Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.6.2019

Muistoissamme Ruuti 08-19

In Memoriam 2.3.2008- 24.6.2019
FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH Serica's Bamir "Ruuti"
11v ja 3kk 

Ruutin kunto huononi äkkiä Rasmuksen kuoleman 11.2 jälkeen (edelleen vaikeata kirjoittaa siitä). Nivelrikko ja huonot lonkat vaivasivat viime vuodesta lähtien. Lisäksi epäiltiin sisäelinsairautta, koska juhannusta ennen Ruutin vatsan ihoon tuli märkivää ihottuvaa ym. Välillä virtsatessa verta ja ennen viimeistä lääkitystä oli ulostusvaikeuksia. Ruokahalu katosi myös ennen lääkitystä ja turkki oli aika kuollutta. Eläinlääkärissä todettiin tulehdusarvot todella korkeaksi ja anemia. Ruuti oli myös väsynyt ja liikkui huonosti. Alkuvuodestakin oli eläinlääkärikäyntejä silmätulehdusten kanssa, epäilystä ruoka-aine allergiasta ja peräpukamista. Juhannuksen Ruuti vietti mökillä vanhempien ja Novan kanssa. Mutta ilman kytkettynä olemista olisi ilman tötteröä hyökännyt Novan kimppuun tai lähtenyt järvelle.

Joku joskus sanoi, että mielummin täysillä lyhyempi elämä kuin pumpulissa. 
Viime kesänä Ruuti oli vielä Lapin vaelluksilla, syksyllä ja talvella Rukalla. 

Räyhä Ruuti, Ruuti riiviö, Ruutituuti, Ruru, Tutu..
Vielä viimeisellä lenkillä räyhättiin jänikselle ja koiralle. Ruutin kanssa lenkillä koirien ohituksissa oli ennakoitavaa ja ei helpottanut että kodin lähellä törmää yleensä useisiin koiriin. Autoon ei ekaa kertaa päässyt takakonttiin, kun ei antanut nostaa. Vaan halusi itse mennä takapenkille. Vikana iltana syötin kissanpatee kakkua ja samoin aamupalaksi. Vikalla viikolla Ruuti kävi mini lenkit tai pihalla ja se ei jaksanut edes pihassa vahtia. Ruutin kuulokin oli huono ja kuuli yleensä väärään suuntaan äänet tai ei ollenkaan. 

Vaikeinta oli viimeinen päivä yhdessä ja varata aika sekä tehdä päätös (sitä mietin jo ensimmäisen kerran syksyllä). Pahinta lemmikin omistamisessa, mutta onneksi iloa on enemmän! Nukahti kauniisti. 

Ruutin viimeisen päivän kuvia 

Ruutin lempparia oli pallojen hakeminen, agility, haukkuminen, vahtiminen, herkkujen syönti, rapsuttamaan komentaminen, pihalla ramppaaminen (raapinut takapihan ovet..), talvella hangissa hyppiminen, lumenkopittelu. 

Nyt on Gavalla opeteltavaa yksinoloon, vaikka välillä on Novan seurassa. Gava onkin ollut vähän pelokkaampi lenkillä, reagoi enemmän korikseen, työmaameluun, urheilukentän pallotteluun.. Enään ei ole myös ketään, ketä paimentaa Gavalla. 

23.6.2019

Ruutin kuvia pennusta vaariksi
Champagne- pullon kanssa

Enkelikoirat 

6 kommenttia:

 1. Voi Ruutia :( Nyt on ollut kyllä kurja vuosi, kun viime syksystä lähtien Sara, Rasmus ja Ruuti on kaikki jouduttu lopettamaan :( Kovasti jaksamisia Tiia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lyhyeen aikaan on moni lähtenyt. :( Rasmus oli kaikista vaikein paikka, vaikka Ruutin kunto huononi äkkiä. Vilin kuolemasta en enään muista yhtään, aika kultaa muistot.. Kiitos <3 Arki helpottuu kyllä näin "järjellä" ajateltuna.

   Poista
 2. Meillä on nyt molemmilla kolme enkelikoiraa jo :( Onneksi elämä jatkuu ja on nuorempaa polvea, joiden kanssa tehdä ja touhuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskeskelin samaa aiemmin, että kolme enkelikoiraa. Joo onneksi on nuoremmat joiden kanssa tehdä ja hyvät muistot jää. Ja saa olla onnellinen, että elivät terveenä kuitenkin yli 10 vuoden ikään. Nämä onkin arjessa niin huomaamattomia ja hiljaisia. Eikä tarvitse katsoa, joka ruuan perään että ylettääkö sitä varastaa. :D

   Poista
 3. Voi Tiia, oon niin pahoillani :( Ruuti oli niin oma persoonansa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!