Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.1.2019

Kahdet agilityt

MA Markon agility tuurausvuorolla Sporttiksella

- Novalle nopea treeni, irtoaminen "loppusuoralla kohti seinää". Ei mennyt ihan nappiin.
- valkoisissa kepeissä kerran rytmisekaisin. Lelu eteen ja ok. Hyvin haki umpikulmaan sisään loivasta kulmasta!
- puomi ok, palkkasin namilla.

- Gava keräsi kierroksia Novaa katsoessa.
- Ensin lenteli rimat (2,3), radan teemana myös kökkörata eli hankalia linjoja
- kepeillä nyt mokaili vauhdin takia ja ekassa kun olin vähän edessä karkasi hypylle. Meinasi muutenkin poimia ansoja ja lenkitti pari käännöstä (13). Kepeillä tein päällejuoksua loppuun, että sain työnnettyä hypylle.
- Gava vaati valeleikkauksen 4-5 väliin, eli menin putken päädyssä käymään seinän puolella. Ekalla kiersi sen takaa, kun linjasi sinne.
- Gava ehti tehdä Markon rataa 1-18 ja siitä menin keinulle, kun unohdin pätkän pois.



KE Saijan treenit 

Näissäkin tuli tehtyä molempien kanssa ja vähän tekniikkapainotteista. Okseri sujui molemmilta.

Novalle kontaktit ja kepeille ohjurit 2 alussa ja 1 lopussa. Ensin yritti mennä ohjurin ali. Tehtiin avokulmaa ensin loivana. Kun ohjasin linjalle niin sujui. Sitten onnistui 90 asteen kulmakin, tokalla yrittämällä. Jopa pituus ja 90 asteen kulmasta kepeille! Kepeillä oli etupalkka.
Keinulle enemmän toistoja vauhdilla putkesta, joka vähän takaviistossa tai rinnalla. Ohittamiseen treeniä keinulla ja puomilla. Puomilla ekalla kertaa lelukin oli edessä ja yritti varastaa. Toisella kesti ohi juoksemisen.
Vauhdikkaassa pätkässä Nova ei meinannut irrota valssihypylle, meinasi tulla putken ohi ja A:n ohi, kun olin jäljessä. Palkattiin ne apparin kanssa. Myös 3 hypyn pätkä, jossa palkka apparilta. Kokeilussa oli lelu, missä on vinku ja nameja saa sisälle. Enemmän molemmat tykkäsi siitä lelunakin. Nova ei tosin niin pahasti jäänyt siihen kiinni kuin palloon.

Gavalle kepit 90astetta ja putki oli takana. Ekana juoksi putkeen. Ohjuri oli kiinni 2 kepissä ja muuten maassa. Muut sujui! Jopa tiukempi kulma, 18 hyppy + kepit 8 kaikki avokulmaan. Vautsi! Lähetin kaukaa, enkä auttanut liikkeellä. Gava taisi luntata Novalta.
Lepakkotreeniä vähän niistoa ja jarruvalssia. Oli aika liukassaippua. :D 16-18 oli vaikea niin, että otin käännöksen 18 hypylle. Yritti lenkittää vähän seläntaakse, kun kiihdytin kääntämään 18 hypyllä. Ja jollakin taas kielsi 18 hypyltä.

Oli vähän humputtelutreenit, mutta tuli hyödyllistäkin. Nova vaatii etupalkkaa nyt ahkerasti.. Ja muistutellaan ohjureilla vaikeampia kulmia. Kepeiltä en huomannut jatkoa, että olisin sitä tajunnut kokeilla. 15 hypyltä oli vaikea lähteä molempien kanssa ajoissa, piti luottaa in-in käskyyn ja putki syötti aika helpoksi kulman. Novan treenilistalla odottaa myös saksalainen ja päällejuoksu.



Eläinlääkäri 

Viime viikolla Ruuti haki Livetistä eläinlääkäriltä silmätulehdukseen lääkkeet. Kosteus ok (ei kuivasilmäisyyttä), ei haavoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!