Siirry pääsisältöön

Omatoimitokoa ja Novan rokotukset

Ti aamutokot

Gavalle:

Jäävien erottelua. Alkuun istumisia. Heti kun tuli joukkoon seisomista pysähtyi seisomaan ensisijaisesti. Muutama erottelu onnistui. Istumisen nopeus myös vaihteli. Alkuun pari sivulta, mutta suurinosa mun peruuttaessa ja lelu lensi palkaksi. 

Kaukojen sivulta maahan: lenkkipolulla ensin. Aina eka oli huono, osassa liikkui reilusti osassa toinen tassu. Jollakin toistolla täydellinen. Uusin aina virittelyn eli tehtiin alkurutiinit. Välillä palkkasin myös sivulta vain kontaktin ettei mene vahingossa jähmeäksi. Ei ihme, että viime treenien jälkeen epävarmuutta kun tilanne oli niin hankala. 

Kotipihassa jatkettiin kaukoteemalla portailla. Siinä hyviä sivulta maahanmenoja. Eka istu myös hyvä ja maahan. Eka seisominen istumasta myös. Seisomisen jälkeen, sitten tassut alkoi liikkua istumisissa. Ei oo hokannut niin hyvin samaa sääntöä seisomiseen. Täytyy tehdä niitä helpotettuna. En tykkää myös kun tuun palkkaamaan, Gava saattaa ihan lähellä tulla pari askelta vastaan. Vaikka "jes" tuleekin ajallaan ja paikallaan pysymisestä niin aina se palkan suuntakin vaikuttaa. Tein luopumista ja en kelpuuttanut niitä missä tuli vastaan. Maasta istumiseen sekoitti taas seisomista. 

> seisomisvaihto varmaksi helpotetussa treenissä, tuo epävarmuutta liikkeeseen


Ti iltapäivällä vietiin Nova 12vk rokotuksille Remediumiin (rokotuskampanja aikaan ja päästiin heti sisään). Istui nätisti puntarilla 8,7kilon verran. Lähestyy kohta jo Gavaa :D paino oli kumminkin ihanteellinen eläinlääkärinkin mielestä. Reippaana poikana moikkaili hoitajatädit. Paikallaan pysymistä käsittelyn aikana pitäis vähän treenata. Pallitkin oli kuulemma paikallaan! Luovutuksen aikaan ei vielä ollut, mutta oli oletettavissa suvun mukaan että ne vielä tulisi. 

Gava hoitotäti oli myös mukana ja puntari näytti 13,7kg. Luustokuvissa oli 13kg eli vähän noussut paino. Nyt muutenkin sillä on taas jotkut laihisviikot ruokaan laitetuista herkuista huolimatta. 

Samalla reissulla shoppailin Inovit agilityyn. Ekaa kertaa kyseistä merkkiä. Nykyiset on Salomon Fellraiser (Speedcrossitkin oli joskus mutta koin ne liian korkeaksi nappismaisiin tottuneena). Nämä inovit oli "bare" mallia eli ohuella pohjalla ja joustavat nappulat. Piti tyytyä hyväntuntuiseen vaikka värit on mun mielestä liian miesmäiset :D Budgetissa (kai pk-seudulla vain) hintaan 40e useita malleja ja ovh 139e. 




Matka jatkui Hööksin kauppaan. Gava ja Nova sinne shoppailemaan. Nova melkein kaatoi mallinuket, kun meni somisteiden keskelle. :D iso muoviheppa oli siinä myös. 

Sieltä löytyi Gavalle fleecehaalari sopivan lyhyillä lahkeilla ja heijastimilla sekä uusi peti. Gava testasi kokoa (M) kaupassa ja heti meni petiin kerälle. Käskin pois ja heti hyökkäsi uudestaan petiin ennen kuin ehdin poimia sen pois :D kotona laitettiin yksi karva lisäämään pehmustusta. Pedin 34e (?) pehmuste oli noin 3cm paksu. Makkarissa Gavalla on isompi peti, missä mahtuu mihin asentoon tahansa (Biltemasta). Tämä peti sopii myös paremmin sisustukseen (vanha oli punainen palkintopeti). 



Oli tullut myös uutta sadehaalari mallistoa liukaskangas. Oliskohan se sopinut Ruutille, vanha mallisto ei malliltaan käynyt. 


Ke aamuna Gava teki portailla kaukoja. Olin metrin päässä ja tehtiin vain seiso-istu vaihtoja. Istu-seiso oli hyvä. Seiso-istu vaihdossa Gava oli epävarma miten se tehtiin meinas liikkua taakse. Auttoi kun näytin käsimerkin vähän mua kohden. Näistä saatiin täydellisiä toistoja



Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...