Siirry pääsisältöön

Mökkeilyä ja kaukovideo

Viikonlopuksi mökille. Ruuti jäi porukoille hoitoon. Gava tuli mukaan ja hyvä olla välillä ilman "lifeguard" Ruutia. Mökille, kun päästiin ja koirat pääsi ulos Gava murisi alkuun ja hyppäsi pientä koiraa pakoon autoon, vaikka veräjän oli oli kiinni ja siinä päällä noin 30cm rako. Äkkiä yhdellä ponnistuksella autosta Gava oli turvassa. Auto kiinni, ettei säikäytä tuollaisilla pompuilla. Niskakarvat pystyssä ja häntä koipien välissä juoksi muristen kultaisennoutajan perässä ja oli niin hirmu pelottava kaveri. Hetken yhdessä oltua kaikki tuli hyvin toimeen keskenään. Onneksi leppoinen kultsu, joka ei tajunnut mitään äksyilystä. Myöhemmin kultsu Tuisku ja shipperke Keesi olikin hyviä leikkikavereita. Kelpie Keikoa piti välillä mielistellä.

Ulkona Gava oli kokoajan juoksemassa mökin seutua. :D Harjoiteltiin liivit päällä, myös uimista n. 1-2m uintimatkaa niin uskalsi pohdittuaan hakea. Nyt ei tehnyt hirmuloikkia lelulle. Kerran Gava tuli mukaan saunomaan.

Mökkeilyn lopuksi Gavan kanssa nakkiseurausta ja kolme muuta koiraa pyöri ympärillä. Hyvin keskittyi hommiin. Peruutusta, sivuaskelia, käännöksiä. Paristi komensi muita kauemmaksi.

- kuvat





Kotona iltalenkiltä tehtiin vähän kaukoja pihalla ja nakitin poikaystävän kuvaamaan. Aluksi Gava vähän vilkuili sinne ja vähän tavallista enemmän teki oheistoimintaa. Muutama hyvää joukossa, mutta myös niitä missä liikkuu. Naksutin kaikki hyvät ja yhden väärän vahingossa. Tekniikkana on siis etupää paikallaan. Koitan ohjata minimaalisesti, että saisi itse miettiä kuinka tehdä toistot. Sanon aika hiljaa myös käskyt, välillä kun jo oli tekemässä. Näissä vain istu- maahan vaihtoja, jotka tällä tekniikalla kaikkein vaikein vaihto. Takapää paikallaan se on taas helpoin. Käskyinä käytin vielä "sit" ja "maa". Vauhdista en ole huolissaan, Gava luonteeltaan opettelee uutta rauhassa ja vauhtia tulee varmuuden mukana. Näissä viimeksi olin kyykyssä, nyt seisten.. en tiedä onko merkitystä.

Jos joku asia pistää silmään tai on vinkkiä, voi toki laittaa. Ekaa kertaa kouluttelen tällä tavalla eikä nämä ole kuin "porraskaukoissa" neljännet treenit. Sitä ennen on tehty niin, että pidän jalkaa tassujen edessä/osittain päällä, mutta siinäkin aika sama onnistumisprosentti. Siinä helpommin ottaa painetta, kun estän liikkumasta. Ja ollaan myös tehty toistoja houkuttelulla, ne sujuneet.


Kommentit

  1. Jos laittas etujalkatargetilla (lauta / päällystetty lauta, matonpala tms. Luistamaton targetti!

    Mutta aika hyvä aihio tuossa on jo :)

    Minusta paras kaukoopetus-video ikinä:
    https://www.youtube.com/watch?v=qdaLFIJAnDU

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :)

      Välillä on testattu targettia, mutta siinä liikuttelee jalkoja päällä, täytyis olla niin kapea. Mutta ehkä kääritty pyyhe tms voisi toimiakin.. On tehty myös alias-pelilaatikko edessä eli ei saa tulla sen ohi ja laitan ihan kiinni peliin. On myös tosi herkkä näin alkuun, jos on yhtään häiriötä, koira katsoo ja selvästi seisova kuvaajakin että osa keskittymisestä meni siihen. Kun pitäisi saada kaikki keskittyminen tassuihin. Ja tehty myös mun jalat sen tassujen edessä tai kevyesti päällä, osassa väistää mun jalkoja osassa hyvin. Namilla ohjaten tuntui taas ettei edistystä tule yhtään, kun ei mieti mitä tekee. Alkuun Gava myös vähän paineistui kaukojen hinkkauksesta, nyt ei onneksi. Ja tämä siirto on näistä hankalin. Seiso-istu sujuu taas paremmin, mutta ihan selkeetä ei ole vielä joka asiassa ettei eteenpäin saisi liikkua.

      Tuo video olikin tuttu. :) Mutta oli hyvä kerrata. Namia maassa on testattu joskus, nyt ei hetkeen, se silloin jotenkin toimi. Voisi tehdä myös sitä, että vedän pannasta eikä saa liikkua.

      Sain myös hyviä vinkkejä tutulta
      - parempi onnistumisprosentti, että edistyy ja hokaa paremmin
      - tarvittaessa sitten apua mukaan
      - voin siirtää tassun oikeaan kohtaan tai koskettaa tassua jos liikuttaa sitä väärin tai uusia liikkeen

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...