Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

14.8.2012

Agilitya epistellen sekä treenaillen

Maanantai:
Eilen käytiin katsomassa I-HAHin kenttää ja kisailemassa, missä viralliset on lauantaina. Tehtiin yksi maxi kisaavat rata. Lähdössä korjasin kerran kun nousi seisomaan, sitten pysyi, matka oli tosin lyhyt kun pystyin ottamaan läheltä. Kepeille tultiin pussista ja siinä tuli moka kun maltoin liian vähän aikaa odottaa, vaikka jankutin itselle, että odotan että se menee sisälle. No empäs odottanut.
Ennen A:ta oli välistä veto kohta ja kukas se luukutti A:lle niin mentiin sitten esteen ohitus. Eli välistäveto tai päällejuoksu ennen kontaktia/kovassa vauhdissa! 

Ruuti veti sitten yhden käännöksen aika pitkäksi ja meni puomille, ei pysähtynyt vaikka käskin niin otettiin uusiksi. Sitten tein kaksi hyppyä ja uusiksi puomille ja sain taas huomauttaa että siellä pysytään paikallaan. Puomin jälkeen renkaalla Ruuti hyppäsi pahasti sitä päin (ei ollut aukeava) ja oli vielä yksi hyppy. 

- välistävedot/päällejuoksu ennen kontaktia
- puomi treeniä

Tiistai:
Niinun treenit Puolarmetsässä ja mentiin Ruutin kanssa ekana. Radalla oli kiva kolmen valssin putki, niin vaikee on mennä edellä ja ohjata oikein! Meinaa jäädä heti ekassa jälkeen ja koira kerkee jäljessä liikkuessa sinkoilla vaikka minne väärään suuntaan. Joskus kun osaisi ennakoida kaikki mokat. 

Rimoista tuli puhetta kun oli yksi 65cm rima kun ruuti tiputti sen kahdesti kun mentiin se kahdessa radan kohdassa ekaa kertaa. Että pitää laittaa niitä rimoja alkuun yksi 65cm, sitten pikku hiljaa lisätä ja että laittaa korkeeta mediäkin että sen pitäis katsoa miten se hyppää. 

Pituudelta oli käännös ja yllätys kun se oli ehkä vähän pidempi niin vika palikka kaatui aika monesti! Tämä oli uutta koska normaalisti ne on sujunut. 

Pituuden jälkeen oli putki ja puomi rinnakkain ja niinhän ruuti jos yhtään kiihdytin, lähti lenkittämään ja meni puomille. Tähän koitettiin hidastusta, toimi, mutta totta oli jos rata jatkuisi suoraan en kerkeisi millään taas sinne. Ensin yksi kerta lelulla että pudotin sen ja sitten toinen sujui että pääsin liikkumaankin! Treenejä siis että vauhdilla kaarros missä on ulommalla kaarella ansaeste ja vauhdilla sen juokseminen. 

Sitten yksi kohta aika montakin estettä sujui tosi hienosti! Siitä tuli hyvä fiilis, ainut virhe tai mihin stoppasin oli se 65cm rima. 

Olin sanonut, että kerettäis katsomaan puomin kontaktia niin juteltiin siitä ja sitten tehtiin että niinu heitti lelun. Aluksi vähän ennen kontaktia, kuitenkin joka kerrasta huomas että se yhdistää avustajan palkkaukseen hidastamisen. Ehdotti taputus kosketus treenejä, että koira keskittyisi maahan kontaktin eteen, ja siihen liikkeen lisäämistä. Koiran ei pitäisi välittää kontaktilla missä ihminen on. Lisäksi treeniä missä heittää lelun kontaktin eteen.

- pituuden käännös 
- lenkittäminen eli haltuunottoja vauhdissa
- puomin taputustreenit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!