Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

25.9.2024

Tottista Kuninkaisissa ja Novan eläinlääkärillä sydäntutkimus

Ti 24.9 tottis Kuninkaisissa Gava ja Tofu, treeniseurana oli Eija ja hoffi Zena. Hiekkakenttä paikkana.

Ehdin paikalle jo ajoissa niin tein yhden kierroksen yksinäni.

Gavalle treeniä (ei ollut lapsia näkyvissä missään). 

- Gavan kanssa leikittiin (leikkimällä kävelin myös tottiskaavion), tehtiin seurausta, 

- eteenmenoa lelulle joka oli aidan vieressä ruohotupsun takana. 

- Tehtiin sitten namilla vähän rally-tokon vasten- käännöstä, herkkumakkaralla. Ne sujui molemmin puolin kivasti, mutta en tiedä yhden aikaisuudesta. :D 


Tofu teki yhden kierroksen: Liikkeestä maahanmenoon keskittyen, 

- Peruuttelusta maahan oikein syöksyi herkkumakkaralla. 

- Eteenpäin kävellessä ei seurauksessa oli myös nopea. 

- Mutta jos otin namin kainaloon ja ilman seurauskäskyä positiossa niin oli hitaampi. Käsiavulla sitten meni nopeasti. Selkeästi tarvitsee siinä vähän apua, mutta peruutuksesta esim toimi myös pelkkä suullinen käsky. 


Tofun toinen kierros, Erja oli nyt seurana. Aluksi Tofu haukkui ilmaisua, kun näki Erjan. :D 

- Tehtiin ensin seurausta n. 25m, sitten 50m ja täyskäännöksen jälkeen palkka. Seurauksen alussa meinasi mennä maahan. :D Ehkä alun katsekontaktia ja odotteluakin hyvä treenata, koska bh:ssa oli sama juttu..

- Liikkeestä maahanmenoa, ensin peruuttelusta. Jossa meinasi alkuun vain hyppiä vasten. Sitten kun sain etäisyyttä niin meni syöksyen maahan. Mä kun luulin ettei Tofu osaa mennä niin. Sitten seurauksesta tai vain kävelyä vasemmalla, näytin käsiavun alas ja tipahti maahan. Nyt osasi odottaa maahanmenoa ja oli valmiina. Kyllä ne kun muistaa vain treenata niin edistyy! Muutamalla lenkillä on tehty maahanmenoa käsiavulla, sen sijaan että palkkaan aina seurauksesta.

Tofu kivasti leikki, että teki nameilla ja leikki toimi kesken treeninkin. Teki tosi hyvällä motivaatiolla ja silti täysin hiljaa. :) Pitäisikin ottaa videolle pitkästä aikaa! Tofun kanssa mennään kyllä niin jäljessä treenien suhteen, kun muiden kanssa tällaiset treenit olisi jo nuorempana ollut valmista. 

Kolmikon lenkkejä, kun kaikki ollut meillä. :) (äiti reissussa) Nova jäi tosin iskän hoitoon ti yöksi. 


Eläinlääkäri viime viikolla tiistaina Novalla oli Livetissä 17.9 sydän- ja sisäelinultra, laskua tuli 500e. Mutta kaikki oli kunnossa eikä näkynyt poikkeavaa.  Novallahan kuului 1-2/6 sivuääni aiemmin, mutta jos kasvaa 3/6 niin sitten tulla uusiksi. Mutta ei varmaan vielä lähivuosiin. Toiselta puolen vuotoa oli 8%, joka olisi hälyttävä vasta yli 15% arvona. 

Aamulla Novan niska oli taas jumissa, joka helpottui särkylääkkeellä juuri ennen päivällä olevaa lääkäriä.

Novalla on nyt kasaantunut eläinlääkäri käyntejä vikalle vuodelle ja pitäisi vielä ortopedillä käydä niskaa tutkimassa. 

Mutta silti excelin mukaan vakuutusten irtisanominen ollut kannattavaa. Gavalla oli vakuutus vielä 2020, jolloin korvasi osan poskihampaan poistosta (Lähitapiola). Irtisanoin sen 2021? Tofun ja Novan vakuutukset irtisanoin 2022, ne oli silloin Agriassa ja hinnat nousi kokoajan, silloin yht vähän alle 800e molemmat vuodessa, mutta olisi taas nousseet. Vuodesta 2020 arviolta jos olisi ollut vakuutukset, oltaisiin saatu n. 500e edestä korvauksia. Omavastuu agrialla oli 170e. Vakuutuksista olisi maksua tullut reilu 2000e, kaikilla kolmella 3000e. Kun kaikkien kolmien ell kulut reilu 2000e +rokotukset joita ei korvata. Säästössä on pahan päivän varalle kuitenkin, jos sellainen sattuisi, kop kop. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!