Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.5.2019

Haku Gava ja alokas Nova

MA HAKU

Saatiin kolmen porukka kasaan Petikkoon Päivi ja sakemanni Jekku sekä Sari ja mudit Harri ja Keijo. 

4 pistoa, tarkoitus oli tehdä helppotreeni mutta L-pistoa ja eteenpäin työskentelyä vahvistaa. Gava on tähän mennessä tehnyt vain suoria pistoja ja niissä välillä päässyt työskentelemään taaksepäin (jos on ollut näkyvyyttä koiraan). Tehtiin niin että merkin kohdasta potkittiin maata 5m ajan takareunasta ja maalimies meni aina n. 10m päähän sivuun, radalla eteenpäin.
Otin irtorullat toiselle puolelle, toinen suorapalkkaa. Ilman apuja kaikki, paitsi yhteen kolmanteen toistoon ääni. Näytölle kutsumista.


1. Pisto: Upposi hyvin, muttei löytänyt. Meni varmaan liian piikkinä tai sitten ei mennyt riittävän syvälle. Toisella toistolla löytyi. Toi irtorullan, muistutin sivulle tuomisen käskyllä. Irrotuskäskyllä. Liina kiinni, pieni viive ja sanoin "näytä". Kutsut ei hirveästi kuulunut mutta Gava meni itsevarmemmin. Roikuin perässä yli puoliväliin. Maalimiehellä oli rentona kuten eilenkin.

2. Pisto: myötätuuleen? Ekassa yritti kääntyä 30-40m kohdalla, no maalimies ei siinä kohtaa ollutkaan vaan 15-20m eteenpäin. Otin uusiksi, nyt juoksi perälle ja kääntyi oikein. Suorapalkka.

3. Pisto: tässä lähetin kahdesti, viipyi pitkään muttei löytänyt. Oli kuulunut ääniä, mutta Gava ei ole mennyt sitten riittävän pitkälle tai juossut liian piikkinä. Päätin että kolmanteen otettiin ääni, se kuului ja päästin heti. Ja löytyikin nopeasti. Gava saa niin paljon lisää luottamusta! Rullan kanssa sujui ja laitoin näytölle lyhyen hihnanpätkän ja käskin näytölle. 

4.pisto: tässä oli paljon kiviä ja kuusikkoa. Gava juoksi 10-20m ja olisi kääntynyt. Uusi lähetys ja nyt juoksi perälle ja löysi maalimiehen.

Toistoilla odotin ehkä pidempään että tuijottaa oikeaa suuntaa ja hetsasin. Osan lähetin lennosta kutsumalla yli.

Treenaa: 
Seuraavalla kerralla itsevarmuutta ja helppoa treeniä. Pupua voisi kokeilla? (Maalimies juoksee puolivälistä piiloon). Ilmaisu oli nyt ok, hyvällä näkyvyydellä ilmaisua niin saisi oikean piston muodon.


Nova pääsi
myös tekemään kolmannen treeninsä alkeita. 
- Maalimies käveli kankaan kanssa 30m päähän metsään ja meni maahan. Päästin Novan perään oli juossut ihan viereen ja sitten vilkaissut ja sai kehuja. Ehkä mietti pitikö muutakin etsiä.
- Maalimies jatkoi eteenpäin ja palattiin polulle. Kokeilin lähettää meni 10m ja kaartoi kohti paikkaa missä oli viimeksi. Kutsuin pois. Otettiin kutsu/ääni ja nyt juoksi suoraan, mutta sai vähän miettiä lopussa.
Intoa oli kuin pienessä kylässä eikä vierasta yhtään. Hajuhakuakin täytyy muistaa tehdä, kun olisi sopivasti tuulta. 

Ruuti on ollut tosi väsynyt, nukkuu paljon, syö kyllä ja lenkeillä jaksaisi vain kävellä rauhallisesti. Muutama yksittäinen juokseminen. Viime viikolla kyllä räyhäsi autoille, koirille, kissoille, linnuille ja jäniksille. Lisäravinteita saa ja välillä kipulääkettä. Mutta täytyyhän sitä tietää, ettei ikä tule vähenemään ja lonkat on nivelrikkoiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!