Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.8.2021

Kristan nometreenit Vaakkoi ja muut riistatreenit

Pe 13.8 hain variksia ja näytin niistä yhtä Tofulle ja Novalle. Nova kantoi heti mielellään ja kunnon otteella. Tofua kauhistutti, kun ei ollut sukkaa ja kuinka silloin pystyy ottaa ilman, että suu on täynnä höyheniä. En jaksanut etsiä sopivaa sukkaa. Tein sitten nakkien kanssa ja kateutta hyödyntäen, että pojat vuorotteli. Tofu kantoi sitten siivestä tuoden, jos lintu oli sellaisessa asennossa että sai otettua sen. Kuola valui, kun jotenkin linnun kantaminen saa suun vaahtoamaan. Seuraavalla kerralla palataan taaksepäin sukkaan. Lintu oli jäinen, mutta "uuden" hajuinen. 


Ma 16.8 Krista Leinosen nometreenit meidän tollerien nome-noviisi ryhmälle. 

Näitä treenejä ennen, oli vähän masentunut olo. Koska on vielä niin paljon treenattavaa ja ei ole vielä lähellä koevalmista. Mutta taas, kun miettii toistoja ja asenne muutosta niin on mekin saavutettu jotain. Ja olihan Tof ryhmän nuorin, vaikka osa samanikäisistä onkin suorittanut taipparit. 

Mutta täytyy aina edetä koiran mukaan, siitä saatiinkin kehuja että osaan suunnitella treenit oman koiran mukaan. Ja koulutan koiralähtöisesti. Ei tehdä välttämättä ihan samoja treenejä, koska kouluttaja sanoo jos tiedän että ne on liian vaikeita ja veisi koiralta luottamusta, kun ei onnistu. 

Treenien aiheena oli katsoa riistaa: 

  • ensin markkeeraus + linja samaan muistipaikkaan vähän eri suunnasta. Variksella oli sukkahousua 5cm ja ekalla kertaa pohti vähän nostaako ja kävi pyörähtämässä lähellä, kunnes toi. Linjaan lähti vähän ennen lupaa, kävellessä kohti ja irtosi hyvin ja nyt toi heti. Siivestä pitäen sukkahousun vierestä. :)
  • hakuruutua ei varsinaisesti tehty, otettiin markkeerausheitto varis sukalla. Vieressä oli pupu, mikä kiinnitti huomion ja kouluttajan avulla sai tuotua sen. Se olikin tosi kiva! 
  • Uudestaan lähetys 10m päähän varikselle, ekalla kävi siellä haistamassa kanin puskaa. Toistolla löysi variksen ja piti taas hetken aikaa pohtia tuoko vai ei. Sitten päätti tuoda. 
  • lammessa oli 2m päässä iso sorsa. Ekassa ui paristi sen ympäri eikä uskaltanut koskea. Nousi maihin ja uudestaan. Nyt päätti ottaa siivestä kiinni ja tuoda! Otin rannalta linnun. 
  • lokki toisesta kohtaa heitettynä lampeen ja Tofu sai heti mennä perään. Hyppäsi loikalla. Toi epäröimättä linnun siivestä. :) Jipii! 


Ti 17.8 Tofun kanssa jäniksen kanssa 10m jälki ja laitoin vähän pusikkoon jäniksen. Ekassa palasi ilman kania. 2 ja 3 toistolla toi! n. 2m mun eteen. Tämä oli vähän pienempi kuin toiset. 

Videolta kaapatut kuvat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!