Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.1.2019

Kisakokemusta ja treenilistaa

LA oli Novan kanssa ekat 2lk kisat Lohjalla 10, 10, hyl, tuomarina Marjo Heino. Novalle ihan kivat kaksi ekaa rataa, kontakteilla oli hieman hätäisyyttä nähtävissä. Kolmannella radalla olin päättänyt uusia kontaktin ainakin puomin, jos ei jää sinne. Se oli hyvä ratkaisu. Agiradoilla ei ollut yhtään putkea!
10vp= muurin palikat ja kepeillä virhe, korjasin vikaan väliin
10vp= rengas hajalle ja rima
hyl= jäin hetkeksi miettimään korjaanko keinua, hyppäsi heti kun se pamahti maahan ja valssasin siinä edessä. Pituuden hyppäsi sivusta eli korjasin. Kepeille tultiin melkein 90 asteen kulmassa, sujuikohan se ekalla? Mutta lopussa jäi taas 1 väli suorittamatta, joten korjasin vain sen vikan välin. Siitä olisi ollut päällejuoksulla puomille ja jäin jälkeen. Loppusuora (3 hyppyä) aika toivoton, mutta puomin korjaus laski virettä ettei rynnännyt ihan jalkoihin.

Treenattavaa Novalle
- irtoaminen hypyillä, loppusuora
- kisamaisesti kontaktit
- eri vire
- kepeillä päällejuoksu
- hypyllä päällejuoksu
- itsenäinen takaakierto


SU Gavalla kaksi rataa Lohjalla Esa Muotkan radalla hyl ja hyl. Kisoissa oli myös huippuja Saksasta ja rata oli aika eurooppalaistyylinen. Hyvänä puolena se, että oltiin samoissa kisoisa huippunimien kanssa. :D Kaksi hyllyä napattiin, eka rata päästiin maaliin asti, tokalla tultiin vähän eri reittejä pois. Jälkimmäinen rata olisi vaatinut myös riskinheittoa sillä, että ehtisi tekemään persjätöt kahteen kohtaan, missä Gava kääntyikin väärään suuntaan. Mutta ei tullut mieleenkään tai tuntunut hyviltä ideoilta..
Hyviä juttuja kontaktit toimi (tosin ekalla radalla uusin keinun). Käännökset voisi olla paremmat, muttei kuitenkaan ottanut ansahyppyjä.

Rimat tuli kun valssasin kahdessa kohtaa ja koira teki takaakiertoa.Viistohypyllä Gava hyppäsi päin siivekettä kun kutsuin keinulta. Otin vain haltuun sinne puolelle, en selkeää puolivalssia. Taisin sanoa tässä tms, en uskaltanut käyttää in-in käskyä.

Toisella radalla muistin yhden hypyn puolen väärinpäin ja otin vahingossa välistävedolla, sen totteli! :D Yritin hyvillä fiiliksin tsempata radoille, mutta vauhti ja taidot ei tällä kertaa riittänyt. Gavalla oli myös intoa niin, että tärisi oikein lähtöön mennessä. Ennen ekaa rataa sain leikkiessä haavankin ja Gava yritti puraista reiteen seurauksessa. :D Kahdet minitreenit Novan jälkeen ei ollut ihan paras valmistautuminen kisoihin ja tauko alle.

Treenaa Gava:
- takaakierrot, putkiansalla ja vauhdikkassa pätkässä pitkällä välillä (ulkomaan kisaajilla vain käsky ja käsi nousi ylös, ei mitään linjausta tai kroppaohjausta, ohjaaja voi jatkaa matkaa..)
- in-in kohtia oli tai vauhdikasta kohtaa saksalaiselle
- kepit 90 asteen kulmasta niin, että itse avokulmaan ulkoreunassa ja umpikulmaan sisäpuolella. Rengas + kepit tai pituus + kepit.
- viskileikkaus, hyppäsi hypyn takaisinkin
- persjättö hyppy putkeen irrotuksen jälkeen
- kuuntelua ja käännöstreenejä, leppakkoläksyjä vauhdista jenkkikäännös, niisto ja jarruvalssi
- rimat tuli takaakierto valsseissa, jos ne jatkuu kisoissa niin radalla rimannosto.. toki ei täydellistä ole treeneissäkään, siellä stopataan.

Suurinero eurooppalaiseen tapaan olisi opettaa vain vahvoja suullisia käskyjä ja keskittyä itse juoksemaan. No onneksi teknisemmälläkin välillä pärjää.

Videoita sain, mutta menee ainakin omaan tarkasteluun, kiitos kuvanneille! Treenikohtia pitää myös piirtää ylös. Videoita saksalaisten radoista tapahtuman fb sivulla. Tuli ennen kisoja ilmoitettua myös ensi la 4 starttia Gavalle Lägille, onneksi eri tuomari vaihteeksi. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!