Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.8.2021

Luustokuvaukset, riistatreenit Tofulle, kuvia ja agilitya

Riistatreenejä ja agilitya sekä tavoitteita 

Tofun lonkat B/A, kyynärät 0/0, silmät terveet ja selkä näytti hyvältä. Kävi kuvauksissa maanantaina, dopingaikaa tuli vain 7pvä kyseisellä rauhoitteella. Tofua jännitti silmätippojen laitto ja eläinlääkärin tutkimiset. Täytyisi vierasta ihmistä maskilla ja uusissa paikoissa treenata niin, että voi myös palkata. Nyt lähtisi mielummin lipettiin ja jännittää. Samaa mitä Ruutilla oli huonojen kokemusten jälkeen. Tofun mielestä rokottaminen kesällä kai oli epämiellyttävää, kun kutitti myös. Kaikki kaverit ilman maskeja taas moikkaa iloisesti tai jopa hyppii pusuttelemaan. 

Nomekisoista innostuneena ja saatiin sieltä fasaani ja 2 tavia.

Su ilta: pihassa sukkasuikaleella 2x tavi ja fasaani. Jokainen erikseen. Ensin yritti juosta namille ilman noutoa, sitten kelpuutetin että tuo metrin päähän ja tiputtaa. Lopuksi tuli käteenkin.

Ma 23.8 aamu: fasaani ja tavit Leppävaaran metsikössä, Tofulle uusi paikka. 5cm musta sukka jokaisessa. Ensin kaikkien nostoa ja luovutusta, kävelin poispäin tai peruutin. Iso edistys, edellisiltaan verrattuna, jolloin ei alkuun tuonut ja tokalla vasta. 
Sitten 50m linja taville. Seurausta. Hyvin intoa ja juustot maistui! Jopa luovutuksia käteenkin. :) 



Ti 24.8 eri riistat, harakka, naakka ja haapana sorsa-lintu. Tein kaislikosta innostuneena tiheään pusikkoon niin, että vein ekaan naakan ja harakan. Toi naakan toisella kertaa. Sitten ei tullut muita, joten mentiin yhdessä katsomaan, kun kävelin lähemmäs meni harakan luo. Harakkaa ei ole noutanut aiemmin. Palkkasin ja jätettiin harakka sinne. Pusikon takaa uusi lähetys ja toikohan nyt toisella harakan tai ekalla? 
Toinen pusikko, vielä korkeampi ja koivikkoa, vein naakan n. 10m päähän. Ekalla taas kävi laajasti etsimässä, en nähnyt muta pusikko vähän heilui. Tuli katsomaan ja näytin juusto kättä. Uusi lähetys ja nyt toi. Sanoin käskyksi "etsimään". Toi noin metrin päähän, josta pyysin kahdesti niin osui käteen ja kelpuutin sen. 


Ti 24.8 päivällä tehtiin nurtsilla linja (eteenmeno) n.60m. Ekassa odotti, kun vein damin. Sen jälkeen pari luoksetuloa (dami seläntakana) ja vaati kaksi pillitystä luoksetuloon. Ja oli vaikea tulla eteen istumaan, kun takana dami. Linja oli helppo, mutta luovutuksessa oli 8m päässä toinen koira ja tuli liian lujaa, että dami tipahti. Ja kun olin palkannut ehti karata kaverin luo tai nuuskaisemaan. 

Tofulle tauko, odotti tosi nätisti maaten puussa kiinni! Hihna löysällä ja hiljaa. Kävin palkkailemassa aina välillä. Vein damin samaan paikkaan, Tofu ei nähnyt sen odotuspaikkaan kuin että lähden damin kanssa. Kaksi värinen valko- sininen dami. Muistikuvalle lähetys linjalle onnistui helposti ja pinkoi damille! Luovutuksessa sähläsi ja tippui kahdesti. Nyt otin vähän lisää etäisyyttä kaverin koiraan. Kertailtiin n. 8-15m matkalta luovutusta se ok. 


Tokoa hypyn verran. Ja seurauskuvissa aika tokoseurausta. 



Swiiti ja Tofu

Ti 24.8 illalla Gava ja Nova kävi agilitytreeneissä, Josefina ohjasi. Gavalle hienot kontaktit palkaten. Nova teki vähän rataa, leijeröinnit vaikeita (kuten aina), hyppykuvion teki ihan kivasti. Puomia ei meinannut edes nähdä. Jos aikaa olisi ja motivaatiota hinkata niin pitäisi melkein tehdä Novalle erottelua ja opettaa ratakohtia niin, että vaikka kävelee tai seisoo paikallaan. Ja vahvistaa suullisia käskyjä. Koko kesän Novan kynnet on ollut aika kuluneet, että siitäkin syystä ei voi tehdä treenejä kovin usein ja saa miettiä palkkausta. Nova, kun menee aina täysiä ja vireellä ellei tee jotain yksittäistä. 

Oma nilkka alkaa olla parempana, mutta vielä tuntui vähän reippaassa kävelyssä kipua. Muutama juoksuaskel tullut lyhyesti otettua, mutta valsseihin ja paikoitellen epätasaiselle hiekkakentälle ei vielä viitsinyt (missä välillä tervekin nilkka ärsyyntynyt). 

Novan tavoitteissa lähinnä olisi nyt ensin mejä, näyttelyt ja 
haussa haluisin startata, mutta se ei ole vielä ihan valmis (loppuosa maalimiehellä ja haukkunut n. 40), ilmaisu, tottis: ampuminen, ettei nouse makuulta ja että seuraus ei väljene), se että pysyy kun kapula lentää, eteenmeno, A-esteen yli kutsuminen ja metrin hyppy. Pari kertaa vuodessa kimppatreenejä ei tosin niin auta . :D Toki voisihan sitä käydä kokeilemassa ja tulisi ainakin treenattua, ehkä ensi vuonna. :D Kesällä niin kiireistä, että hakua tulee eniten agin "talvikaudella" tehtyä. Tai no heinäkuussa lomailiin, vesinoutoja ja mökkitreeniä vain mutta ei muuta. 
Rallysta puuttuu alosta 1 hyväksytty koulutustunnuksesta. 


Koirat kävi kraniossa to 19.8. Kaikki oli ok, Gavaa hoidettiin tunti, oikea takareisi, kallossa jotain. Novalla yksi varvas vinossa. Tofulla vähän ristikkäistä vinoutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!