Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.9.2016

Gavan tokon voi tilannekatsausta ja Rasmuksesta yms kuvia

Sunnuntaina ei ollut mitään sovittua menoa, mikä parempaa kuin napata lenkille tokokassi mukaan ja päättää tehdä jotakin. Paitsi, että painavia merkkejä en jaksanut raahata mukaan. Siitä johtuen on tyylikkäät ällän merkit. :D Ja Gavaa pääsi huijaamaan vesikuppi.

Tokoa aamulenkillä, häiriötäkin tuli leikkivistä lapsista. Gavan kanssa katsottiin ja videoitiin vähän voittajan liikkeitä. Katsotaan löytyykö julkaisukelpoista materiaalia. Gava ja Ruuti teki osittain sekalaisessa järkässä.

Gavalle: 
- ohjattu: jäävä eli seisomaan jäänti ei sujunut, kun on treenattu nyt vain istumista (säännöistä tarkistin niin onneksi ei nollaa, max 8). Sitä hinkattiin kunnes sujui. Itse nouto ok, mutta kapulan eteentuontiin vähän apua. Vähän rajalta oliko nosto nätti vai ei. Videosta tuli myös pohdittavaa. En normaalisti tee täyskäännöstä oikeaan. Gava tuntui painavan vähän enemmän, kun mentiin häiriötä, kohti kapuloita päin. Sekin neuvoteltava. Lisäksi tuntui jäävän aika eteen ja kiinni jalkaan täyskäännöksen jälkeen josta on vaikea jättää seisomaan. Jos on yhtään edessä ja vauhti hidas niin istuu senkin takia helpommin. Täytyy testata täyskäännöksellä toiseen suuntaan. "Merkin" kohdan ohi mennäänkin 1-2m, taisin mennä 3m.

- tunnari: hirveä matelu vauhti kapuloille ja takaisin. Häiriössä ja kimppatreeneissä näköjään tekee vauhdilla mutta keskenään ei. Ekassa ei varmistellut, tokassa varmisteli. Ekalla kerralla palautti hyvin eteen (kun ohjatussa olin juuri aiemmin auttanut). Otin myös sivulle ja palkka. Toisessa yritti tuoda suoraan sivulle. Voiskohan ennakoida sivulletuloa? Gava ennakoi tosi helposti. Ja myös tarvitsee paljon palkkaa eteentuonnista, ei sivulletuloa perään josta palkka, joka muutenkin tosi vahva. En normaalisti toki tee sivulletuloja niin paljon, mutta tietty kisoissa tulee ne jokaisessa liikkeessä jos on noutoa. Toisaalta Gava ei siinä edessä ollessa ennakoi sivulletuloa, koska se tapahtuu niin harvoin. Voi kokea myös, että kun eteentulon jälkeen piti tulla sivulle se sivulletulo oli huomautus että sinne piti tulla. Ehkäpä se oli yksinkertaisesti vain epävarmuutta..

Video ohjattu ja tunnari


- seuraus: seuruu oli pääosin hyvää. Eri nopeudet ok, sivuaskeleet ja peruutus oli tosi hyvää! Peruutuksessa muistettava tosi rauhallisesti, tossakin näki miten mietti ja korjasi suoraksi.
Täytyy olla tarkempi liikkeelle lähdöissä, kun sanon seuraa Gava helposti lähtee jo pelkästä käskystä. Oon sallinut sen, mutta nyt huomaa kyllä että jos lähtee hetkenkin mua aiemmin edistää alkuun vähän. Voisi tehdä välillä myös pysähdystä parin askeleen jälkeen. Kerran tein niin, että sanoin kahdesti seuraa, toisessa ei liikkunut ja sitten lähdin liikkeelle. Suoralla kohti videota Gava näyttää kyllä painavan, en huomannut tota livenä että näyttää noin pahalta. Olisin voinut siitä sanoa..

- ällä (zeta): jäävinä istu ja seiso ja sujui! Pohdin tota illemmalla ja jo aiemmin. Istumiseen voisin katsoa aina koiraa ja mahd ihan aavistuksen hidastaa. Seisomisessa taas en katso ja pidän reippaan vauhdin. Sisätreenissä huomasin, kun jos yhtään menin liian hitaasti Gava reaktiona oli aina istumassa. Reippaammassa vauhdissa (joka sisällä vaikeampaa) seisoi 100%.

Video seuraus & ällä/zeta.


- luoksetulo: Tämä stopilla, jota en ole uskaltanut treenata paljoa. Jättö ok, paitsi ehkä aavistuksen vinoon aina meni maahanmenon musta poispäin. Stoppi oli tosi nopea, mutta sitten Gava päätti hakea sivusta ohjatun tapaisesti silikoonisen juomakupin ja tuoda sen mulle. Alkoi vaan naurattaa. Tässä onkin treenin poikasta, viljellä jotain häiriöjuttuja lähelle.. Tai voisi stopin jälkeen käydä tekemässä luopumista ja palkata (tai jopa heitellä lelua ja vapauttaa myöhemmin). Seuraavassa Gava ajatteli sitten istua (arvosana max 7), kun ei noutaminen kelvannut. Väliin läpijuoksu ja sitten sellainen suoritus, että pysyy seisomassa. Otin parit liikkeestä seisomiset ja kehuin asentoa. Kierrosta stoppeja pitää varmaan muistuttaa kestolla.. Erikseen otettiin myös loppuosaa. Jätin seisomaan ja kutsuin luo, heti kun tuli eteen sai lelun jalkojen välistä. Toisella toistolla tuli lopun kovaa (käskin seisomaan ja hetsasin vähän jätössä). Ehkä vois tehdä ensin loppua ja sitten stoppi mukaan eli takaperin ketjuttaen. Stoppi&luoksetulo näköjään kestää treenaamista nykyisin ja vaatiikin treeniä. Aiemmin oli hirveää ennakointia yhden stopin jälkeen. Zetan neuvottelut ennakoinnista näköjään auttoi.. On myös epävarma heti jos tulee pieni viive stopista, palkata siis eri viiveitä. Itse stoppiahan on palkattu mahd nopeasti kuin pystyy. Video huumorintajuisille. :D

- kaukot: noin 10m matkalta istu-maahan siirrot hyviä! Jäi taas katsomaan häiriölapsia, josta huomautin kerran ärsyyntyneesti. Sitten otin heti perään 2m päästä vaihdon, mistä sai äkkiä palkan. Vielä pidemmälle matkalle lähtiessä huomautin, kun katseli muualle (näköjään silti vilkaisi mun käännyttyä uudestaan mutta oli kuulolla kääntyessä). Täytyy olla tarkempi, ettei ole sallittua keskittyä muualle, kun ollaan hommissa. Istumasta seisomaan sujui 10m matkalta. Sitten maasta- seiso vaihdot tehtiin ehkä 4m matkalta. Ne vois ottaa nyt treeniin. :) Lisäksi häiriössä tai häiriköintiä jätössä.. Ruutia aikoinaan tahallaan käskin, kun sattui vilkaista muualle, sai hyvin kiinni jos ei ollut kuulolla. Video: tekniikka ja asenne nykyään tosi hyvät, so happy. Liike ollut niin pitkään tosi vaikeata ja epävarmaa.- eteenmeno: muistin ottaa loppuun Gavalle. Ensin lelulle noin 15m ok. Sitten testasin ilman apua, juoksi 15m kapuloiden luokse (jotka oli Ruutin häiriönä) stoppasin palkkasin ja otin ne sitten pois. Seuraava näytettynä 15m matkalta, tosi hyvä! Hirveätä kyytiä pinkoo! Sitten päätin vielä jättää lelun ja ottaa pk-puolen eteenmenona eli matkaa tuli 30-40m. Kävelin ja käskin siitä, ei tarvinnut seurata eikä ollut käskyn alla. Pinkoi ihan pienellä kaarella, kun ei tarkkaan muistanut ja nähnyt lelua. Ei tippaakaan epävarmuutta. Näyttäis olevan Gavalle helppoa, kerran käsky on agistakin tuttu. :D


Ruuti sai tehdä 
- tunnarin onnistuneesti. Sivulletulon palautti 10cm väljästi. Joten hinkattiin vähän niitä. Ruuti lähtee myös jo ennen sivulle saapumista kääntymään.
- eteenmenossa oli ohjatun kapulat 5m sivussa häiriönä. Ei haitannut. Ekassa kävin näyttämässä. Juoksi hyvin. Sitten ilman näyttämistä, aavistuksen epävarmuutta lopussa mutta juoksi silti.


Treenaa Gava:
- luoksetulon stoppi, stopin loppuosa
- noutojen palautukset eteen
- kaukot: kuurina maahan-seiso vaihdot
- ohjattu seisominen
- kaikki missä tullaan mua kohti noudettavan kanssa tai ilman

Voittajan liikkeistä:
Paikkamakuu 2min, ok
Seuraus, ok välillä painaa
Ällä/jäävät, välillä sekoittaa mutta ok, itsellekin tehdä erot istu&seiso
Luoksetulo stopilla, treenattavaa stopin kesto ja loppuosan vauhti ja eteen
Ruutu & luoksetulo, hienosäätöä
Ohjattu nouto, ok mutta uusia paikkoja yms, palautus
Tunnistusnouto, ok otteessa parannettavaa (hiekalla) ja vauhti välillä hidas, palautus eteen
Metallihyppy, kohta ok, palautus
Kaukokäskyt, istu-maahan vaihdot kaukaa, häiriö, jätöt
Kokonaisvaikutus

- Voittaja kisamaisessa läpi 27.11.16 

Siinä mielessä saa olla tyytyväinen, että huhtikuussa Gava tarvitsi vielä oman piilotuksen ennen tunnaria. Kaukot ei kuukausi sitten sujuneet kuin 4m päästä tms. Metallihypyn se on harjoitellut 3kk sisään, mutta ehkä 5 treeniä. Noudon palautuksista kuten kaukojen hitaasta edistymisestä saan syyttää vain itseä, koska välttelen noita ikäviä osuuksia ja treenattu tosi vähän. Nyt oon tyytyväinen, että kaukoja jo paremmin uskaltaakin treenata koska on sujuneet. Noudossa niin helposti palkkaan vauhdista, mutta nyt täytyy ottaa enemmän luovutuksia koska ne tuo hitautta jos ei tiedä mitä pitää tehdä jos palkkaa ei tulekaan. Ohjattu ja ruutu on aikaa vieviä liikkeitä, ja harvoin niistä saa 100% varmoja joten täytyy muistaa niitäkin vahvistaa ja vaikeuttaa/haastaa. Kesällä ei myöskään tokoiltu paljon yhtään agilityn ja paimennuksen viedessä aikaa, nyt palataan taas syksyllä tokon pariin ahkerammin. :) Ollaan menossa 16.10 kisamaisiin tokoihin niin siihen mennessä on hyvä koittaa edistää näitä ongelmia. Ja katson silloin teenkö kaukot lähempää tms tai vaan alo/avo kaukoina.

KUVIA - Rasmuksesta ja Novasta posekuvia 

Rasmus marraskuussa 13vNova teki vanhempien luona keppitreeniä eli 2x2 kepeillä. Nyt testattiin lisää kulmia ja keppipari oli vähän vinossa. Äiti oli treenannut niitä ja olivat saaneet onnistumisiakin. Vasen puoli oli taas hankalempi ja välillä juoksi molempien 2 kepin ohi. Toinen videolle kuvattu kerta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!