Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.8.2021

Tollershow 2021

Tollershow järjestettiin tänä vuonna Espoon Marketanpuistossa eilen sunnuntaina. Keli suosi, paristi ripotteli hetken aikaa, mutta muuten oli tuulista, pilvistä ja aurinkoakin välillä. Tofu ei ollut koskaan nähnyt noin paljon koiria kerrallaan ja ehtikin totutella paikkaan ja käytiin treenaamassa. Tofun luokassa 17 junnu urosta ja Novalla 11 käyttöluokassa. 
Tofun arvostelu

155 Burning Red's Dude Where Is My Duck, EH, VUORINEN LOTTA

Tasapainoinen hieman neliömäinen kokonaisuus. Hieman voimakas otsapenger. Muuten hyvä pää ja miellyttävä ilme. Kokoon nähden hyvä luuston vahvuus. Niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä eturinta. Kylkiluut saisivat olla kaareutuneemmat. Liikkuu kapeasti takaa, sivuliike saisi olla ulottuvampi. Oikeanlaatuinen karvapeite. Tänään ei parhaassa karvassaan. Kehäkäytös saisi olla itsevarmempi.

Tofun esitys ei mennyt ihan nappiin. Ryhmäkehässä hyvin, vähän otti häiriötä kun juostiin toisten koirien ohi yhdellä sivulla ja jäi silloin seläntaakse. 
Yksilökehään mennessä taisin katsoa koiraa enkä huomannut mustaa telttanarua suorimmalla reitillä, toisella puolen oli taas täyttä. Lensin nurmikkoon, Tofu onneksi otti sen enemmän leikillä mutta sitten tuli myös teknisiä ongelmia tietokoneeseen ja Tofun arvostelu kesti pidempään. Keskivälillä Tofu säikähti jotain ja alkoi väistää telttaa ja sen jälkeen reagoi tuomariinkin väistäen mun taakse. Videolta tuli katsottua, että mittatikulla seisoi aika lysyssä mutta palautui sen jälkeen. Mutta hetki siitä tuli takki lepattaen ontuva ihminen telttanarun yli ja telttaan, joka joutui kävellä telttaan tullessa suoraan kohti Tofu ja Tofu väisti silloin "mörköä" (en huomannut tätä itse). Sen jälkeen väisti tuomariakin, kunnes se meni kyykkyyn ja tarjosi kättä. Tätä ennen tuomarin tunnustelussa oli ollut häntä heiluen. Teltta lepatti myös tuulessa ja siellä oli 3 henkilöä tuijottamassa. Tuomari tuli myös mörön jälkeen aika ripeästi suoraan kohti. Sen jälkeen juoksussa Tofua vähän epäilytti jättää seläntaakse mörkö. Taisi jossain laukata ja mentiin 2x  edestakaisin ja 2x ympyrä eli vähän enemmän. 

Jouduin lähtemään klo 12 vastaavan koetoimitsijan tehtäviin AST:n agikisoihin, mutta ehdin esittää Toffen yksilön. 


Novan arvostelu

44 Siipiveikon Vahva Vainu, ERI, OIKKONEN ELENA
jäntevä ja solakka. ikäistään nuoremmalta vaikuttava hoikassa kunnossa oleva hyväraaminen uros. tummat silmät. hyvänmallinen pää. ja hyvä ryhdikäs kaula. sopiva leveys eturinnassa. turhan leveä etuliike ja kapea takaa. laadukkaat etenevät sivuliikkeet. hieno esiintyminen. kesäkarvassa. 

Novan esitti Saija, iso kiitos! Nova esiintyi hyvin taitavan handlerin kanssa. :) Mutta taso oli niin kova. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!