Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.9.2010

Nollia satelee

..jospa ne olisi vaan oikeassa lajissa, kun taas agissa niitä kymppejä.. Taas tokokoe (Espoo, Pirkko Bellaoui) meni samanlaisissa merkeissä Ruuti liian kierroksilla ja stressasi vain. Sama vire oli jo paikalla makuuseen mentäessä ja oltiin sitten ekana kehään menossa etten saanut sinnekään normaalilla vireellä.

seuraus: kauheeta, haahuilua ja paristi seurasi ja sitten äänteli. Parissa kohtaa meinasi äännellä ja poikitti parissa sivuaskelissa, kun kyttäs tiettyyn suuntaan. Tai ei tajunnut pistää takamusta alas. 6

Liik. istuminen: vähän seuraus paikka edessä ja pieni rytmitys mulla käskyn kohdalla. 9

luoksetulo: tämä oli vauhdikas ja syöksyi maahan sivulla. Stopit myös hyviä eikä ennakoinut mitään. Ja tuli nopeasti sivulle suoraan vaikka huusinkin tänne. :D 9 taisi olla ainut hyvä liike kokeessa.

ruutu: Bongasi hyvin ja juoksi nappi kohtaan. Mutta sitten kun kävelin kohden nousi ylös ja ruudusta pois. Just mitä teki silloin pari viikkoa sitten kisamaisissa treeneissä ollessaan kierroksilla. Seuraukseen kutsuessa teki hienon silmukan mun ympäri. :D eli 0

hyppynouto: Tämä oli kans ihan hyvä, aavistuksen vinosti edessä kun hyppää niin pitkälle. Mun pitäis mennä heittämään pidemmälle ja katsoa oma linja hyppyyn. 9

Metallinouto 6: ihan kivasti haki, mutta sitten luovutettua bongas maasta hajun ja ei suostunut jättämään sitä.

tunnari 0: Nuuski hyvin mutta rivin lopussa nappas vähän yhtä. Ei siirtänyt kuitenkaan ja jatkoi töitä ja keskeltä löytyi oma. Olin kuitenkin tyytyväinen että toi mulle oman.

kaukkarit: liikkui kauheasti ja ei totellut aina ekalla. Ainut hyvä oli se mikä on kussutkin eli seisomasti istuminen ei liikkunut paitsi kaksoi käsky siihenkin. Liikkui ihan helpoissa siirroksissa ja alku m-i teki m-s. Kun kävelin takaisin sivulle, lähti juoksemaan kehän suuta kohden. 0

Kokonaisvaikutus 8: kauheata olla kehässä kun on niin kierroksilla. Kehän ulkopuolelle yritin vain rauhallisesti antaa muutama namia.

Yht: 165p, ei tulosta.

Vireongelman pohdintaa:
Nyt pitää tehdä paljon kisanomaisia treenejä vaan ennen ens su koetta. Joku radikaali ero pitäis saada tohon ja Ruu unohtamaan se sika hyvä loppupalkka. Mietin jos tekisin vain laumavietillä niin ettei mitään palkkaa tulisi, yrittäisin turruttaa pois sen namikupin. Tai sitten tuli mieleen jos palkka olis mukana, tehtäisiin joku pikku juttu mistä saisi syödä sen ja sitten mentäis kehään. Mitäköhän ajattelis jos olis syönyt jo loppupalkkansa.. Sitten neuvottiin myös opettamaan rauhoittumista, voidaan sitäkin opetella mutta saattaa olla kovempi työ. Sen tietää jo kun kehään menee tolla vireellä ettei siitä tule mitään. Tai pitäiskö harkkamaisessa jos saan saman vireen oottaa vaan tosi kauan että rauhoittuu tai käyttää pakotetta tai sitten niin monta toistoa (keskeytys jos väärä vire) että menee oikein. Ei sitä tajunnut että se haluton koira tulisi tällaiseksi.

Ärsyttävintä on että Ruuti osaa kaikki liikkeet, mutta että sellainen joka ei harkoissa vaivaa on sitten kisoissa. Taas sitten kun mietin sitä meidän 2-tuloksen koetta Hämeenlinna kesällä, siellä oli tosi sopiva vire. Mutta sekin on huomattu että ekana olo ei sovi meille yhtään, kun nää molemmat kokeet oltu ekoja.

Jos jollain tulee jotain mieleen tai mitä itse tekisit. En tiedä yhtään mitä nyt tekisin, ehkä kallistun laumaviettiin ja odottamaan että rauhoittuu kunnes jatketaan. Se on niin helppo ajatella, mutta yritäpä sitten kun se on siinä vireessä.

4 kommenttia:

 1. Hmm, aika vaikea tilanne, mutta sinuna ehkä jättäisin namikuppipalkan pois jos se kerran nostaa virettä niin paljon suoritusten aikana, ettei koira malta keskittyä. Parempi olisi tietenkin, että palkka tulisi sulta, jolloin koira myös sen tiedostaa eikä näinollen sekoile ympäriinsä kehässä ja suoritusten aikana, kun ei malta odottaa lupaa juosta palkalle.

  Onko Ruuti ikinä päässyt karkaamaan namikupille? Sehän tietenkin vahvistaa sitä, että sinne voi mennä ja se on kannattavaa, vaikkei tekisikään liikkeitä kunnolla (esim. treeneissä kun olet sen sille ehdollistanut). Ja mitä kuitenkin olen ymmärtänyt, niin Ruuti ei ole bc pehmeimmästä päästä, joten toisena vaihtoehtona ehkä myös vain vaatisin hyvän suorituksen. Esimerkiksi kehässä, jos tietää ettei tule sitä tulosta tai koira ei tee sillä vireellä, mitä haluaisi, vaatisi yhden liikkeen kunnolla loppuun asti ja keskeyttäisi, jolloin koira saisi palkan vain siitä tsemppaamisesta - ja vieläpä sulta.

  Nämä ihan vain näin ajatuksina aamutuimaan. Hankala homma tuo! Tsempit treeneihin ja ennenkaikkea kisoihin :)

  VastaaPoista
 2. Yritin tänään aamulla tehdä kisanomaisesti, mutta eihän siinä mitään ongelmia ollut. Pitää saada käskyttäjä ja vieraspaikka..

  Ei yleensä yritä välissä karata kupille, kehun sitä ja hyppii enemmän kohden. Lopussa sitten saa seurata ja vasta palkka-käskyllä pääsee sille. Ja namirasia on siis kassissa että kaivan sen esille, mutta nyt viime kerrat on tullut taskusta. Eli ei ole päässyt ryöväämään nameja.

  Joo kauhean pehmeä se ei kyllä ole. Pitäisi koe ehkä tehdä miten sanoit että jättää hyvään liikkeeseen ja ehkä käyttää sitten lisäkäskyä esim. seurauksessa. Mutta vaikea kun kehittää vain tosi kisamaisessa sen virityksen. Kun yksin treenatessa menee tavallisella hyvällä vireellä. :/

  VastaaPoista
 3. Totta, Remuhan teki päinvastoin ja passivoitui koetilanteessa (mahdollisesta paineesta, mene ja tiedä), muttei ikinä treeneissä tehnyt esim ruutua kokeissa ilmenneellä tavalla vaikka miten yritettiin. Se oli tosi vaikea saada vapautettua kehässä kun ei palkkaantunut mistään mistä normaalisti treenissä ym. palkkaantui. Mutta nyt sitten viimekoe meni vireen osalta kyllä ihan nappiin, ja nyt meillä seuraa muutenkin pieni kisatauko, ja varmaan treeneissäkin on taukoilua tokon osalta havaittavissa.

  Kyllä se siitä selviää vielä!

  VastaaPoista
 4. Eikai tohon auta kuin välistä kisanomaista treeniä ja opetella kokemusten kautta hallitsemaan koiran viretilaa. Kyllä ne ykköset vielä tulee, usko pois :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!