Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.12.2013

Vuoden vikat agilitytreenit


Vuoden vikat agitreenit Veikkolassa, ensi vuonna sitten uusiksi! Rata oli pitkä, jossa toistui samat esteet, joka vaikeuttaa oppimista. Päätin tehdä Ruun kanssa alkuun puomin alastuloa. Ihan hyviä, yhdestä lähti ennen lupaa.

Tiia S oli miettinyt meille nollasta huolimatta, että nyt tehdään tänään ratatreeniä. Nollana läpi ja stiplusta uusiksi. Ei sitten niin nollana tehty, mutta melkein.

Lähdössä otti pari hiippailu askelta ja nousi. Käskin ennen kutsua istumaan ja saatoin ottaa askeleen. Katsoin, että takapuoli meni maahan. Seuraavalla kerralla pallo-palkka odottamisesta!

A:n kontakti sujui aika hyvin, otin valssina käännöksen. Persjättö ja kuljetus kepeille. Vähän saattoi vilkasta A:ta, muttei mennyt. (seuraavalla kerralla A:n kontakti suoraan juosten!) Jokainen keppihaku oikein.

5 hyppy vaikea, otin vastakkaisella kädellä ja puoli valssilla oikealle puolelle ja valssi ennen putkea. Parin toiston jälkeen alkoi rima tippua, kun Ruu hyppäsi niin tiukasti ja kerran piti takaaleikata kun en ehtinyt valssiin .Siihen suositeltiin pakkovassi + takaaleikkaus tai takaakiertoon törkkäys ja antaa koiralle tilaa puomilla menoon ja hakea itse se. Sellainen este mihin, ei löydy sitä niin sujuvaa ohjausta. (joita kisoista löytyy)

Puomi ok. 8 hypyn takaakiertoon meni odotettua helpommin. Alkuun mun valssi oli vähän tiellä, ei kuitenkaan tiputtanut rimaa. Parin toiston jälkeen alkoi pudottaa radalla (nolla treenissä). Testattiin tähän lópussa persjättöä, sujui yllättävän hyvin! Pelottaa käyttää niitä, mutta takaakierto + persjättö hyvä. Kerran tein hyvän valssinkin, edeten pois koiran reitiltä (siinä rima pysyi).

Takaaleikkaus putkeen 10, sitten kutsu puomille. Puomilla persjättö alastulolla. Sitten kahdesti mokattiin -> hyl hypyn 12 jälkeen, kun Ruu meni muurin 13 sijaan (radalla normi hyppy) A:lle. Vasta kolmannella kerralla tajusin, että pakko tehdä jaakotus siihen. Muuten radalla sai irrota ja luukuttaa ja eka kunnon haltuunotto. En yhtään radalla merkannut sitä niin pahaksi.. joskus erehtyy. Takaaleikkaus putkeen 14 ja persjättö ennen keppejä. Hyppy 16 yksi hylky, kun ohjasin hätäisesti ja Ruu tuli väärältä puolelta (mistä aiemmatkin kerrat).

Okseri tehtiin meitä varten muurin 17 kohdalle, muttei ihan siihen ehditty! Puomilla Ruu meinasi muuten sikailla, eikä odottaa vapautusta.. kun radalla tehdään aika lennokkaat stopit. :D Joka ei taas edesauta, että tekisi koko 2on2offin nopeasti, ehkä mä sallin noi, nopeat pysähdykset mistä jatkaa, ja tulee huudettua seuraavan esteen nimikin silloin. Vähän puomilla hiipimistä tuli jos juoksin vieressä ja odotin 2on2offia.

Treenaa:
- lähtö, narupallo palkka
- A:n juoksari suoraan
- okseri
- puomi radalla stopista palkka
- ratatreenissä tarkkana tosi viistoon mentävissä hypyissä ja toimi kunnolla virheisiin, älä toista samoja
- 65cm rimoja muutamia treeneihin, joskus oon laittanut jonkun yhden joukkoon. Kolmosissa voi olla kokorata niitä ja onkin, joillain tuomareilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!