Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.9.2024

Hakutreeneissä haltuunottoa

Su 22.9 Tofu haku Korsossa Muottikujalla

- Päätin, että otetaan tässä treenissä taas 1 ja 2 pistot haltuunottoa. Kerran siitä muutama treeni, kun kun tehtiin se piilolla. Ja välissä oli parit treenit kontaktin ottoa maalinaisen seistessä edessä. 

- Avut pitkästä aikaa, niistä oli apua haltuunottoon (tai ei) ja sisääntuloista 3piston jälkeen sai lähteä muistikuvalle. Ja myös siksi, että välillä voi tehdä helppoa ja motivoivaa. 

- Sisääntulot eli luoksetulot 2 ja 3 pistoilta

- Tällä kertaa ei tehty myös tyhjiä, kun niitä ollut viime treeneissä.



Muistikuvaparina avut 1 haamu ja 2 ääni pistolle

1. pisto: Upposi suoraan ja haukkui hyvin. Tässä oli hyvä näkyvyys. Kävelin Tofusta n. 2m päähän ja käskin sivulle. Karkasi maalimiehen yli haukkumaan toiseen kohtaan. Sen jälkeen totteli tulla sivulle. Otin hihnasta varalta kiinni (vaikkei kokeessa saa). Kun sanoin maalimiehen nousta, nousi istumaan ja Tofu yritti karata. Sitten sanoin maalin seisomaan, nyt Tofu taisi pysyä. Aloitti ehkä haukun. Käskin uudestaan sivulle ja odotettiin katsekontaktia muhun. Kun otti kontaktin sai mennä palkkarasialle, joka oli esillä. 

2. pisto: Vaati toisen lähetyksen, ekassa taisi mennä etuviistoon. Piilo oli rinnettä alas ja maaston muoto vähän muttui. Haukkui taas hyvin. Nyt totteli tulla, ehkä toisella käskyllä, mutta ei mennyt hyppimään maalimiehen päälle. Taisi pysyä myös maalimiehen seisomaan nousemisen ajan, pidin varalta hihnasta. Kontakti löytyi muhun jo nopeammin. Sisääntuloa varten jätin Tofun pidettäväksi vähän eteenpäin siirrettyä ja kutsuin keskilinjalle, palkkasin namilla sivulle. 


Muistikuvaparina avut ääni 3 ja ääni 4

3. pisto: Löytyi hyvin, haukkuja 10-20 kpl. Ehti palkata ennen kuin saavuin. Sisääntulo pistolta, palkkasin sivulle ja lähetin sitten toiselle puolelle. 

4. pisto: Löytyi myös hyvin, haukkuja 10-20kpl. Kongi nuoltavaksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!