Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.2.2015

Hallitreeniä ja kisamaiset tokotreenit

Lauantaina sporttikoirahallin omatoimivuorolla kera Gavan ja Ruutin

Paikalla makuu: aloitin makuulla. Gava käsimerkillä maihin ja jättökäskynä myös maahan. Pyörin tai seisoskelin näkyvillä. Gava makasi hyvin eikä mennyt lonkalle. Ruutin sain kerran käskeä takaisin maahan ja kerran se nuuski. Aikaa mittasin noin 1min 30s. Oli myös edellinen treenaaja hallin laidalla koirineen. 

Estehyppy: Gavan kanssa puna-valkoinen. Jätin 3 lautaa. Eka lelulle. Sitten G sivulle ja käskyllä hyppäämään, hypätessä lelu lenti. Näitä 2. 

Irtoaminen, heitin pallon loppuun ja 2 hyppyä irroten. Vähän videolle:
Seuraus sisältäen vasempaan käännöksen ja juoksua.
Palkkasin lähdössä odottamisen. 2 hyppyä ja putkeen, kivasti!
Takaakierto vasemmalta puolelta, lelu takana. Sylkkäri molemmin puolin. Oli mulle vaikeampi toinen puoli. 

Ruuti sai tehdä vähän hyppyjä, putkia ja puomin. Kunnon kaahotuksella. :D

Gavalle loppuun rengasta. Minirengas ja kun tarjosi oikein jes ja namilenti. Molempiin suuntiin ja vähän vaikeammasta kulmasta. Sitten kaareva putki + rengas. Pimeästä kulmasta putkeen jotkut epäonnistui. Tosi upeesti meni sitten kahdesti rauhallisella vauhdilla putki + rengas! Kolmas treeni renkaalla. 


La illalla käytiin lähihiekkatiellä tekemässä pallon kanssa parit luoksetulon stopit. Onnistui hyvin. Sisälti läpijuoksua, lelun heittäen stoppia kauempana n. 10m päässä ja hieman lähempänä hämäysheitolla stoppi. Stoppi oli nopea, johon jätettiin. 


Sunnuntaina Tikkurilassa kisamaiset tokotreenit, porukka hupeni sopivaan neljään kappaleeseen ja löytyi maalitehtaan läheltä sopiva nurtsikin, joka suurimmaksi osin sula! Suunniteltu hiekkaparkkis oli taas ihan jäässä. Kotoa lähtiessä satoi räntää, joka onneksi lakkasi treenien ajaksi. Vaikka kova tuuli oli. Ruutin kanssa evl liikkeitä kaksi jätin pois. 

Paikalla istuminen 10: ok. Tehtiin vähän lyhyempänä. Siirtymä kehään hyvä ja kehätarkki myös. 

Paikalla makuu 10: Meni heti käskystä maihin toisena. Vähän lyhyempi aika oltiin, jossa yksi koira käskettiin takaisin maihin. Sivulletuloon ei tullut keneltäkään hyvää häiriökäskyä, johon olisi voinut mennä lankaan. 

Ruuti autoon yhden koiran ajaksi. Virittelin Ruutia vähän leikittämällä ennen kehää ja tehtiin vähän seurausta. Veera liikkuroi meille. 

Kehä 1
Pitkän siirtymän keskellä takin taskusta yksi nami. 

tunnari 9,5: osittain lumella. Ruuti meni ravilla kapuloille. Toisena nuuski oman ja toi sen. Ehkä vähän vauhdikkaammin sivulle. Vähän vino sivulla. Pidin kättä hetken suun vieressä, kunnes otin kapulan. 

hyppy 8: Hyppäsi normaalisti, nyt ei jännittänyt hyppäämistä. Vinkaisu mennessä ja tullessa. 

Sitten seuruutin treenitaskulle. Laitoin taskun päälle, pikku seuruu pätkä ja lelu. Sitten jätettiin lelu ja jatkamaan.

Kehä 2
kaukot 8: Tehtiin kohti ruutua. Meni hyvin maihin. Mokasi ekan istumaan nousun käskyn, kun katsoi Veeraa. Ärähdin ja sitten totteli. Yksi outo virhe, myös Ruutille istumasta seisomaan nousussa pompahti vähän eteenpäin. Siinä harvemmin liikkuu. Seiso istu oli suht hyvä. Kehuin siitä. 

seuraus 8: Kontakti säilyi. Muutamassa kohtaa pientä vinkumista. Täyskäännös ja liikkeestä seis oli vaikea, kun käännyn vasemmalle. Jos osais reagoida oikealle kääntyen. Vähän lyhyempi tehtiin kuin kokeessa. Tosin sitä pitkääkin pitää joskus kerrata.

ruutu 0/9: Merkki hyvä. Ruudussakin hyvä paikka, seisoi ja  siitä maahan. Kun lähdin kohden Ruuti ponkaisi ylös, ja oli menossa parin metrin päähän ulos ruudusta, jonkun hajun perässä (joskus kisoissa karkasi samaan tapaan pois, juuri maahan saatua kun sai hajua nameista agikentällä). Karjaisin siitä ja palautin paikoilleen. Kävelin takaisin lähtöön. Vapautin kuitenkin ja seuruutin merkille. Merkillä nytkähti, joten pyysin sieltä pois ja seuruutin uudestaan sinne. Nyt ei nytkähtänyt. Lupa ruutuun ja siellä maihin. Kävelin kohti ja kehuin, kun olin lähellä. Seuraamaan tulo nätti. Tällä kertaa ei ollut kehänauhoja, jotka välillä tuo häiriötä. 

ohjattu 0: tehtiin vaikeassa kohtaa tahalleen, tällaista ei kisoissa varmaankaan olisi. Suoraan kohti ruutua. Ja tehtiin oikea, joka vietiin pienesti rinteen puolelle ja lähettyvillä yksi puu. Ruuti myöskään ei sivulla katsonut mihin se kapula vietiin, vaan vilkuili taakse toiseen koiraan. Tuota teki yhdissä toisissakin kisamaisissa ennen vuoden vaihetta. Ehkä pitäisi huomauttaa siitä.. Merkki hyvä. Sitten juoksi kohti keskimmäistä. Kävi ruudussa. Ruudusta sitten sain ohjattua sen oikealle kapulalle. Liikaa jo käskyjä. Vähän meinas huonommin kuunnella, aluksi vaihtoi ruudun sisällä vaan paikkaa. Sitten yritti hakea keskimmäistäkin. 
Toisella toistolla Ruuti juoksi samaa reittiä mitä Veera vei kapulan kiertäen ulkokautta puun. :D Näytin myös ehkä liian sivulle käsimerkkiä. Taisi käyttää hajua. Kolmannella vein itse kapulan ja nyt Ruuti teki suoran piston. Vauhtina luovutus. Lisää vaikeita ohjattuja! Pieni mäki yms hyvä häiriö. Ruuti jotenkin ajatteli että se on tasasella tai ruutu häiritsi. 

Tuli korjailtua suoraan noi kaksi epäonnistunutta liikettä. Lopussa kuitenkin haettiin pallo palkka. 

Ruuti treenaa:
- haasteelliset ohjatut (ruutu, mäki, puu)
- ruudun loppuosa, palkka ruutuun
- zeta liikkuroituna (nyt ei tehty)
- seuraus täyskäännös ja seis


Gava pääsi tekemään vähän liikkurinkin kanssa. Otti selvästi häiriötä toisesta uudesta koirasta samaan aikaan tekemässä. Vähän on ollut nyt treenejä, missä toinenkin tekee samaan aikaan. 

Lämmiteltiin alkuun puun kierrolla ja leikillä.

Nouto: ei ollakaan pitkään aikaan tehty. Ekalla kerralla pidin varalta pannasta. Nytkähti sivulla. Meni lujaa ja juoksi noin 5m kapulan ohi. Sitten vähän etsi ja takas tullessa bongasi kapulan. Vauhtina palautus. Toisella toistolla nappasi kapulan siististi etukautta suuhun. Toisella toistolla en pitänyt pannasta, mutta nytkähteli kun kapula laskeutui. Näitä pitää myös treenata, että pysyy ihan paikallaan. Useampi heitto vaikka ja osan haen minä. Tai namipalkkaa.

Seuraus: vähän leikkiä ennen ja hetsausta. Voisi erikseen vahvistaa, myös että liikkuri höpöttää vieressä ja kontakti säilyy. Suht hyvin pysyi, mutta taisi vilkaista muualle. N. 10m, vasempaan käännös. Sitten vähän matkaa ja pysähdys. Siihen asti hyvin, mutta pysähdyksessä erkaantui ja vähän tahmeasti istui. Sitten seuraus huononi ja täyskäännöksen tein tottumuksesta vasempaan palkkasin heti, kun löysi takaisin hyvään kohtaan. Perusasennot on hitaita ja jotenkin vastenmielisiä näillä keleillä. Jännä, että sivulle taas tulee paremmin, mutta seurauksesta pysähdys jotenkin ällöttää. Palkkasin lelulla ja sitten vielä jatkettiin. Vähän suoraa, oikeaan käännös ja juoksua. Juoksussa meinas katsoa edessä olevaan koiraan kauempana. Palkkasin, kun korjasi paremmaksi. Vielä on paljon tehtävää, että saadaan rakennettua tästä toimiva. Ehkä sisätreeniin perusasentoja seurauksessa ja kun ne varmoja enemmän ulkona. 

Puun kierrosta stoppi: ilman liikkuria. ekalla läpi juoksu. Sitten lelun heitosta stoppi, hyvin jarrutti. Sitten läpi. Sitten stoppi hämäysheitolla, oli aika napakka. Siihen lopetettiin. Nyt aika tasaisesti sujunut niin ehkä jossain vaiheessa vaikeutusta tai avustajalta lelu.. 

Perusasentojumppaa: lelupalkalla tehtiin vielä suht kuivannäköisiin kohtiin perusasentoja. Tosi hitaasti laskee takamuksen maahan. Tartteis melkein peilin, että vois olla varma. Välillä niissä menee myös väärään kohtaan liian taakse sivulle. Kunnon hienohelma!

Puun kierto ja jätettiin siihen. Täytyy järkkäillä taas kimppatreenejä, että olisi samaan aikaan treenaamassa muitakin koiria.


Su illalla koirat sai hirven paloilla ja juustolla tokoilla kylässä. Ruuti teki seurausta, pitkää peruutusta (hienosti!) ja kaukoja.

Gava teki seurausta ja nopeita perusasentoja! Kyllä se perusasennot osaa vaan, jos tahtoo. Perusasentoja monta peräkkäin ja kaikki hyviä.
Liikkeestä maahanmenoissa testasin, etten näytä kädellä. Aika hyvin meni. Alussa otti liikaa häiriötä, että jatkan kävelemään (ei olla niin tehty), mutta sitten sujui, kun jätin namit siihen ja kävelin ohi. Vaati pientä vartalon nytkähdystä ja hidastusta. Jotkut oli tosi nopeita, jotkut vähän hitaampia.

Videota herkkupala treenistä: 


Ja pari kuvaa reissusta vielä:


Gava ja Rasmus leikkivät pallolla
4 takapenkin matkustajaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!