Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.1.2019

Läksyjen harjoittelua

KE SAIJAN TREENIT
Oltiin vaihdettu aiempaan ryhmään ja ostin myös toiselle koiralle paikan niin saatiin hyvä treeniaika molemmille. Jäipäs hyvä mieli treeneistä, sopivasti aikaa ja saatiin tehtyä asioita läksylistalta. :)
Rimat oli Gavan tulevien 3lk kisojen takia 60cm. Novakin pärjäsi niillä. Videota ei tullut, ratapiirros ohessa. Novaa palkattiin eka osio namialustalle kouluttajan toimesta, paitsi kontaktit palkkasin itse.Novan kanssa aloitin

- kontaktit: Otettiin hyppy 3 toiseen suuntaan ja puomille (valssasin siinä). Ekaa kertaa puomilla Nova ei pysähtynyt ja tuli haukkumaan mulle. Näköjään oli ihan kisaviressä vielä viime kisoista! Toistolla onnistui ja palkkasin namilla. Juoksin vähän ohi ja palkkasin. Olisin voinut myös vapauttaa seuraavalle esteelle, jollain kerralla. Hypyllä käännös ja keinulle. Ekaa kertaa hypyllä juoksi liian lähelle ja rima tippui. Keinun palkkasin kahdesti, yritti kerran lähteä pois, mutta ehti peruuttaa takaisin.

- eteenmenot, irtoamiset: ensin hypyillä 6 + hyppy 3 toisinpäin ja hyppy 26 toisinpäin. Ekassa ehti mennä korkean muurin takaakiertona. :0 Hienosti hyppäsi. Palkkaus paikasta katsottuna, linja oli ihan suora laskeutumispaikasta palkkakupille. Nova vaan laskeutuu aina sen verran mua kohti, että tuntui että keski hypyllä piti melkein työntää hypylle. Otettiin myös putken kautta ja juoksin aidan viertä, se oli helpompaa kun olin edempänä.

Toinen irtoamispätkä otettiin 15+16+18 ja helpotettiin keskihypyn kulmaa. Tässä taas Nova leijaili joka hypyllä ja vilkuili vähän muhun saako mennä.

Tauko

- kepit: jätin lelua aavistuksen viistoon, ekat 3 kertaa jätti vikan välin. Sitten sujui.
- 8-11: muuten hyvä mutta putkesta 10 juoksi hypyn 6 ja sitä seuraavalla putkeen 5. Eli tuli niin mua kohti. :D


Gava treenasi Novan vuorojen välissä. Kääntymistä, takaakiertoa, kuuntelua, vaikeata keppikulmaa ja myös radan läpi (joka kaatui 15-16 hyppyihin).

- kepit muurilta 90 asteen kulmassa. Ekassa saksalaisessa tai kahdessa tuli rima alas, otin putkeen 11, hyppy 13 aidan puolelta. Ensin itse ulkopuolella, haki 2 väliin. Kun otin vähän haltuun ja päästin niin oikein. Keppien puolelta meni myös väärin, joka muutenkin aina vaikeampi. Ei ollut mitään apukeinoja, ehkä ohjuria voisi miettiä. vaikka 2 keppiin kiinni.

- suorasta putkesta jenkkikäännöksellä hyppy, oikealle kääntäessä meinasi kääntyä samaan suuntaan kuin viimeksi. Takaakiertoa hypylle ja in-in tyyliin. Paras oli ottaa "tähän" haltuunotto ja sitten ohjaus, kun otin 10 + 4 hyppy toiselta puolelta.

- jarruvalssi: tehtiin 4 + 6, johon jarruvalssi ja lyhyeen putkeen.

- takaakierto persjättö + takaakierto: 16 hyppy takaakiertona, ekassa Gava mietti keinua. Eka persjättö ei sujunut, kun jäin katsomaan mitä tekee. Sitten onnistui. Siitä oikean kautta toinen takaakierto. En siinä ehtinyt kuin tehdä vähän päällejuoksua.

- rata: 7 rima päällejuoksussa tuli ekalla alas, kun olin vähän myöhässä. Sitten ehdin vähän liiankin pitkälle. Otettiin putkesta jatkoa. 9 hypyn jälkeen Gava juoksi putken 10 ohi, moneenkin kertaan! Lenkitti?
12-16 paljastuikin haasteeksi! En olis arvannut. 12 hyppy paitsi ekalla aina meinasi venähtää. Kerran jopa meni puomille! 13 hyppy olis ollut parempi ottaa toiselta puolelta, mutta pyöritin ympäri siivekkeen. Muuri oli korkea ja sitten Gava olikin jo keppien keskellä. Seuraavassa sitten kiinni muurilla, mutta silti venähti pitkäksi ja tuli hypyn ohi. Seuraavaksi tiukkana päällejuoksua hypylle, no sain sinne kääntymään mutta meni 16 hypyn väärinpäin. Sitten taisi onnistua koko kuvio, aina änkeämistä oli 15 ja 16 hypyt, piti laittaa toisille linjoille, joka oli hyvää treeniä. Koska Gava loikilla ja kaarilla ollaan joskus pulassa ja ei mennä sitä suunnitetua reittiä, mikä oli arvioitu.

18-21: kokeilin ensin takaakiertoa hypylle 20 pidemmän kautta. Sujui, mutta ei tuntunut niin kivalta, toinen takaakierto unohtui. Sitten sama vielä poispäin käännöllä, se pyöristi automaattisesti seuraavaa takaakiertoa.

Pidempiä pätkiä ansojen ohitusta ajattelin myös, muttei muistunut mieleen ja ainut mitä olin katsonut oli mutkaputken ohitus, joka sujui.
Novan läksyihin jää myös päällejuoksut ja takaakierto kohdassa missä ei syötä suoraan taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!