Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.9.2024

Aktiiviviikko haku, wt ja Reija Niemisen haku

Ma 2.9 haku Tofu Juvanmalmi:

Tofulle rata oikealle oli uusi paikka. Kivasti meni, paitsi 4 piston tyhjälle piti lähettää kolmesti. Keskilinja kääntyi siinä ja siltä puolelta tuli kevyt tuuli.


Ke käytiin lenkillä Josefinan ja bortsujen Hypen ja Raimon kanssa. Tofu ja Gava matkassa. 

To 5.9 Juvanmalmilla wt eli damitreenit Tofulle. Muut teki riistalla. 

Seuraus kohti damia: nämä sujui hyvin. Riistakassien ohi menossa piti vähän korjailla. 

Eteenmeno: eli sokkolinjat 2kpl, samansuuntaiset n. 20m välillä. Ja matka n. 40. Damin luona oli mustavalkoinen lippu. Eka meni hyvin ja löysi ekalla. Kaunis luovutus. 

Toisella eteenmenolla meinasi juosta aiempaan paikkaan. Kutsuin takaisin ja otettiin muutama askel eteen. Nyt onnistui! 

Markkeerausheitto äskeisen hajualueen yli: ei nähnyt tarkkaa pudotuspaikkaa. Pysähtyi edellisen damin paikkaan eikä mennyt eteenpäin ellen kävellyt lähemmäs. Väisti ehkä heittäjää, joka oli markkeerausdamin tasolla. Tehtiin näitä 2kpl.

Tofu teki rauhalliseen vauhtiin kaikki tehtävät. Melkein motivaation puutettakin..


Pe 6.9.2024 Reija Niemisen aamu hakutreenit. Korsossa Maisalantiellä joka Tofulle ehkä uusipaikka. Ainakin Nova on käynyt siellä kerran ja rata oli eri suuntaan. 

Takaperin ketjuttaen haltuunotto: kokeiltiin alussa ennen hakurataa. Hyvä myös hallinnan kannalta. Tofu oli aika innoissaan hakuradasta ja haukku oli herkässä. 

Ensin hihnassa maalimiehen luokse joka oli maassa. Tofu lähti ehkä haukkumaan? Sitten käskin sivulle. Taisi tulla ekalla käskyllä. Sanoin odota. Maalimies nousi ylös ja avasi rasian. Tofu varasti sinne. Rasia kiinni. Oho. Ja Tofu takaisin sivulle. 

Helpotettiin sillä, että maali seisoo ja avaa rasian (se oli vaikein myös koska oli pateeta). Ensin yritti taas mennä ilman lupaa. Takaisin sivulle. Odotettiin, että ottaa kontaktia muhun. Siinä kesti tosi pitkään ja parhaillaan oli nopea vilkaisu. Sekin kelpasi. Muutaman kerran tehtiin näitä. 

Näitä läksyksi ja kun sujuu niin otetaan mukaan maalimiehen ylös nouseminen. 


Hakuradalla keskilinja kääntyi vähän. Ja oikealla puolen oli myös kuivan ojan ylityksiä, joka ok. Tyhjät hienoja ja pistot suoria. Tosi hyvä treeni!! 


Pe 6.9 esineet Oittaalla:

Käytiin Järvenperästä Saran ja Nalle aussien kanssa lenkillä. Esineet oli molemmilla matkassa. Saatiin vieraat esineet. 

Tofulle vietiin esineet ensin "salaa". 3kpl n. 10m etäisyydellä toisistaan. Lähetyksestä matkaa ehkä 30m. Lämmittelyesine vasemmalle, tajusi sen heti. Kun lähetin eteen alueelle meni takaisin lämppäkohtaan. Kutsuin takaisin. Kävelin muutaman askeleen eteenpäin ja lähetin eteenpäin. 

Nyt meni epävarmasti ja rauhakseen eteenpäin, sai sitten hajua vasemman reunan esineestä. Löytyi lapsen crocsi, toi sen käteen. 

Toisella lähetyksellä meni tutkimaan samaa kohtaa. Sitten tajusi laajentaa aluetta ja löysi hanskan. 

Kolmannella lähetyksellä löytyi toinen hanska. Nyt Tofu tajusi vähän ideaa. Näitä lisää. Ja oli hyväkin, että esineet oli puolivälissä matkaa, että saatiin onnistunut sokkolähetys. Vaikka alunperin ajattelin n. 50m matkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!