Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.2.2015

Koiran vaatepostaus: haalaria ja takkia

Tämä jäänyt julkaisematta, aloitin jo pari kk sitten.. 

Aihe hieman levisi koiran vaatetuspostaukseksi yhdestä haalarista. Joskus on ollut mielessä laittaa, myös muihin varusteisiin liittyen tai ainakin top-lista (koska kaikenlaista on kertynyt). 

Vaatteita koirilla on ollut huonolla kelillä. Vesisateella Ruutin turkki imee ison kasan hiekkaa (pientä kreppikiharaa). Ruuti on vain "kuivaamisen" helppouden takia käyttänyt välillä haalaria, Rasmus ei ole tarvinnut. Rasmuksen turkki on taas tosi helppo kerran pyyhkäisee tassun pyyhkeellä ja se on kuiva, takki selässä pitää suurimman osan koirasta kuivana. Kovalla pakkasella taas kiva saada itselle mielenrauha pukemalla takin (tosin ne tassutkin helposti palelee). Myös ennen treenejä ja jälkeen. Molemmat koirat viihtyy takit päällä ja Rasmus melkein haluaakin sen ainakin vesisateella. Jos inhoisi takki päällä kulkemista, jättäisin sen varmaan pois. Gava taas lyhytkarvaisena vaatii enemmän takkia jo kylmien kelien takia. 

HAALARI
Meidän vanha haalari (Cosipet Trouser Suit) oli hukkunut lainaajalta. Se oli täydellinen kirppislöytö aikanaan ja aikansa nähnytkin. 

Hööksin sivuilta huomasin edullisen 25e hintaisen haalarin Showmaster merkkiä. Vuoreton ja pitää sadetta (teipatut saumat). Kangas ei veny ja vähän "matta" pintainen, ei liukas ulkopuolelta. Lahkeen suut kuminauhoilla. 55cm (80cm rinnan ympärys) oli liian nafti varsinkin edestä.
Seuraava koko 60cm selänpituus vähän menee yli hännän, mutta vähän leveyssuunnassa isompana parempi (rinnan ympärys 94cm). Takajaloista täyspitkinä ehti parin metrin matkalta kadottaa lahkeen eli niitä pitää kääriä ja laittaa kintereen päälle. Ja Ruutin painohan on n. 17-18kg. Haalari sopisi vielä paremmin vähän sirommalle. Palautin haalarin, ei ollut joustavaa ja ei ollut niin hyvin istuva XXL parempi, mutta selkä liian pitkä.

Showmaster haalari koko 55/XL, edestä liian kireä liikkua
Showmaster haalari koko 60/XXL paremmin tilaa

 
Istuu edestä vähän huonosti

Sovitettavana oli Hurtta Slush Combat- haalari, väri kataja, kokoluokka maksoi 79,90e, huh. Rukka tuohon verrattuna "halpa". Kokeiltiin alkuun 55cm ja sitten 50cm. 55cm oli takalahkeet liian pitkät, mutta haalarin sai kiinni. Kuitenkin se istui huonosti takaa. Koko 50cm oli taas edestä ihan ok, mutta takaa en saanut vetoketjua kiinni aluksi, sitten onnistuin. Ja kiristi paljon reisiä, onko Ruutilla niin bodatut reidet ;)
Kumpikaan ei käynyt niin hyvin, että harkitsisin koskaan ostamista (halvalla käytettynä). Tai sitten 50cm haalaria pitäisi leikellä. Niskassa oli neppari, jonka sai kiinni etutassut laitettua, muuten lahkeiden kiristykset vain kuminauhalla, lisäkiristys mahdollisuutena oli neppareita lahkeen suissa.

Hurtta Slush Combat koko 55cm (pitkät takajalkojen lahkeet) + edestä ahdas
Hurtta Slush Combat koko 50cm (kiristää takajalkoja)


Takin ja haalarin välimuoto

Näppärin "haalari" on meillä toppapuku kangasta oleva takki + housut yhdistelmä, Top Caniksen Warmhow. Harmi, ettei sitä ole sadekankaasta. Siinä on kaksi nepparia ja kuminauhat takin alta kiinnitettynä housuihin.Neppari kiinnitykset housuihin ja takki edestä sopivan väljä:

Uusin hankinta on käytettynä ostettu Hurtta Outdoors Frost koivunvärinen takki (aika lime) kokoa 55cm. Tämä on selänpituudesta juuri sopiva, kävellessä kuuluu kahinaa edestä eli vähän rajalta onko liian ahdas liikkua edestä.. Saa nähdä olisko Gavalle myöhemmin parempi. Kaulassa ja vatsassa säätö. Vetoketju aukeaa molempiin suuntiin. Etujalkojen päällä on neppari helpottamaan pukemista. Kurakelillä suojaa parhaiten vatsan.

Gava testasi tätä, myös mutta ongelmana oli isot lahkeen suut ja nopeesti liikkeelle lähtiessä sai tassun vedettyä lahkeesta sisään. Ja se oli reilusti takapuolen yli, mikä ei tosin haittaisi ja tilaa liikkua.MUITA TAKKEJA

Muina asusteina meiltä löytyy useampaa takkia, samoin kuin omistajaltakin. ;) Ja Gava varsinkin tarvitsee, kun turkki niin ohut paikoittain ja alkaa se tutistakin ulkona ilman takkia.

Pitkään sinnittelin ilman Pomppaa, nettikirppikseltä löysin sitten hyvään hintaan Gavalle (Ostin jo viime syksynä Rasmukselle siksi aikaa, että seuraava käyttäjä löytyy) keltainen 45cm ja Ruutilla on kahisevaa mallia viininpunainen. Karvavuori. Rasmusta varten oli jalkalenkit, mutta kovassa vauhdissa Gavakin saa paikan paikoiltaan takin ilman jalkalenkkejä.

Gavan käännettävä fleecemantteli, itsetehty. Syksykeleillä suositumpi.

Hurtta Pro fleecepusakka 50cm (edessä lahkeet). 
Käytettynä ostettu. Veden ja tuulenpitävä kalvo. 
Tätä kavensin edestä vaakasuunnassa. Jäänyt Pompan varjoon.

Back on Track verkkomalli kevyellä pakkasella ja sisällä. 
En ole niin varsinaista "terveydellistä" eroa huomannut. Osteopaatti myöhemmin sääti kaulan alta kuminauhan tiukalle, että se olisi lapojen päällä eikä noin alhaalla. Verkkomalli on uudempi ja vähän paremmin saa istumaan.

Gavalla ylläoleva verkko BOT yksisolmu vatsaremmissä niin sopiva ;)

Topattu Back on Track. Yli 4v vanha (kuva -10). 

Rasmuksella paksutoppa takki, "hevosloimityylinen", ei manttelimallinen. Myyty pois. 

Itse (Ilkimys) tehty takki. Voi mitoittaa ihan koiran mukaan. 
Yleensä päällä sadekangas ja sisällä fleece. Ei haittaa liikkeitä.

Kurakeleille ja hyvin näkyvä myös, itsetehty. 

Tämä heijastinliivi (itsetehty) vetelee jo kuudetta vuotta. Parista kohtaa kaitanauhaa pitäisi korjata.
Tähän tein vielä manttelimaisesti kunnon vatsakappaleen, kiva kurakeleillä (materiaali einstex).


Rasmus- heijastintekstillä, itsetehty. Ei haittaa menoa meidän pojilla. 


Mitä vaatteita teiltä löytyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!