Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.7.2015

Aksapätkät ja keppejä

Tehtiin Gavan kanssa noin +24 asteen helteessä kaksi agility ratapätkää ja sain ne lopuksi videollekin seuralaisen toimesta. Ensin tehtiin valssiin mukaan tuloa takaakierrosta, palkkaamalla lelulla heti hypyn jälkeen. Otettiin alkuun pelkkänä takaakiertona, kun meinasi hypätä isommalla kaarella hypyn, ettei kääntynyt hyvin. Kun hyppäsi hyvin kääntyen niin palkkasin. Sitten toisen hypyn kautta. Nyt ei yrittänyt kertaakaan jäädä selän taakse, tosin en kiirehtinyt kohti putkea ja sitä seuraavaa estettä.

Seuraavana pätkänä tehtiin jaakotus hypylle, valssi ennen muuria ja kääntö puomille. Kaikki puomit oli hyviä. :) Kaksi ekaa vapautin lelulle, videolla heitin lelun palkaksi. Eka jaakotus hyvä. Sitten seuraavissa jäin kai liian pitkäksi aikaa koiraa vasten, kun Gava ehti pysähtyä hypyn taakse ihmettelemään minne jatketaan. Tein väliin peruskäännöksellä ohjauksen ja sitten jaakotuksella, mutta en uskaltanut niin äkkiä lähteä liikkeelle. Videon ohjauksissa, jotkut olisi voinut olla aavistuksen aiemminkin tai ainakin tavoitteena, että niinkin sujuu.

Video kahdesta ratapätkästä:


Koulutuksen jälkeen, käytiin tekemässä vielä 2x2 keppejä. Noin 5cm välillä. Ensin itse molemmilla puolin ollen ja suorasta kulmasta. Sitten molemmilla puolilla kulmaa kasvattaen. 90 astetta oli suurin kulma. Parit ekat toistot haki väärin, sitten hokasi. Myös toisella puolen tuli pari väärää. Vikaksi tehtiin kuvan takalaidalla näkyvä putki ja siihen perään kepit hieman yli 90 asteen kulmasta. Toin omalla liikkeellä kohti ekaa väliä, mutta noin 5m päähän. Sain leikattua pihan nurtsinkin niin, ehkä taas saisi tehtyä keppejä pihassakin. Kun ollaan tehty vielä toisto pari vaikeimpia kulmia niin sitten vaikeutusta ja kulmaa pienemmäksi. Testata ainakin onnistuuko.


Ehti tehdä myös lähellä olevan keinun, metallinen mattopintainen, joka rämähti kovaa, muttei haitannut.

Laskeskelin eilen, että Gavan juoksut alkoi helmikuun alussa ja nyt on siitä 5kk. Nyt tuntuisi, että on vähän merkkaillut enemmän ulkona ja tuota karvaa, kun lähtee hirveästi. Toivottavasti ei kovin tiheällä välillä uusia juoksuja tee, mutta saattaa olla että ne olisi taas alkamassa. En muista pudottaako nartut yleensä ennen tai jälkeen juoksujen karvat?

Kännykällä + väriefekti

Viime viikolla tein mokkanahka hakurullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!