Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.9.2024

Wt eli damitreenit

Ma 9.9 wt treeni Kurttilassa Tofu:

Riikan ja Murun kanssa niin että toinen koira odotti autossa.

Pysäytyspillityksiä niin, että vapautin Tofun ja tein matkaa pidentäen pysäytyksiä. Osassa istui heti, osassa pieni viive. 

Eteenmenot namirasialle ja pysäytykset: Tässä toinen idea oli vahvistaa, että on ok juosta kohti apparia. Laitettiin lippu, namia rasia maahan ja appari laittoi sen päälle pari namia. Ekassa oli selkä koiraan päin, rasian takana. Tofu meni rauhakseen ja söi namit. Pillipysäytin musta n. 8m päähän. Siitä taakselähetyksellä rasialle. Sujui hyvin! Toisessa samantyylisessä meinasi kaartaa kasseille sivuun. Appari oli yhdessä oikealla n. 10m päässä selkä koiraan ja toisessa vasemmalla. Vikalla pidin Tofusta kiinni ja näki namin laitoin eli hetsasi vähän. Sen juoksi kovimpaan.


Eteenmeno damijonolle:

Riikka vei kaksi damia n. 10m päähän toisistaan. Uudelle linjalle (mitä Muru teki aiemmin). Tofu kurkki välillä seläntaakse. Sitten kaksi damia eteenmenolla. Suoralle joka oli n. 90 asteen kulmassa namipaikkaan nähden.  Ekan lähetyksessä lähti namipaikkaan. Kutsuin takaisin ja kävelin vähän toista paikkaa kohden. N. 40m matkalta sujui lähetys toiseen paikkaan. Irtosi hyvin ja meni vähän linjasta ohi, kunnes sai hajun. Toinen nouto sujui myös linjalta. 


Tykkäsi leikkiä lelun jahtausta. Tofu autoon. 

Toinen kierros

1. Markkeeraus: dami heitettiin samalle eteenmeno linjalle kuin jälkimmäinen treeni. Seuruutin lähemmäs heittäjää ja siitä lähetys. Jolloin olin lähempänä tukijoukkona. Tofua jännittää välillä heittäjän läheisyys, tai että se puuttuisi treeniin. Nyt haki hyvällä asenteella! 

Toinen heitto samaan paikkaan ja tässä jäin vähän kauemmaksi. Sekin hyvällä asenteella. Appari oli selkä koiraan ja paikallaan vähän sivussa noutolinjalta. 

Tofu haki hyvällä asenteella nämä. Ei kuitenkaan yhtään kuumunut. Pohdin alkuun tehdäkö ykkös- tai kakkosmarkkeeraus, mutta parempi oli vahvistaa ykköstä ja saada siihen hyvää asennetta. :) eli ykkösmarkkeeraus tarkoittaa että yksi dami heitetään ja se haetaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!