Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.8.2013

Bc- tokoa, agilitya ja kuvatuksia Puolarmetsässä

Käytiin tokoilemassa Puolarin nurtseilla Heinin ja bortsupoikien Leevin, Aatoksen ja Lieskan kanssa. Sää suosi ja jokainen teki yksitellen käskytysavustuksella. Kuvia kuvailin ja kiitos Heinille Ruutista otetuista kuvista! Kiva aina saada niitäkin. :)

Kuvia

Paikalla istuminen: Leevi teki paikalla makuuna vieressä. Ruutia alkoi kutittaa korvasta (ei ollut pantaa kaulassa) ja lössähti maahan. Kun kävelin luokse korjasi istumaan, heti alkoi uudestaan kutittaa ja kaatui taas maahan. :D Sitten malttoi istua. Ehkä tässä tuli opetus tai ei, joko hillitsee tai voi rapsuttelusta mennä maahan..

Kaukot: tein 15m matkalta ja pyysin häiriöksi tiputtamaan ruutin narulelupallon aina välillä. Hyvin kesti häiriötä ja vain kerran kaksoiskäsky. Noin kaukaa on vaikea sanoa liikkuiko, muttei ainakaan suuresti.

Tunnari: meni aika nopeasti sinne, virittelyä myös aika vähän. Tunnarit tiiviissä rivissä ja meni melkein heti oman luokse ja toi varmasti oman.

Estehyppy metskulla: ei ongelmaa, teki hiljaa. Kuvista huomasin vasta mitkä jättipomput tähän teki. :D Kai uudennäköinen hyppy vähän kauhistutti.
Hyppynouto


ruutu: en laittanut nauhoja, ettei helpota. Merkki hyvä ja ruudussa löytyi heti oikea paikka. Ruudun loppu osaa voisi muistaa, myös välillä treenata!


Merkki


luoksetulo: yksi stopista heti palkka. Sitten yksi seiso stoppi + maahanmenosta liikkeessä palkka. Seisominen oli siisti! Tosin vähän vino, treeni on tuottanut tulosta! Koitettiin sitten saada lyhyellä matkaa Ruuti kääntymään eri kautta stopin jälkeen lelulle, ettei ennakoi käännöstä toiseen suuntaan. 

-- toisella osiolla--

Tehtiin kehään meno, yksi hyvä mistä palkka. 
Alkuhöpinöitä & kontakti, meinasi viimeistään "liikkeelle mars" vilkaista eteen. Näitä pari kertaa, kunnes kontakti pysyi. 
Liikkeiden siirtymiset: Aluksi seuraus käännöksin ja pysähtyksin, pysähdyin paremmin, mutta vika oli paras pysähdys. Etten pysähtyisi liian äkkiä! Käskytyksessä se vielä helposti unohtuu. 
Liikkeestä seiso, nyt oli hyvä ja ei liikkunut kun kiersin. Lopuksi läpijuoksu kovalla vauhdilla, vähän törmäsi sivulletulossa. Siirtymissä palkkausta, paremmin meni ja välillä toistin käskyn. Joka liikkeen jälkeen "vasten" hyppyjä (ei koske). 

Ruuti sai namipalkkaa liikkeiden välissä ja lelua sitten muutamissa liikkeissä. Nami tuli palkkaus hypytyksiä ennen, olisi voinut antaa jälkeenkin päin.. Sentään lelu seurasi niitä aina hyvästä kävelystä seuraavan liikkeen paikkaan. Kaukoja tein lähempää ja ollaan ennen kahta aamuruokaa jumpattu, samaa rataa. Välillä hyviä ja välillä ei. 

Treenaa:

- luoksetulo stoppi suoruus + vauhdista palkkoja
- alkuhöpinät liikkeissä ja katsekontakti
- ruutu loppuosa
- kaukot
- seuraus pysähdyksiä

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Agilitykentälle käveltiin ja siellä keksin valmiina olevista esteistä radan. Aluksi lähdön treenausta, että jätin narupallon taakse. Nousi seisomaan, ekalla kertaa jumitti totella istua, toistoilla istui. Kun istui niin vapautin takapalkalle. Tehtiin näitä ehkä 3-4kpl ja koitin myös hetsata "ready, steady, mennäänkö". Menin kahden esteen taakse. Näitä pitäisi vaan tehdä enemmän. Kerran kutsuin tule ja heti vapaa. 


Ekalla ratapätkällä, alkuun oli hyppyjä 4kpl ja putkeen, siitä jarrua ja hyppy takaa (6). Eka ja takaakierron rima alas (6). Putken kautta (5) vain hypylle ja ohjasin varomatta rimaa, taas tippui. Uudestaan putkesta ja nyt kesti. Mentiin alusta ja nyt ei tippunut yhtään rimaa (koko treenissäkään sen jälkeen)! Laitoin rimat viivaan eli 60cm ja kaksi rimaa oli 65cm, kuten toi takaakierto.  Muurilla käännöstä ja puomille. Yksi palkka suoraan kun tuli alas ja yksi ilman palkkaa.
Rengas ja 65cm rima (10) valssilla takaspäin, hyvin pysyi. Keinu, jota tehtiin ennen rataa yksinään. Ei pysähtynyt, moitteet ja sitten palkalla. Tehtiin pari hienoa keinua, missä pysähtyi odottamaan. Siitä pituus, käännös ja A:lle, jossa alla ansaputki. Siitä hyppy (14), jolla käännös, siitä kepeille. Hypyllä palattiin hypyn ohi kepeille, niin hyppäsi sen uudestaan kun hitaasti kerroin kepit. Putkeen pimeäkulma (16), hyppy ja toinen hyppy (18), johon niistosokkari, hyvin meni! Hyppyjen välistä tultiin seuraavalle hypylle ja vielä maalihyppy. 

Treenaa agi: 
- lähtö
- keinu
- takaakierrot ja rimat (saksalainen)

Ruutu


Lieska
Aatos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!