Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.6.2019

Gavan vuoro agilityssa ja hakua

TI Tiia Neuvosen agilitytreeneissä Gavan kanssa. 

- Tehtiin vaikeampaa rataa, halusin katsoa alkuun 1-5 eri ohjausvaihtoehdot. Pimeään putkeen lähti hyvin. Ehdin tehdä persjätön helposti. Toinen vaihtoehto oli vippaus ja siitä leikkauksella putkeen. Ja vielä toiselta puolelta ohjaten, mutta siinä tuli lenkittäen putkeen ja vähän huonompaan linjaan takaakiertoon. Parempi että koiralla oli mielikuva, että ohjaaja on vasemmalla puolella putkea, takaakiertoa ajatellen.
- puomilla persjättö ok. Eka lähetys 8 hypylle puomin jälkeen käänsin päätä ja kroppaa liikaa ennen lukitusta niin tuli hypyn ohi.
- Sitten ehdittiin hinkata tutustumisessa jo hankalalta tuntuvaa 10-12 kohtaa eli kuvan alareunasta mentiin neljä hyppyä oikealta vasemmalle. Tein valssin 9 hypylle, ekan vähän liian kauas ja Gava ehti lenkittää niin että hyppäsi seuraavan hypyn jo vinoon. Tein viskileikkauksen tai takaaleikkauksen hypyllä 11. Pelkäsin putkea ja kun koira muutenkin oli lenkityspuolella.. Mutta tuli aina sille hypylle, mutta valui monesti takaakiertoon vikan hypyn ennen Aata. Lopuksi sitten tajusin, että koska oli pieni "paniikki" kohdassa niin huitaisin kädellä hypylle 11, joka sai taas Gavan sinkoamaan sen yli. Kun pidin käden alhaalla ja tein pienen rytmityksen myös niin kääntyi tosi nätisti. Ohjaus oli myös rauhallinen.
- suoraputki ja kepit ei onnistunut. Yksittäisenä putken edestä meni kepit oikein, kun sai katsella ja miettiä ensin oikeaa väliä. Putkesta taas meni 2-3 väliin. Ei ollut väliä olinko paikallaan vai ulkoreunassa. Tässä vielä työtä!
- tehtiin me myös 14-15 kohta, missä taas pelkäsin ansaa ja liikuin hitaasti, mitä Gavan piti kiroilla että enkö voi näyttää jo mihin mennään. Nätisti tuli oikeat esteet. :)
- hyvä treeni Gavalle! Hinkata tekniikkaa lyhyissä pätkissä.

Gavalla meni yhdellä hypyllä arvio väärin ja hyppäsi rimaan niin, että se osui kaulaan. Täytyi hetken yskiä, kunnes oli normaali. Varasin hieronnan kuitenkin.
Nova treenasi vain rauhoittumista ja odottamista, kun kiersin kanttiinikopin. Hyvin oltiin kohdassa missä ei nähnyt kuin siivun agiradasta. Ja näköetäisyydellä koira teki vain puomin alastuloa. Sopiva häiriö siis.

Novalta kului sunnuntain treeneissä yksi kynsi niin lyhyeksi, että vuosi ja on alhaalta vereslihalla. Tossukuuria siis.

Nova kävi viime viikolla (ke) rokotuksilla. Novan paino 22,7kg ja Gavan 14kg. Pieni ero muskelimiehellä! Rasmus painoi aikanaan vain 19-20kg parhaassa kunnossakin. Novan selkä on vähän pidempi, ja on ehkä muutaman sentin korkeampi.


TO hakutreenit Petikossa. Halusin tehdä helpon treenin, joten tehtiin 3 pistoa suorapalkalla. Gava oli tallaamassa ja meni ekana.
Hyvin juoksi ekalla yrittämällä jokaiselle maalimiehelle. Tehtiin ilman kamppeita, ei haitannut Gavaa. Kaksi yliheittoa. Oli kääntynyt myös oikein L- piston keskimmäisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!