Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.6.2019

Gava Marjon agilityssa ja nollatreeni video

Tiistaina oli kenttäkauden ekat Marjo Koranderin treenit. Tehtiin Gavan kanssa, kun Nova paranteli kynsiä jotka on saanut jo takajalkoihin pituutta.
Tehtiin ensin pätkissä rata läpi. Gavalle pisteet siitä, että tuli kaikki ansakohdat hyvin ja leijeröintikin sujui. Sekä käännöskohdat ja in-in tyyliser, toki toiseen tein pakkovalssin ja toiseen pidennetty päänkääntö ja persjättö (japsi?).
Ehdittiin myös testata 2 vaihtoehdot kahteen pätkään. Eka 2 este saksalaisella, ekassa tuli ohi ja toisella kääntyi liian hyvin ja tuli putkeen. Oma valinta (pakkovalssi) siis parempi!

Toinen a:n jälkeen tein alunperin pyörityksellä ja seuraavalle hypylle linjasi paremmin käännökseen. Kokeiltiin myös takaakierto päällejuoksua ja siitä jatkossa oli melkein täyskäännöshypyllä, hyvä käännöskäsky kohta. Eka useampi toisto olin myöhässä ja rima alas, Gava kiihtyi myös ohittamisesta. Ja seuraavalla hypyllä kääntyi väärään suuntaan?

Lopuksi nollatreeni, missä päästiin melkein 20 hypylle asti. Luulin tehneeni jarrun mutta videolta katsottuna se oli mitätön. Alkoi jo juokseminen ja kiihdyttely persjättöön sitä ennen tuntua että kunto loppui. Oli Gavakin jo aika läähättävä.


Novalle teki hyvää saada palkkaa rauhoittumisesta maahan. Jos piti muhun kontaktia odotti hiljaa. Jos katsoi agilityradalle (kaukana) olevaa aussieta niin alkoi vinkumaan. 

Tehtiin myös kävelyä, missä palkkasin kontaktit ja tarjosi seurausta. Sitten välillä karkasi kiskomaan kohti rataa. Niissä stoppasin ja matka jatkui kun löysti itse hihnaa. 

Ruuti ei ole nyt viime viikkoon jaksanut kävellä kauheasti lenkillä. Kilsa pisin matka. Alkanut menemään maahan heittäytymällä ja ulahtanutkin. Saanut kipulääkettä muttei sitä voi aina antaa. Vaikeaa päätöstä on mietitty, mutta katsotaan vielä. Talvella oli vielä 5-6km retkillä mukana. Turkki lähtee myös ja nyt löytyi punoittava karvaton kohta sisäreidestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!