Siirry pääsisältöön

Tokokoe Koivukylässä

Tuomarina Riikka Pulliainen ja koe käytiin nurtsikentällä. Evl:ssä oli neljä koiraa, jok oli täydellinen määrä. Alussa onneksi aurinko ei paistanut niin kuumasti. Kehät kahdessa osassa ja liikkuri sama kuin on ollut aiemmin.
Heti alkuun sanottiin, että koiraa saa kehua, tietenkään ei pujottelu temppuja yms. Käytin muhun päin hyppäämis välikehua.

Paikka istu: 9,5 vähän tassujen liikuttelua ja kun tulin kehään katteli maahan. Vieressä koira meni maahan. 

Paikka makuu 10: käskyllä maahan ja ylös. Meni lonkalle kuten yleensä.

1 kehä
Zeta 7,5: maahan - seiso - istu. Jäi rapsuttamaan alussa pantaa. Siirrot ok. Vähän väljää seurausta osittain. 

Seuraus 7,5: alkoi taas nenä kehästä poispäin laidalta. Meinas inistä kun otin sivulle, mut hiljeni. Alussa kehän ulkopuolella tuli tappelu ja se vähän häiritsi. Tuli vauhdin muutoksia, käännöksissä vähän laiskasti. Sivuaskeleet oikealle, peruutus ja käännökset paikallaan. Aika huonoa seurausta, koitin muistaa pitää pään ylhäällä. 

Luoksetulo: 9 seisominen vähän hidas, maahan ok. 

Ruutu: 0 sanoin virittelyt ja meni merkin eteen seisomaan, kalkkiympyrän sisään. En ollut varma käskeäkö merkille vai suoraan ruutuun. Sanoin seis. Ja sitten ruutuun, ehkä oisin voinu jättää sanomattakin pysäytyssanan. Outo tilanne. Stoppasin ruutuun niin, että meni takarajan yli. Korjauskäskyllä ruutu, seis ja maahan. Ois tässäkin pitäny laittaa suoraan maahan.. 

Sitten taukoa.. Susan oli tullut pentunsa kanssa käymään. Niin söpö ja sosiaalinen napero. Lisäksi Amy ja suomenlapinkoira Sansi oli numerolla 1 ja me 2. 

Toinen kehä 
Kaukot:0 haloo, ei ollut yhtään hereillä. Ei suostunut nousta seisomaan ollenkaan. Oisin voinu tajuta käskeä se läheltä seisomaan opetuksena.. Tai kehän jälkeen, mutten jaksanu ärsyyntyä. Helle kaukoja siis!

Tunnari 0: rivissä, ruu nuuski omaa ja vähän kapuloiden ohi ja nappasi kapulan siitä vierestä. Näytti kun ei ois muistanu silloin tarkistaa omaa. 

Metsku: 7 haki kapulan, laski raville metriä ennen kapulaa ja tuodessa metrin jälkeen nosti laukan. Vähän kolahti jalka. Tuli sivulle ja tiputti kapulan jalkoihin. Ahaa. Nauratti enemmän, tuli niin karusti. 

Ohjattu 10: nyt löytyi merkkikin. Arvoin vasemman, joka oli poispäin yleisöstä. Hienosti haki ja sivulle. Ei haukkunu jee!
Yhteensä ei tulosta, 180,5p sekä 2sija. Kokeessa tuli punainen kortti, 2x ei tulosta ja 3-tulos. 

Teki kivasti, vaikka lopussa hyytyi. Otin vapaammin kehään ja väleissä hypyt. Ei ininää paitsi kerran. Ei haukkumista jes! Treenitasku nameineen odotti kentän laidalla. Hyvä fiilis jäi, vaikkei mennyt kaikki nappiin. Pitää taas katsoa kalenteriin täytettä. Harmi että piirinmestisten päivänä tullaan Espanjasta. Tähän asti Ruutin tuloksellinen EVL saldo 2* 3-tulos ja kolmesti? Ei tulosta

Kännykällä tehty postaus taas kerran ja se heittää kuvat näin (ke kun pääsen koneelle korjaan). Nyt matkalla mökille seurana Tia ja Keiko, poikia ja Rasmus ja Ruu. 

Tuisku testaa Sansin palkinto lelun, Ruuti sai narupallon 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...