia osteopatiasta, ja vaikken tiennyt ihan miten se toimii. Mutta tarinat, joita kuulin oli vakuuttavia. Halusin koittaa sitä Rasmukselle. Varasin ajan Helsinkiin Maaria Kaiperlalle. Rasmus ei ollut ontunut nyt vähään aikaan.

Menimme Rasmuksen kanssa kahdestaan huoneeseen. Rasmus oli vähän stressaantunut, mutta antoi käsitellä nätisti. Alkuun Maaria kävi läpi jokaisen luun ja nivelen liikkeet ja katsoi mitä ovat oikein ja mikä on pielessä. Heti alkuun huomasi että lonkat on kipeät ja niiden risteämiskohta. Kerroin myös pääpiirteittäin, että vasen etujalka oli silloin oireillut. Itse hoito näytti kuin se ei olisi tehnyt mitään, liikutti jotain niveltä tai painoi ja kokeili toisesta paikkaan mihin liike heijastui. Näin kuulemma vaikutetaan sisäisiin kudoksiin, he ovat käyneet 5vuoden koulutuksen + erikoistumisen ja opetetaan tuntemaan miltä terve keho tuntuu. Ja osteopaatin tehtävänä on muokata se taas terveen kehon muotoon, eikä tehdä yhtään enempää kun kaikki on kunnossa. Keho rupeaa sen jälkeen rakentamaan sitä muokattuun malliin. Ja koira voi olla pari päivää kipeä. Hoidon pitää olla myös terapeuttinen koiralle, eikä sitä satuteta.

Lisäksi vasen etujalka ei liikkunut normaalisti, se on voinut heijastaa rinnakkaisesti selkään/lonkkiin. Askel olikin takajaloilla tosi töpöttävää. Selkä ranka oli myös pienellä kierteellä. Niskasta löytyi kahdesta alanikamasta myös kipea paikka, se on myös voinut heijastaa etujalkaan. Epäili kuitenkin että jalan luupiikki on jonkin trauman seurauksena syntynyt. Jos nivel toimii jonkun aikaa epänormaalisti se alkaa keräämään veren mukana luukudosta ja se voi aiheuttaa luupiikin. Kaikki luuston muutokset voi aiheutua jostain toisesta kipeästä kohdasta, käsittääkseni. On myös ollut tapauksia kun nivel on saatu oikein liikkuvaksi ja veri joka on luupiikin kasannut on veren alkaessa kiertää, pikku hiljaa kuluttanut sitä pois. Itsekin huomasi nuo kipukohdat kun rasmus pienen inahduksen päästi.
Tämä oli tosi hämmentävä kokemus, kaikki mitä yli 700e, + lääkkeet, röntgen, tähystys oltiin laittettu eläinlääkäriin huomattiin nyt ja mitkä muut paikat kuten se lonkkien seutu oli tosi kipeä. Katsotaan nyt ehkä joulukuussa toinen hoito, ainakin jos se vähän oireilee. Ja haluan myös Ruutin viedä tuonne jossain vaiheessa katsottavaksi. Jo ennalta ehkäisynä.
Kysyin myös siitä että vaikka lonkat ja kyynärpäät on kuvattu. Niin lonkissa se kuva sisältää vain lonkkamaljan ei muuta kuten ylempiä luita. Ja jos siellä on jotain pielessä se vaikuttaa.

Kommentit

  1. Kuulostaapa tääkin mielenkiinoitselta. Paljonko yks kerta kustansi? Kio on käynyt kerran manuaalisessa käsittelyssä, joka kaiketi smantyylistä. :)

    VastaaPoista
  2. Mäkin käytin mun vanhinta koiraa Maarella, ja vaikka se hoito näytti "ettei se mitään edes tee" niin koira vaikutti kuitenkin iloisemmalta käynnin jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Se maksoi 80e, oli kyllä erikoista. Koitin tossa tuijotella Rasmuksen liikkeitä kun viimeksi sitä näin. Kovin vallaton se oli ainakin meidän tullessa kotiin. :D Hoito suhtautetaan sen mukaan 30min-1h, lopetetaan heti kun koiralla on kaikki "kunnossa".

    VastaaPoista
  4. Kaiperlaa kovasti kehutaan ja on kaiketi yksi Suomen parhaista. Aika tyyrishän se on, mutta pääasia jos koiralle on siitä apua.
    Osteopaattista hoitoa saa myös (hieman huokeampaan hintaan) Riihimäellä Laioksen Markukselta ja Turussa/Halikossa Leena Piiralta.
    Molemmilla ollaan käyty ja apua on ollut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...