Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.8.2021

Sirken tokokoulutus aloa ja avoa

Maanantaina pitkästä aikaa tokokoulutuksessa ja treeneissä. 

Sirke Viitanen tuli AST:lle kouluttamaan. Päätin tehdä Tofun kanssa, jos saisi treeni-ideoita ja vähän motivaatiota. Kyllähän sitä ns tietää mitä tehdä, mutta jos ei jaksa suunnitella treenejä tai tule mieleen. 

Seuraus: sivulletulossa muistaa palkatessa olla itse suorana ja katsoa eteen. Välillä vilkaistaan onko paikka sopiva. Tofu on tottunut ehkä hitaaseen kävelyyn. 

- Ja meinasi alussa herpaantua kontakti. Tästä tulikin mieleen, että voisi tehdä ns. häiriötreenejä, että hoksaa ettei niihin saa katsoa. 

- Nyt niin, että käännyin jos vilkaisi muualle. Tämä ei kuitenkaan toiminut, kun ei olla harjoiteltu seuraamisen tarjoamista vauhdista ilman käskyä. Täytyy naksutella/jessailla niin, että palkatessa jatkan kävelyä ja saa tarjota uudestaan seuraamaan. 


Liikkeestä maahanmeno ja istu: liikkeestä maahanmeno namilla ja ilman ja käsimerkillä. Ihan nopeasti. Häivytettävää vielä. 

Istumista kannattaa treenata niin, että tekee etutassut paikallaan. Nyt peruuttaa taakse. Eteenistuessa teki oikealla tekniikalla. 


Ruutu: lelun kanssa, joka oli pienen hiekkanypyn takana. Tofu meinasi ensin pysähtyä ennen ruutua, sitten hoksasi, että sisällä näkee lelun. Kerran pissakohta häiritsi ja motivoitiin uusiksi ja sujui.

Ison merkin kierto: Ensin läheltä ja muistui mieleen. Kokeiltiin sellaista, että kutsuin lähempää merkkiä ja siitä näytin kiertoon. Apuja löytyy siis vielä. On aikaa, että on kokeiltu viimeksi merkin kiertoa. Tofu tarjosi toiseen suuntaan kiertämistä eli vastapäivään, joten annettiin mennä niin. 


Porin kesäreissulta ja Yyteristä

Kesälomat on lusittu nyt. 

Tofu oli meidän mukana Lapin vaelluksella 6 päivää, 95km. Jaksoi hyvin, Sokostin kivikoissa oli tossut jalassa ja vikana päivänä yhdessä jalassa. Hunajavoidetta oli mukana, pieniin hankaumiin. Raja-Joosepista Kiilopäälle (Saariselkä). Lähdettiin matkaan ma 19.7. ottaen taksin Raja-Jooseppiin. Sinne ajoi 1,5h ja taksille hintaa tuli 50e nenä (4hlö). Kuulemma nyt ollut vähemmän töitä taksille, kun ei ole ulkomaalaisia. Lämpötilat oli sopivat tai viileämmätkin kuin oletti n. 10-14 astetta, onneksi oli kevyt untsikka ja merinovillakerrastoa yöksi. Lämpötila yöllä oli alimmillaan +2. Vaihdoin Henkan kanssa makuupussia joka oli comfort (mukavuus) +2, jolla tarkeni pitkähihaisella ja untsikka oli vielä kaulan ympärillä, hattu ja parit sukat. Ja lämmittelyä ennen nukkumista. 

Ruokina meillä oli esim 

  • pikariisiä (3min) ja kuivattu jauheliha/soijarouhe
  • muussia, maitojauhetta, kuivattua maissia ja lisuke
  • nuudeli, tacomauste ja lisuke
  • couscous ja chorizomakkaraa sekä lämminkuppi mausteena
  • makaroonia, vihanneksia, lämminkuppi ja kuivattua suppilovahveroa
  • aamulla elovena annospuuroa sekä choco kahvia tai vaniljalatte pusseja. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!