Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.10.2011

Niistoa ja erottelua


Eilen oli niisto ja putki/A-erottelu teemana. Meillä oli kolme lyhyttä pätkää.

Putki-A-erottelussa oli hankaluutena a:n kontaktit. Kyllä se aina koski, yhdessä tosi rajalle. Mutta halusin että koskee ihan selvästi. Toiseen suuntaan missä mentiin A:n toiseen päähän alastulo ja putki oli sitten toisessa päädyssä pimeässä kulmassa. Ensin meinasi tulla putken ohi ja kontaktilla oli apuna speedbump, että tuli sen oikein. Toinen vaikea oli kääntää heti kontaktilta putkeen. Palkkasin hyvät kosketukset. Takaakierrot ja niistot meni ihan hyvin (ei ollut niin jyrkkää käännöstä) tuli myös niistosokkaria helposta kulmasta. Erottelut meni hyvin, mutta sitten ne A:n kontaktit käännöksessä on niin huonosti opetetut vielä.
- treenaa A:n käännöksiä!

Shanti katsoi sitten meidän rata pätkää toisessa. Tehtiin ensin rata n. 12 estettä ja sitten hinkattiin. Alkuun oli käännös niistolla putkeen, siitä kepeille ulkokulma, hyppy, hypylle takaakierto + twist, vienti keinulle, putkeen ja niistolla takaakierto hypylle, putkeen ja vika hyppy.
Treenattiin alun niistoa ensin, heitin pallon kun laskeutui edelliseltä hypyltä ja suhahdin + käsimerkki (laukkaa ennen ponnistusta). piti suhahtaa ahjoissa ja sitten lähteä sinne minne oltiin menossakin. Kerran tuli ohi. Sitten käännös pieneni reilusti. Kepeille muistin nyt tehdä persjätön.

Toisella pätkällä oli kolme hyppyä, menin niiden taakse kutsumaan. Siitä käännyttiin putkeen ja takaakierto + niisto hypylle. Alkuun ajattelin hypyn suorituksen väärinpäin ja ruu meinasi mennä aina kepeille. Mutta tuli hienosti hypylle kun olin oikein. Siitä kepeille tiukasta kulmasta ulkosisäänmeno (kiertää ekan kepin). Kepeiltä piti työntää niiden toisella puolella olevalle hypylle takaakiertoon ja vau Ruuti kesti sen! Sitten mun piti ajoissa valssata ennen ponnistusta ja viedä suorassa linjassa kepeille. Eka meni 2 väliin koska mun valssi valui niin sivuun + kaarratti. Lopussa ei ollutkaan mitään kovin erikoista.

Yhteenvetona:
+ ruutin lähdössä odotus!
+ takaakierto & twist
+ kaikki rimat on pysynyt! vaikka halli on ahdas
+ kepeille hyviä sisäänmenoja kesti mun vauhtia (en niin himmaillut), sekä persjätön loppuun,  ja ennakoimalla takaakiertoon viennin.
- Pari virhettä sisäänmenossa.
- treenattiin niistolla tiukkaa käännöstä, ensin heitettiin lelua ja sitten että lähdin tarpeeksi ajoissa jatkamaan, kerran oikaisi ja jätti hypyn. käännös parani!
- A:n käännökset esim putkeen alla
- ennakoivassa valssissa vartalo kääntyy ajoissa ja älä vedä sivuaskelia!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!