Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.2.2011

Agiliitoa Mian ohjauksessa

Eilen illalla oli Juvanmalmilla At canis hallilla taas treenit, viime viikolla jäivät pakkasen takia. Tehtiin kaksi harjoitusta: toisessa eteenmenoa ja hyppytekniikka kuvio + kontaktit, ja toisessa kepit suoraan ja vinosti + putki irtoamista. Tehtiin lopputreeneissä myös koiran vaihtoa, outoa kyllä niin vieraan koiraa ohjasi rauhallisemmin ja sillä tapaa pitäisi omaakin. :D Sain kokeilla Jatta bortsun kanssa, hui se tuntui nopealta ja juoksi matalalla askeleella, mutta taas kolmosluokkalaisena varmempi hyppyjen ja keppejen kanssa.

Mentiin ensin tekemään treeniä, joka sisälti kontaktit.
  •  putkesta hypyn takakierto, ohjasin kutsumalla hypyn siivekkeen takaa, hieman pyöristämällä ja jaakotuksella ottamalla (seläntakaa) ja siitä pingottiin puomille. Tässä tuli eka lenkitystä vähän puomia päin, puomi oli samalla linjalla (putkesta tultua, koira näki puomin suoraan edessä), mutta loput harjoitukset tuli suoraan hypylle. 
  • puomin kontakteille Mia määräsi lelu häiriötreeniä. Tehtiin ensin niin että Mia vingutti meidän vinkupalloa. Ruuti ekalla kertaa rynni täydelliset juoksarit läpi. Ei kelvannut. Sitten että tiputti lähelle ja pikku hiljaa pitäisi siirtää että lelu lentää takaa. Jos meni läpi, lelu meni pois ja sitten koskikin nöyrästi, paristi meni vähän kyyryssä kontaktille, voisi mennä vähän lujempaa. Voisin ehkä koittaa myös namia massa, jos menisi vauhdilla loppuun. Koitti myös yksin treenatessa tehdä "puolipidätteen" eli käy nopeasti asennossa mutta jatkaa matkaa. :D 
  • hyppykuviosta sujui takaaheitto, kutsu puomin kontaktilta. Sitten lähetys hypylle, vedolla toinen hyppy sisäkautta. Jos en näyttänyt kunnolla hyppyä vaan jatkoin eri suuntaan hyppysuunnasta, tuli perässä. Pitää siis katsoa noissa kohdissa, että hyppää ja sitten jatkaa. Sitten piti mennä yksi eteenmeno suoran hyppy ja kaartaa u-putken kaumpaan päähän puomin alle. Tämä oli vaikeeta, Ruu meni ensin toisenkin hypyn. Piti pitää hallussa putkelle asti, jos en käskyttänyt ja vartalolla kertonut niin meinasi takaakiertää hypyn. Ruuti ei myös tykkää että tulen niin lähelle, ottaa etäisyyttä kuin mielummin mun läheltä putkeen. Olipas vaikeaa noin "helppo" kohta. 
  • A ja putki: toista kertaa puomia tullessa mentiin 2 hyppyä, takaakierto ja takaaleikkauksella käänsin toiselle hypylle. En pystynyt keskittymään täysin A:n kontaktiin, mutta kai se koski sen oikein. Sitten siitä toiselle puolelle A:ta u-putken kauempi suu. Ensin meni väärään ja toisella sain oikein. 
  • läksyksi erityisesti, puomiin häiriötä leluilla ja putken haltuunotto + hypyt poispäin liikkuen.
Toisessa ratatreenissä 90 asteen kulmassa olevat hypyt ja toinen "takaakiertäen" eli hyppää takaisin kulmaan. Tässä tuli rima alas, välillä Ruutin huolimattomuuden kanssa. Itse tosi rauhallisesti odottaa että laskeutuu ja sitten jatkuu. Mia sanoi että jos Ruutilla rupee riman päällä näyttämään mitään se unohtaa heti edellisen tehtävän ja alkaa ajatella seuraavaa, useimmiten silloin vetäsee vahingossa riman. Siitä sitten kepeille ulkokulma eli kiertää kepin, tässä keppi virhe kun tultiin liian vauhdilla. Sitten valssi ennen keppejä, hyppy ja ohjaajan puoleinen putken pääty. Kutsu hypyn yli ja kepit -> muista rauha hypyllä! keppejen jälkeen ajoissa ohjaus hypyn takaakiertoon, noin metriä ennen rauhoittuminen -> koira hyppyy ja ohjaus jatkuu. Mia sai karjua rauhoittamista useaan otteeseen, kun tajuisin itsekin vielä radalla milloin pitää tehdä, ainakin niin että kun hyppää saa rauhan ja itsekin rauhoitun. Keinu meni vauhdikkaasti, vähän rajalta, rengas ja putkeen. Meni hyvin eteen, putki käskyllä. (A:n kontakti oli myös loivasti lähellä)

 Mikon kanssa (Jatan omistaja) tippui keppejen jälkeinen hyppy, huitaisu putkeen. Ruuti ei totellut myös keinun kontaktia kuin kolmannella kerralla. Kepeillä kannusti, niin Ruuti huusi ja koitti mennä niin kovaa kuin pääsee.


Yleisesti jotenkin treenit sujui vähän tavallista paremmin. Mulla piti paremmin hermot ja ohjasin rauhallisemmin, suurimmaksi osaksi ainakin. Sellaista kauheaa kuumumista ja hinkkaamista ei tullut kuin tuossa putki kohdassa. Pitäisi muistaa sellaisessakin niin täsmällinen ja ennen kaikkea rauhallinen ohjaus. turhaudun ja Ruuti kuumuu. Ruutilla sai myös pitää puhuttelua miten käyttäydytään Saku seisojan, Vinski irskin ja Max russelin kanssa. Ihana kun se väsyneenä radan jälkeen ei huomaa jos menee ohi murista.

1 kommentti:

  1. Tuo rauhallisesti ohjaaminen ois kyllä aika pop... Ja Flextrack kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!