Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.2.2015

Täydellinen rallykisa ja RTK2

Matkattiin Emmin kanssa Lempäälään rally-tokokisoihin lauantaina. Tuomarina Piia Heikkinen, joka oli mukavan kannustava, kehotti innostamaan koiria kehässä eikä alossakaan viilannut jokaista kyltin suorituskohtaa.

Tehtiin pientä treeniä Rasmuksen ja Ruutin kanssa hallissa ennen rataantutustumista. Gava jäi porukoille juoksujen takia. Seisoskellessa (katsoin rataa) Rasmus taas kävi aina tassulla läppäsemässä, että mitä sitten tehdään? Ruuti oli elänyt koko viikon lähes riisillä ja ajoitin nytkin riisiruuan vasta kisan jälkeen. Onneksi vararavintoa löytyy vyötäröltä ;) kisapaikalla oli virkeä ja annoin mini juustopaloja.

Onneksi käytiin viikolla Tainan kanssa monta samaa kylttiä läpi Rasmuksen kanssa (olis tehnyt hyvää Ruutillekin). Rata oli siitä kiva, että Ruutin kanssa vaikeat hyppy, peruuttelut & eteentulot sekä sivulta seisomaan nousua ei ollut! Taas oli tiukka aikataulu, 2 koiraa Rasmuksen jälkeen ennen Ruutin vuoroa. 

Rasmus oli kuudentena. Virittelyaika tuntui suht pitkältä. Eteentulot oli tänään taas vähän huonompia kuin viimeksi treeneissä. Paristi korjasi asentoa, mitä ei saa kehässä tehdä. Sain muistuttaa, myös että istuu ja odottaa tassuja liikuttamatta, vaikka otan kunnon askeleen oikealle samalla kääntyen.

Rasmuksen rata, video:
Itse rataan. Remmi kainalon ali lähdössä. Näytin eteentulot käsimerkeillä miten ne saakin. Välillä kehuin ja toistin välillä seuraa - käskyä. Spiraalissa katsoin, ettei pääse painamaan tai olemaan edessä missään kohtaa. Jätin seurauskättä lähemmäs käännöksessä ja muistutin seurauskohtaa. Pyörähdyksessä käsimerkki tarpeeksi edessä ja sujui hyvin sekä oikeaan aikaan. Voittajaluokan koirista usea meni ratkesi houkutuksen muovipussiin. Rasmus ei (eikä Ruuti). Rasmus piti hyvin kontaktia ja seurasi nätisti eikä kontaktirakoillut kuin viime kisassa. En radan jälkeen ollut varma tuliko virheitä, mutta hyvin sujui!

Rampelle namit ja otin Ruutin Emmiltä ja remmin vaihto (lyhyempi 120cm hihna). Vaikkei sitä avossa käytetä kuin kehään tullessa ja lähtiessä. Ruuti ehti huomata toisen kisaajan loppupalkan nakit maassa.


Ruutin rata, video:
Ruutia yritin vähän nostattaa ennen kehäänmenoa. Yritti nuuskia maata lähtöpaikkaan kävellessä. Lähti seuraamaan ihan nätisti ja eka kyltti sujui. Seuraavassa kävi nuuskimassa kylttiä (istu, oikeaan käännös + askel, sivulle istu), perusasento kohti kylttiä -1p nuuskimesta ja -3p epätarkasti suoritettu tehtävä. Spiraalivasempaan taas vaikea Ruutin kanssa, joka kävelee vähän liian edessä. Koitin kävellä ja käskyttää niin, että pääsin kävelemään normaalisti, vaikka välillä haittasi mun liikkumista. Pyörähdys hyvä. Maahanmeno sivulta reipas ja kiertäminen ok. Ennen houkutusta jäi seurauksessa vähän jälkeen. Mentiin houkutus reippaaseen tahtiin kannustaen, ei langennut. Taas istu, täyskäännös oikeaan, istu kylttiä ennen meinas nuuskia maata -1p. Itse mokasin hitaasta normaaliin käyntiin vaihtamisen ja tajusin sen kyltin jälkeen -1p ohjaajavihe. Seuraava istu, täyskäännös vasen onnistui eikä nuuskinut. Hidas lahna 360 käännöksessä oikeaan :D

Ruuti otti taas kahdella kyltillä virheet ja mä yhdellä. Yhdellä kyltillä tuli ääni. Viimeksi oli kyllä eri koira kehässä vireeltään.


Tulokset tuli 
- Rasmus 100/100p, 1.sija! Voitti puolella sekuntilla toisen samoin pistein olleen. Vielä yksi hyväksytty niin sitten tulee Rampelle koulari. Palkinnoksi koiranpeti ja lahjakortti Tamskin kisaan. 
- Ruutille 94/100p, titteli RTK2! Hopea koulutustunnus pantaan. Ruutin tavoitteena olis saada evl1 ja sitten harjoitellaan oikean puolen seuruuta. 

Rasmuksen seuraava kisa 22.3 Vantaalla.


 

Rukan matkaajat (Ruuti takana häkissään). Uninen hörökorva Gava. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!