Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.7.2015

Mökkeilyä ja kaukovideo

Viikonlopuksi mökille. Ruuti jäi porukoille hoitoon. Gava tuli mukaan ja hyvä olla välillä ilman "lifeguard" Ruutia. Mökille, kun päästiin ja koirat pääsi ulos Gava murisi alkuun ja hyppäsi pientä koiraa pakoon autoon, vaikka veräjän oli oli kiinni ja siinä päällä noin 30cm rako. Äkkiä yhdellä ponnistuksella autosta Gava oli turvassa. Auto kiinni, ettei säikäytä tuollaisilla pompuilla. Niskakarvat pystyssä ja häntä koipien välissä juoksi muristen kultaisennoutajan perässä ja oli niin hirmu pelottava kaveri. Hetken yhdessä oltua kaikki tuli hyvin toimeen keskenään. Onneksi leppoinen kultsu, joka ei tajunnut mitään äksyilystä. Myöhemmin kultsu Tuisku ja shipperke Keesi olikin hyviä leikkikavereita. Kelpie Keikoa piti välillä mielistellä.

Ulkona Gava oli kokoajan juoksemassa mökin seutua. :D Harjoiteltiin liivit päällä, myös uimista n. 1-2m uintimatkaa niin uskalsi pohdittuaan hakea. Nyt ei tehnyt hirmuloikkia lelulle. Kerran Gava tuli mukaan saunomaan.

Mökkeilyn lopuksi Gavan kanssa nakkiseurausta ja kolme muuta koiraa pyöri ympärillä. Hyvin keskittyi hommiin. Peruutusta, sivuaskelia, käännöksiä. Paristi komensi muita kauemmaksi.

- kuvat

Kotona iltalenkiltä tehtiin vähän kaukoja pihalla ja nakitin poikaystävän kuvaamaan. Aluksi Gava vähän vilkuili sinne ja vähän tavallista enemmän teki oheistoimintaa. Muutama hyvää joukossa, mutta myös niitä missä liikkuu. Naksutin kaikki hyvät ja yhden väärän vahingossa. Tekniikkana on siis etupää paikallaan. Koitan ohjata minimaalisesti, että saisi itse miettiä kuinka tehdä toistot. Sanon aika hiljaa myös käskyt, välillä kun jo oli tekemässä. Näissä vain istu- maahan vaihtoja, jotka tällä tekniikalla kaikkein vaikein vaihto. Takapää paikallaan se on taas helpoin. Käskyinä käytin vielä "sit" ja "maa". Vauhdista en ole huolissaan, Gava luonteeltaan opettelee uutta rauhassa ja vauhtia tulee varmuuden mukana. Näissä viimeksi olin kyykyssä, nyt seisten.. en tiedä onko merkitystä.

Jos joku asia pistää silmään tai on vinkkiä, voi toki laittaa. Ekaa kertaa kouluttelen tällä tavalla eikä nämä ole kuin "porraskaukoissa" neljännet treenit. Sitä ennen on tehty niin, että pidän jalkaa tassujen edessä/osittain päällä, mutta siinäkin aika sama onnistumisprosentti. Siinä helpommin ottaa painetta, kun estän liikkumasta. Ja ollaan myös tehty toistoja houkuttelulla, ne sujuneet.


2 kommenttia:

 1. Jos laittas etujalkatargetilla (lauta / päällystetty lauta, matonpala tms. Luistamaton targetti!

  Mutta aika hyvä aihio tuossa on jo :)

  Minusta paras kaukoopetus-video ikinä:
  https://www.youtube.com/watch?v=qdaLFIJAnDU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Välillä on testattu targettia, mutta siinä liikuttelee jalkoja päällä, täytyis olla niin kapea. Mutta ehkä kääritty pyyhe tms voisi toimiakin.. On tehty myös alias-pelilaatikko edessä eli ei saa tulla sen ohi ja laitan ihan kiinni peliin. On myös tosi herkkä näin alkuun, jos on yhtään häiriötä, koira katsoo ja selvästi seisova kuvaajakin että osa keskittymisestä meni siihen. Kun pitäisi saada kaikki keskittyminen tassuihin. Ja tehty myös mun jalat sen tassujen edessä tai kevyesti päällä, osassa väistää mun jalkoja osassa hyvin. Namilla ohjaten tuntui taas ettei edistystä tule yhtään, kun ei mieti mitä tekee. Alkuun Gava myös vähän paineistui kaukojen hinkkauksesta, nyt ei onneksi. Ja tämä siirto on näistä hankalin. Seiso-istu sujuu taas paremmin, mutta ihan selkeetä ei ole vielä joka asiassa ettei eteenpäin saisi liikkua.

   Tuo video olikin tuttu. :) Mutta oli hyvä kerrata. Namia maassa on testattu joskus, nyt ei hetkeen, se silloin jotenkin toimi. Voisi tehdä myös sitä, että vedän pannasta eikä saa liikkua.

   Sain myös hyviä vinkkejä tutulta
   - parempi onnistumisprosentti, että edistyy ja hokaa paremmin
   - tarvittaessa sitten apua mukaan
   - voin siirtää tassun oikeaan kohtaan tai koskettaa tassua jos liikuttaa sitä väärin tai uusia liikkeen

   Poista

Kiitos kommentistasi!