Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.11.2015

Videoitua omatoimiaksaa: saksalainen, takaakierto, kepit ja A

Torstaina oli vapaapäivä ja suunnattiin aamusta ast:n kentälle. Tehtiin eiliseltä läksyjä päällejuoksu/saksalainen ja takaakierto pyöritystä. Ihan alkeina alkuun, että lyhyt matka ja lelu maassa. Sitten myös vauhdilla. Kenttä oltiin raivattu talvikuntoon, mutta täydellinen määrä esteitä jätetty, joita juuri tarvitaan. :) 

Saksalainen: otsikkoon olin kirjoittanut salsalainen :D ensin Gava lähelle ponnistuspaikkaa ja lähekke laskeutumiskohtaa lelu. Ehkä korkeammilla rimoilla oli vähän liiankin lähellä. Molemmat puolet näin. Alkuun medirima nostaen 60cm. Lopuksi vielä liikkeen kanssa. Näytti vähän, että oikealle kääntyessä puoli oli vaikeampi (jos muistan videolta oikein). Vauhdin kanssa sujui myös ihan hyvin. Tosin ekassa vähän valui ponnistus myöhemmäksi. Ja putken kautta tuli ongelmia takaakierrossa. Pitäis treenata takaakierrot varmemmiksi pelkällä käskylläkin. Näissä molemmissa treeneissä niitä onneksi tuleekin. 

Takaakierto ja pyöritys: näissä Gava on usein hypännyt pelasteluhyppyjä. Joskus jonkin aikaa sitten tehtiin näitä, mutta nyt taas jäänyt (ja tietty jos kovasta vauhdista on tehnyt väärällä tekniikalla pidempään niin ne on jo unohtunut). Ja oli vähän rumia alkuun, mutta löytyi nättejäkin. Lelu maassa, että pää pysyisi matalempana. Maksirimalla tuli paristi ali. Näissä taas taisi oikeaan kääntyen olla vähän vaikeampi. Ja näitä varsinkin mä myös kauempana ollen ja jatkaen liikettä. Nyt jäin taas vaan toljottamaan.. Vaikka lelu on valmiina voisin päättää paikan mihin juoksen eli ohjaan yhden ylimääräisen "esteen". Nämä myös vauhdista, suhteellisen hyviä, yhdessä tuli pientä räpiköintiä. Korjasi ponnistuksen paikkaa. Ehkä mä voisin vähän aiemmin ennakoida ohjauksella käännöstä. Aika täpärälle ajoitan sen. Varsinkin kovasta vauhdista aiemmin.. Ja sen takia näitä hienosäätöjä tehdään (Lotta Vuorelan koulutuksessakin huomattuja), että oppii kropalle turvallisen tavan hypätä. 

Video: Saksalainen ja takaakierto pyöritys


Kepit: ennen videopätkää teki toiseen suuntaan oikein. Nyt otettiin kohti kameraa. Tässä näkyy hyvin, mikä on tilanne nyt. Tosin itsevarmuutta alkaa olla jo paremmin eikä "masennu" virheistä. Hinkua on mennä kepeille ja ajatusta pujottelusta. Mutta jos yrittää mennä lujempaa, kuin mitä vielä osaa mennä pujottelurytmissä rytmi sekoaa ja tulee virhe. Jos taas annan takana kulkien mennä ihan rauhassa ja omaan tehtiin kepeille sisälle niin sujuu. Oletettavasti ei vielä suju radalla, koska silloin tulee kovempi vauhti. Mun liikkumista voisi taas tehdä lyhyemmillä kepeillä. Sisäänmenot on hyvin muistissa. :) nyt pystyy jo hahmottaa niitäkin. 

Tosin viime kerralla tais tehdä ekaa kertaa noi 12kpl putkeen ja edistyy kyllä joka kerta. Gavalla on niin erilähestyminen kaikkeen, kun Ruutilla on vain täysiä ja yritetään onnistua. Toki Ruutikin alkuun teki vähän hitaammin. Gava on myös 2x2 kepeillä tehnyt usein hitaampaa ja usein ravillakin niin nyt on opeteltavaa rytmiin. 

Video: Gava kepit 12kpl (Ruuti häiriöllä ;)Juoksu A: tässä ekassa tuli noin sentin yli kontaktipinnan. En ihan nähnyt ja palkkasin. Seuraava edelleen vähän hilkulle. Vika jo parempi, tuli ehkä lujempaa. Ekaa kertaa tehtiin puisella A:lla, sekin on vähän eri kun puinen ei jousta eli ei "trampoliini" efektiä. Pumpperiakin vois testata harjalle tai alastulon rajakohdille. Jos jollakin hallilla on länget niillä sais hyvin pään alas, ast:llä ei ole. :/ ekaa kertaa tosin mun liikkuessa juoksi hyvin. Mutta laukan sekaan karkaa välillä ylimääräisiä askelia. Toistoihin nähden silti näyttää ihan hyvältä. 

Video: juoksu A
Ruuti sai tehdä putkea, puomin, A:n ja kepit. Lisäksi tokoliikettä merkin kierto- ohjattua. Ensin merkin kierto ja hyvin sujui. Sitten lelua tuoden nouto+hyppy. Ei ollut kapulaa lähellä ja kontistakaan sitä ei saanut, kun tavarat edessä, kun esteet oli nostettu kaikki uudet kontteihin. 

Käsitöitä tilauspannat
Illalla mun koirat jäi äitin hoiviin ja Novan kanssa mentiin kaverille kylään. Ikää on nyt 14vk. Ja toki aiemmin Nova sai treenata pihassa. Istutin Ruutin ja Gavan pujoteltaviksi ja Rasmus oli pitelijän kanssa. Rampen kuulo on varmaan heikentynyt, kun ei se kuule aina käskyjä tai tottele. Niitä Nova hihnassa sai pujotella kontaktikävelyssä ja sitten myös niin, että tulin kättelemään äitiä ja istui paikallaan vieressä. Pysyi paikallaan, myös kun nopeasti rapsutin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!