Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.3.2023

Tofu 3v ja agikisoissa turistina

Su 26.2 käytiin Ojangossa agikisoissa (taas) turistina katsomassa maajoukkuekarsintoja. Tällä kertaa medejä, joissa osallistujana oli Tofun kasvattaja (eri narttulinjan Harmi) ja yksi toinenkin tolleri.

Tofun ja Novan kanssa käytiin Harmin seurana pari jäähkälenkkiä. Ja Tofu oli pidempiä aikoja mukana katsomassa. Alussa tehtiin myös tottista. Tofu näki myös toisen Burning Red's kasvatin, Harmin pennun Deisin 10kk. 

Ninni teki kerran Tofulle näyttelykopeloinnin, sujui hyvin. 

Kuva Ninni Uusitalo Deisi & Tofu

Tofu teki nami ja lelupalkalla seurausta ja muutaman eteentulon. Keskittyi hyvin. Lisäksi odotellua makoillen/istuen. 

Tofu oli myös onnellinen kun sai kisoissa ystäviä, Deisin ja villakoiran. 

Nova pääsi myös lopussa sisälle odottelemaan. ❤️

Tofun 3v synttäreitä juhlistettiin 28.2 (virallisesti 29.2). Ohessa somepostauksesta myös kuvaus. 

Onnea Tofu 3v! :) 🤩🥰🍔

Koronapentu alkaa olla jo nuori pojan alku. Viime vuonna käytiin mh:ssa ja treenattiin tottista, hakua (vähän), mejää (muutamasti) ja näyttelykäsittelyä. Lisäksi arjen ohituksia yms vireenhallintaa.

Tofu on kiltti ja kuuliainen, mitä nyt välillä innostuu liikaa ja korvat menee taka-alalle. Harjoitellessa miettii ennen kuin tekee. Riistan käsittelyyn on saatu vähitellen kokemuksen myötä parempia suorituksia ja apuja vähennettyä. Treenatessa vielä hiljainen. Mutta arjessa ääntä löytyy aina välillä. Ihmisetsintä on Tofun mielestä myös tosi hauskaa ja siellä haukkuilmaisua oppinut helposti. Tottis vaatii vielä paljon töitä. Tofu vaatinut myös enemmän aikaa ja on myös treenattu vähemmän. :) #synttärit #3v #tolleri #novascotiannoutaja


Karkuri:

Ettei kuulostaisi liian kiltiltä niin la 25.2 Tofu karkasi toista tai kolmatta kertaa jo naapurin pihalle tuija-aidan (vasta n. 80cm korkeita ja kapeita) yli kun näki ikkunasta naapurin koiran. Takapihan kahdella suunnalla asuu naapurissa koirat eikä sitä ole vielä aidattu.

Samana la päivänä myös suomenpystykorva uros meni juoksulenkkiä meidän ohi ja se nosti Tofun kierroksia että piti kiljua perään. Sen jälkeen sulatettiin taas koiranmakkaraa lenkille, että kerrataan ohituksia. :D

Ruutiin verrattuna kaikki on kyllä siinä mielessä kilttejä, että eivät varasta ruokaa (kop kop) ja ovat suhteellisen sosiaalisia.


Sähköhammasharja:

Pojat on harjoitelleet muutaman kerran vanhan sähköhammasharjan käyttöä. Ekalla kertaa molemmat pojat vähän järkyttyivät. Tofu tokeni aika äkkiä ja piti leikkinä. Nova taas yritti purra harjaa. 

Toisella kertaa muistin hiljaisemman nopeuden ja Tofun kanssa sujui. Novan kanssa otettiin namit avuksi ja palkkailin hammasharjan kosketusta. 

Kolmannella kerralla Novan kanssa saatiin jo vähän harjattua ja edelleen palkkasin nameilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!