Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

6.6.2019

Ratatreeniä, takaakiertoja sekä in-in

Torstaina taas agilitya. Lotan treenit, joissa tehtiin Marjo Koranderin rataa. Se vaikutti juuri hyvältä Gavalle! Alussa sujui hypyn leijeröinti.
Eka takaakierto oli vauhdikkaassa kohdassa kun tultiin putki, hyppy ja seuraava takaa. Gava ei kestänyt saksalaisen häiriötä ja hyppätessä kolautti siivekkeeseen ja tiputti riman. Toisella kesti vedätyksen. Kerran jätti myös hyppäämättä, yritti oikaista.

Kokeiltiin pyörityksellä toista takaakiertoa ja sitten toisella saksalaisella. Kumpikin toimi. Hyppy ja tiukempi käännös putken 2 päähän. Ekassa tuli kyllä vähän kohti mutta meni putken väärään päähän. Vastakäännös olisi voinut olla myös hyvä. Toisessa kutsuin paremmin ja meni oikein.

A ok, keinua ennen palkkasin takaakierron joka ok. Otin kerran sen kohdan lähettäen takaakiertoon 11 hypyn eli putken vieressä. Hetken lenkitti kohti putkea, mutta mun kääntyessä tuli hypylle. Noita erotteluja lisää!
Kepeille otin edeltävän hypyn pyörityksenä. Tuli vaan lujaa ja 2-3 väliin. Toisissa korjasi. Puomille sanoin vahingossa keinu ja Gava oikein jarrutti ylhäällä, anteeksi huijauksesta Gava!

A:n alla oleva putki oli piilossa niin piti ottaa kerran haltuun ennen lähetystä. Ekassa putkeen käskyssä meni aiemmin mentyyn. 
Kepeille mentiin uudestaan kesti leirejöintiä, koska taisi miettiä putkea edessä. Kokeilin juosta hypyn toiselta puolen, käskytin siihen ja yritys tehdä in-in 2 hyppyä ennen rengasta.  Tuli hypyn ohi, kun en käyttänyt vastakkaista kättä. 

Loppuun tehtiin vielä kepit uusiksi, nyt sisäänmeno oikein. Mutta lopussa jätti kesken ja olisi juossut puomille. Vasta kun hoin käskyä loppuun asti meni. Noi täytyy treenata.. 

Paljon hyviä kohtia radalla! Treenattavaksi siis. Lämmintä oli ehkä 20-25 astetta, mutta treenattiin klo 20:30. 

Novakin kävi ottamassa. Takaakierto kohta ajatuksena. Alussa Nova kääntyi niin hienosti 1 hypyllä että leijeröitiin ansa hyppy mutta tuli mun puolelle putkeen. Jos jäin hyppyjen väliin tuli hypylle. Vähän reilummalla ohjauksella sujui. Tämä oli hyvä testata!
Tehtiin sitten mölliradan tyyliin alku. 
Takaakierto oli taas tosi vaikea. Tuli sen väärinpäin. Vaikka tehtiin yksittäisenäkin useampi toisto. Kierroksiakin löytyi. Lopuksi sain tehtyä saksalaisenkin. Mietin vain Gava vs Nova tilannetta vielä niin Nova tulee paljon suorempaan putkesta jolloin takaakiertoon meno on vaikeampi. Jos Gava lenkitti kohti Aata niin takaakierron kulma oli helpompi. 

Nova teki in-in hypyt samaan takaakierto kohtaan. Kaahasi mun perässä ja vähän venähti käännös, mutta ok silti. 

Aalle tehtiin pari toistoa kääntymistä, kaaren kanssa kokeillen. Kaksi hyvää. Seuraavaksi voisi kokeilla pumpperin kanssa. 

Hyvä treeni parempi mieli! On se vaan kiva treenata ohjatusti ja nyt tuli kyllä taas läksyjä omatoimitreeniin. Ja paras fiilis tulee kun saadaan "ratkottua" ongelmakohtia tai miettiä radalla millä vaihtoehdolla ohjata. 

Treenaa: 
- Alun takaakierto 4 kohta (2-5)
- aan käännös
- Gava kepeillä lopussa sivuttaisetäisyyttä/aitaa kohti
- in-in vahvistamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!