Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.8.2021

Nova mejästä voi1

Su 8.8.2021 tolleri-MEJÄ Keuruulla

Tultiin paikalle jo perjantaina, saatiin huone Keurusselän lomahotellista. Lauantaina jälkien tekoa, joista pariksi tuli Arto ja meillä olikin vain 1 jälki tehtävänä. Ekaa kertaa näin. Koska hänellä ei ollut koiraa ohjattavana. 

Meidän tekemä jälki olikin sitten tien toisella puolella kuin Novan jälki. Jälkien numerot arvottiin. 

VOI1, 46/50p ja 3.sija. Ensimmäinen voittajaluokan 1-tulos. Vielä 2 uupuu. Lauantaina jälkien tekoa ja sunnuntaina ohjasin itse. Oppaana näki myös toisen tollerin työskentelyä ja viikonloppuna oppi taas suunnistamista. :)


Viime vuonna samassa paikkaa ja samalta tuomarilta 0. Nyt ykkönen! Osassa maastoissa oli riistan jälkiä, mutta meillä oli aika rauhallinen jälki eikä näkynyt riistankakkoja. 


KOESELOSTUS:

Koira haistelee lähtömakauksen, josta ohjattuna jäljelle. Koira etenee kaikki osuudet maastoon sopivaa kävelyvauhtia. Käytössä on sekä maa- että ilmavainu. Koira on koko jäljenajan tietoinen tehtävästään ja etenee aaltoillen veriuran molemmin puolin muutamia tarkistuspistoja tehden. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veriura loppuun ja laajoilla lenkeillä uuden verityksen alkuun. Toinen ja kolmas kulma pienillä lenkeillä. Makauset koira osoittaa kaikki hyvin pysähtyen. 

Kaadolle suoraan ja nappaa suuhunsa. Käytännön jälkityöhön soveltuva koira. Koesuorituksen pistevähennykset kulmien työskentelystä ja tarkastuspistoista, kokonaisuutena erinomainen suoritus.Novan serkku Artturi (isän puolelta) pääsi mestaruudesta kisaamaan 7 parhaan joukkoon ja sijoittui neljänneksi. :) 

Jälkeä purkaessa tehtiin se Tofun kanssa ja seurasi hyvin jälkeä. Vaikka ampumaradalta kuuli pauketta. Äiti oli mukana ja katsottiin eteen ja taakse merkkejä. 
Uudet puiset pyykkipohjat oranssi - ruskeina toimi hyvin ja nopeutti. Niitä upposi helposti varmaan joku 40kpl + punaiset ja siniset merkit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!