Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.8.2021

Hilden näyttelykoulutus

Maanantaina Hilden vetämät näyttelytreenit Sirkuskentällä. 

Keli suosi, juuri lakkasi satamasta ja kotiin päästyä, satoi kaatamalla. Tofu pääsi puolisisarusten kanssa treenaamaan ja yksi muun sukuinen tollerikin oli. Ja yksi juoksuinen, mutta ei tärppinen. Tuoksuja vähän nuuskuteltiin kauempaa, mutta keskittyi hommiin. 

Seisotus: 

- takajalat suoristaa, vähän ulospäin vinossa

- etujalat vierekkäin

- tuomari ei välttämättä näe ohjaan puolen takajalkaa yhtä hyvin

- kapealla koiralla vähän etuviistoon tuomariin nähden tai vähän jalat "haarallaan". 

- Tofulle pikku hiljaa pidentää aikaa. Nami nenän korkeudella n. 30cm päässä. Sama vapaassa seisotuksessa, tämä ei sujunut  kun hyppäsi namiin. 

- nameja voi ottaa useamman käteen, ettei ne lopu monesti. Annoin myös "imeskellä" niin säästi palkkauksessa. Tavallisella nappulalla rauhallisempi. Natural menuulla vähän hätäili.


Kopelointi: hampaat ok. Muusta kropasta nojautui mua päin, varsinkin kun nami oli piilossa. Uusiksi x 2 niin, että hampaiden jälkeen toin namin "imuttamaan". Nyt pysyi paikallaan. Kokeiltiin samaa AST:lla ja pysyi hyvin paikallaan. 


Edestakaisin: ekassa ok, tokassa meinasi laukata vähän. Panta ylös ja leuan viereen. Aluksi piti päätä matalalla. Namit pois kädestä. Voi treenata etupalkalle juoksemista. Jos vetää tai ryysii, pyörähdetään ympäri. Takaisin tullessa kohti tuomaria. Seisotus edessä, nopeasti. 

Kolmio: tuomarin edestä lähdetään. Kolmion kulmissa voi jopa kävellä, kääntää hihnalla tai kädellä. Tuomarin edessä nopea seisotus, käännytään "oikealle", koira vasemmalla. Tofu jopa jäi oikeaan asentoon vapaasti, kun etsin nameja. 

2 pareina juoksua. Sitten 3 ryhmänä. Lopuksi kaikki. Jossakin Tofu katsoi taakse. Muuten meni hyvin. :) Täytyy jatkaa myös namikipolle juoksuttamista, jos olisi yksi koira joka ei tarjoa niin seurausta näyttelyhommissa. 

Tofu toukokuussa


Tiistaina Gava kävi Josefinan kanssa Villen treeneissä. Olin katsomassa ja Tofu teki pari seisotusta.


Ke näyttelytreeni tehtiin yksin AST:n parkkiksella. 

Tofulle seisotusta, vähän kestoa ja asettelua. Namikipolle ravia, alussa yritti laukata. N. 10m matkalla suoraan. 

Novalle myös vapaata seisotusta ja jonkun jalan korjaus. Namikupille ravausta, missä yritti myös ensin laukkaa. "Ravi" käsky. Yritri myös rynniä edelle, pyörähdin silloin ympäri. Sitten alkoi sujua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!