Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.1.2019

Tokoa viimeksi viime vuonna ja nyt

TOKO @ Agimesta 

Korkattiin vuoden tokoilut Agimestassa tiistaina Ellin ja tolleri Toscan sekä Annen&Leian&Jedin kanssa. Motivaatio on ollut hukassa vaikka Nova selkeästi vaatisi tokon rauhoittavaa puolta. Nova ei ole koskaan äännellyt liikkeissä mutta nyt ekaa kertaa meinasi tulla seurauksen lähdössä ääni. Ja häkissä oli tuhma ja kuului kitinää näkösuojasta huolimatta ainakin vähän aikaa.

Gava aloitti liikkurin avustuksella:
Eteenmeno ja ruutu:
Pallo oli viety salaa eteenmenoon. Juoksi suoraan. Ei välittänyt liikkurista. Ei hoksannut palloa alkuun vapautuksestakaan.
Ruutuun lähetykseen otin vähän lisää matkaa, kun laskin että Gava oli mennyt aiemmin 8m matkan eli olisi ollut pisteen etureunassa.
Lähti hyvin ruutuun, toki virittelin sinne aika pitkäänkin. Ei ollut alustaa.

Ohjattu: merkistä ekalla palkka. Toiseen hetsausta ja täydellisen suora! Oikea (oikea) kapula vaikka kapulat lähempänä toisiaan.

Kierto-ohjattu:
Lähti oikein kiertoon vaikka vähän epäilin. Istuminen stoppina hyvä. Lenkitti vähän kierrossa. Kapulalle pyörähti ympäri, mutta muisti hypyn.
Erikseen niin että jätin Gavan 5m tötsästä, käskin kiertämään ja siitä noutamaan. Ekalla ei meinannut kuunnella, mutta tajusi sitten että oli kierto. Kerran jätin lelun tötsän vasemmalle puolelle ja vapautin kierrosta. Appari voisi myös palkata heti kierrosta.. luovutusta ei tullut testattua (vaikea kulma).NOVAN kanssa ensin yksinään:
Maahanmenon/käy siihen makuun tarjoamista ja kun hiljaa sai palkkaa. Näitä useampi, nameilla.

Seuraamisen tarjoamista: Sai olla hihnassa ja kävelin pikkupuolella ympäriinsä. Kun Nova tarjosi seuraamista vaikkei ihan täydellistäkään sanoin "jes" ja tiputin namin tai heitin vähän vasemmalle. Näitä useampi, ehti katsoa toista treenaavaa koiraa tai nuuskia, mutta vain hommilla sai palkkaa. Ja vähän kierroksia laskettua.

Maahanmenon jäävä: tämä ok. Pallo takapalkkana.

Seisominen: pallolle ei sujunut, otti sivuaskeleita. Namin kanssa ok, stoppasin antamalla namin. Vaatii kotitreeniä.

Lelu piti irroittaa aina pelkästä käskystä. Se oli vähän hidasta, mutta lopulta aina pystyi jättää pallon maahan. Näitä lisää!
Lelun häiriössä otettiin seurausta lyhyttä pätkää. Juokseminen ja peruuttaminen unohtui. Parissa liikkeelle lähdössä tippui kontakti.

Tauko

Nova teki ruutua ja appari oli mukana. Näytti paikan ja ekassa palkkasin lelulla. Sai kunnolla miettiä, miten tehtiinkään viimeksi. Totesin, että namilla. Välillä näyttö ja ehkä enemmän ilman. Palkkasin pari sinnepäin. Ja muistin sanoa stop jolloin jäi odottamaan namin tuontia. Liikkuroituna kokeilussa unohti mihin paikkaan piti mennä vaan kävi nauhalla kääntymässä ja tuli takaisin.

Kierto: hyvin muistissa! Palkkasin sivulle.

Seurauspätkää liikkuroituna Novalle: tässä ekassa yksi ääni. Muuten hiljaa. Kiertotötsä häiriönä ja viety kapula. Kehuissa meinasi karata kapulalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!