Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.6.2019

Gavan ja Novan hakuilmaisut sekä jälkikeppejä

PE HAKUA ja JÄLKIkeppejä KORSON PUOMILLA
Treeniseurana Minna ja bc Sisu sekä Sara & belgi Nästi.

Nova tuli toisena tekemään ja Gava chillasi vähän kaempana odottamassa.

Novalle irtorullilla 3 ilmaisua n. 10m päässä. 
1. Ekassa sanoin tuonti käskyn puolivälissä. Pikku patukka tippui sivulletulossa, mutta muuten ok. Heti hihnan laittamisesta ja näytä käskystä lähti jo menemään.
2. Tokassa sujui maalimiehelle meno hyvin. Meinasi jättää rullan ottamatta, mutta tajusi 2m päästä että täytyy se hakea. Sitten taas juoksi käymään toisen maalimiehen luona rullan kanssa ja sieltä käskyllä mun luokse. Novalla vähän noudoissa huono tapa ilman käskyä, että voi rallatella.. Näytölle hyvin (lähti oikealle maalimiehelle).
3. Vilkuili vähän taakse, mutta keskittyi sitten oikeaan maalimieheen ja lähetin. Nyt toi hyvin rullan sivulle ja ehdin ottaakin sen suusta(?). Sitten hihna ja "näytä". Sai purkista loppuherkut.
Novan mielestä oli niin siistiä!


Gavan treeninä oli myös 3 ilmaisua. 1 kiinto, 2 irto, 3 kiinto. Ei ollut mielikuvaa miten kiintorulla sujuu, ei siinä ole ollut ongelmaakaan tai sitten ollut paremmin muistissa tai testattu vasta irtorullan perään?

1. Ekassa pistossa ekalla irtosi vain kohtaan mihin Novakin. Sitten lähti taas alueelta ulos tai ehkä sinne suunnille mistä oli kierretty piilolle. Yhdellä kerralla löysi sitten sisäkautta kiertäen maalimiehen (kääntyi silloin oikein L-piston). Ei ollut tajunnut rullaa ottaa pannasta. Luuli alkuun suorapalkkaa (viime treenit niin). Ja oli käden liikutuksesta maan lähellä tajunnut ottaa rullan. Ilman apua ei olisi siis. Meinasi juosta taas samaa reittiä, mutta kun näki mut ja huudot niin korjasi reittiä. Päästin menemään liinan kanssa. Lähti itsevarmasti näytölle, jes!

2. Toiselle puolelle juoksi 30m ja jäi miettimään paikalleen. Siitä sai hajun ja juoksi lopun matkaa. Irtorullan ilmaisu ok.

3. Tein yliheitolla ja juoksi 15m ja pysähtyi kyselemään. Käskin uuden käskyn ja jatkoi matkaa. Oli ottanut rullan hyvin, mutta se tippui matkalla. Joten juoksi mun nähdessä ilman rullaa. Lähetin sitten uudestaan ja sitten onnistui. Näytölle roikuin hetken ja sitten päästin.

Enemmän rutiinia saatava kiintorullaan. Niin että sujuu ekallakin ilman apua. Ja tyhjiä pistoja ja L pistoja.. "Uudessa maastossa" näkyi myös epävarmuutta eikä ollutkaan enään niin hyvä uppoamaan syvälle. Tutuissa maastoissa on ihan eri.. Nyt maalimiehet oli myös aika hyvin varvikossa tai laihan kuusen alla.


Lenkillä Novalle nopea keppijälki. Noin 7-8 keppiä, jotka tiputin kaarelle n. 4-6m välein. Oli niin kaasupohjassa, että oli pakko jarruttaa vauhtia. Täytyi muistuttaa maahanmenoa. Ilman jarrutusta olisi jäänyt enemmän keppejä huomaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!